Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2016
Η εκδήλωση είναι περιήγηση κλασικών αυτοκινήτων, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, που θα ξεκινήσει γύρω στις 10.00 από το οδόφραγμα Αγίου Νικολάου Αμμοχώστου και αφού ακολουθήσει δρομολόγιο κοντά στην πράσινη γραμμή, θα περάσει από τη Λευκωσία για να φτάσει στον τελικό σταθμό στην Ευρύχου, που τώρα λειτουργεί ως μουσείο του Κυπριακού Κυβερνητικού Σιδηροδρόμου.
Στο μουσείο θα γίνει ξενάγηση από Ειδική Αρχαιολόγο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ευρύχου θα παραθέσει γεύμα για τους συμμετέχοντες. Το Κοινοτικό Συμβούλιο πρόκειται επίσης να οργανώσει εκδήλωση με ομάδα παραδοσιακών χορών.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, τα αυτοκίνητα θα σταματήσουν στο Γραμμικό Πάρκο Καϊμακλιού στον Βόρειο Πόλο, όπου κάτω από την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας, ο Χορευτικός Όμιλος του Σωματείου «Ο Κορμακίτης» θα διασκεδάσει τους συμμετέχοντες με λαϊκούς χορούς. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Αντιδήμαρχος Λευκωσίας κα Ελένη Λουκαΐδου.
Το μήνυμα της ενότητας και ένα καλύτερο μέλλον για το λαό της Κύπρου προέρχεται από το γεγονός ότι οι διοργανωτές θέλουν να περάσουν κοντά από τα «σύνορα» της πατρίδας μας, κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής, όπως ακριβώς λειτουργούσε ο Κυβερνητικός Σιδηρόδρομος, που μετέφερε όλους τους ανθρώπους του νησιού πριν από 60 τόσα χρόνια. Οι διοργανωτές διαβιβάζουν αυτό το μήνυμα με τα κλασικά τους αυτοκίνητα και έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον.
Οι συμμετέχοντες μπορούν
Να μείνουν από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου το βράδυ στο Συγκρότημα εξοχικών κατοικιών " Athina Gardens" προς 15 Ευρώ το άτομο.
Μπορούν να έρθουν το πρωί της Κυριακής στις Βρυσούλες κοντά στο οδόφραγμα Αγίου Νικολάου στις 10:00πμόπου θα γίνει η εκκίνηση.
Μπορούν να ξεκινήσουν την περιήγηση από το Γραμμικό Πάρκο στο Καϊμακλί γύρω στις 11.30 την ημέρα της εκδήλωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στους "Σταθμάρχες": Κίμωνα Ζαχαρία 99677477 και Πωλίνα Λοίζου 99529325.
Σχετικά

72 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ και παραστάσεις γεμάτες έμπνευση, φαντασία και φθινοπωρινή διάθεση

Μεσαιωνικό χριστουγεννιάτικο χωριό ξανά στο ωραιότερο χωριό της Κύπρου με πλούσιο πρόγραμμα
Για 45 ημέρες γεμάτες μαγεία

Comedy, Music & Wine Party στο πέτρινο σοκάκι του οινοποιείου
Μία βραδιά όπου το κρασί θα ρέει άφθονο, το γέλιο θα αντηχεί και η μουσική θα ζεσταίνει την ψυχή

Το 13ο Διεθνές Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης για πρώτη φορά στην Κύπρο
Η ΕΕΒΦΑ και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υποδέχονται κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο

Μάθαμε σε ποιο χωριό θα στηθεί φέτος το Halloumi Christmas Village
Σημείωσε τις ημερομηνίες

Ένα Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στον Καλοπαναγιώτη
Το όμορφο χωριό της Μαραθάσας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό πίνακα γιορτινής χαράς, όπου κάθε γωνιά κρύβει και μια στιγμή μαγείας

Lidl Wellness Camp 2025: Εκεί όπου η γνώση γίνεται ευεξία και η ευεξία, καθημερινή συνήθεια
Ένα διήμερο ευεξίας και καλής ζωής, στην Αγία Νάπα

Σ' αυτό το χωριό θα στηθεί και φέτος “Το σπίτι των Ξωτικών"
Tο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Πραστειό Κελλακίου ετοιμάζεται να επιστρέψει...

Η Περιστερώνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα
Η Οδός Χριστουγέννων θα ανοίξει στο χωριό

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Εκθέσεις, φεστιβάλ, θέατρο, μουσική και γαστρονομία


Πανηγύρι Χαράς, με παιχνίδια, δραστηριότητες, τον Μάρκο Παγδατή και ποδοσφαιριστές
Το 30ο Πανηγύρι της Χαράς, την Κυριακή στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού