Δημοσιεύτηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2016
Ψάχναμε με την παρέα ένα αλλιώτικο μαγαζί πέρα από τα γνωστά και καθιερωμένα για φαγητό Κυριακή μεσημέρι. Αποφασίσαμε να βολτάρουμε στη Λευκωσία και όπου μας αρέσει να κατεβούμε.
Λιγάκι το κέντρο της πόλη μας κουράζει, συνέχεια τα ίδια στέκια και φασαρία και είπαμε να ξεναγηθούμε προς Άγιο Δομέτιο μεριά. Εκεί, εντοπίσαμε μία πρόσφατη άφιξη στην πόλη που μετρά μόλις μερικούς μήνες ζωής, τον Ανεμόμυλο του κηπουρού.

Πρόκειται για το πρώην κατάστημα της «Γαριδομανίας» που άλλαξε όνομα, διεύθυνση και μεταμορφώθηκε σε μία όμορφη ταβερνούλα, περιποιημένη που είναι φανερό πως οι άνθρωποί της έβαλαν αγάπη και μεράκι στον χώρο τους. Αυτό ακριβώς που διαπιστώσαμε και στην αντιμετώπισή τους. Θα σε υποδεχτούν με χαμόγελο και θα σε εξυπηρετήσουνε με τον καλύτερο τρόπο.
Καθίσαμε στην εξωτερική βεράντα του μαγαζιού όπου απολαύσαμε την κυριακάτικη ηρεμία της πολύβουης λεωφόρου Κυριάκου Μάτση στον Άγιο Δομέτιο. Το μενού περιλαμβάνει τα γνωστά μίας ταβερνούλας που σερβίρει κυπριακή κουζίνα όμως εδώ μας έκανε εντύπωση η πιατέλα των κρεατικών (€12). Μπορείς επίσης να επιλέξεις ανάμεσα σε μεζέδες σχάρας (€15) ή στους μεζέδες σχάρας μαζί με μαγειρευτά κατσαρόλας.

Επιλέξαμε τη δεύτερη επιλογή και σε λιγάκι μικρά πιατάκια 25 στο σύνολο έφταναν ένα ένα στο τραπέζι μας. Υπέροχη και πλούσια σαλάτα με ολόφρεσκα χόρτα εποχής, εξαιρετικό και ζουμερό το χοιρινό σουβλάκι ενώ μας γοήτευσε και το κοτόπουλο σουβλάκι μαριναρισμένο σε γιαούρτι. Από τα ορεκτικά μας έκανε εντύπωση μία μικρή σαλατούλα με τριμμένο καρρότο, με σκόρδο, ελαιόλαδο και ξηρό κόλιανδρο. Από τα μαγειρευτά μας άρεσε πολύ το βραστό, λεμονάτο αρνί με πατάτες. Χαρήκαμε τις φρέσκες, τηγανισμένες πατατούλες αλλά και το τηγανισμένο σε κύβους κολοκάσι. Μαζί τους είχαμε χαλούμι σχάρας, λουκάνικο, μανιτάρι, ταχίνι, τζατζίκι, κολοκύθια με αυγά τηγανιτά, σαλιγκάρια, μακαρόνια φούρνου και άλλες νοστιμιές.

Τέλος, για κέρασμα φάγαμε φρεσκοτηγανισμένες κυπριακές πισίες σε σιρόπι έτσι για να δέσει η αυθεντικότητα των γεύσεων που δοκιμάσαμε. Το μαγαζί προσφέρει επίσης ζωντανή μουσική με ορχήστρα κάθε Παρασκευή, έχει άνετο πάρκινγκ, χαμογελαστούς ανθρώπους και πολύ καλό, χορταστικό μεζέ!

Σχετικά
Η Kουμανδαρία στον Διεθνή Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Το εθνικό μας ποτό
Η Λευκωσία υποδέχεται (αύριο) τη Margherita Pizza Artigianale
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τη νέα άφιξη στην πόλη
Βιώσαμε μια νέα γαστρονομική εμπειρία στο Nobilius by the Stars
Ένα νέο εστιατόριο υψηλής αισθητικής στον ουρανό της Λευκωσίας
Μεζεδάκια στο βουνό πλάι στο τζάκι σε 8 όμορφα ταβερνάκια
Τα χιόνια και οι χαμηλές θερμοκρασίες μας φέρνουν να γευματίζουμε με θαλπωρή πλάι στο τζάκι
Γιορτινή ατμόσφαιρα και νέες γεύσεις στην PizzaExpress
Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν το Festive Menu, το οποίο περιλαμβάνει αγαπημένες signature επιλογές από πίτσες και ορεκτικά
TasteAtlas: Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική, και δεν είναι η χωριάτικη
Το TasteAtlas ανέδειξε τις καλύτερες σαλάτες του κόσμου για το γαστρονομικό έτος 2025/2026 και στην κορυφή βρίσκεται μια αγαπημένη ελληνική
Ξεχωριστό lunch για τους Πρωταθλητές Ευρώπης του Euro 2004 στη Λεμεσό
Το μενού που ετοίμασε η ομάδα του εστιατορίου Maison Anemi ειδικά για την περίσταση
Κλείσε τραπέζι στις 8 τελευταίες νέες αφίξεις της χρονιάς
Από την urban Λευκωσία και τις διεθνείς κουζίνες μέχρι δημιουργικές εμπειρίες σε Λεμεσό, οι πιο πρόσφατες πρεμιέρες που αξίζει να βάλεις στη foodie λίστα σου
Taste Atlas: Αποκαλύφθηκε η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο
Σε ποια θέση βρίσκεται η ελληνική κουζίνα και πού η κυπριακή
Viral συνταγές 2025: Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google;
Τι έψαξαν (και μαγείρεψαν) περισσότερο οι Έλληνες το 2025; Η λίστα με τα πιο viral πιάτα
H Λευκωσία απολαμβάνει BBQ από τον Jeffrey Hoffens στο υπέροχο COOKNOOK
Το σκηνικό; Καπνός, φωτιά, λαχταριστές μυρωδιές και το πάθος για καλό ψήσιμο
Κυπριακό ξενοδοχείο στη λίστα με τα κορυφαία διεθνώς στην εμπειρία πρωινού
Διεθνής Διάκριση για το Hilton Nicosia, στην Έγκωμη!