Things to Do , Εκδηλώσεις

16 όμορφα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο αυτό το weekend!

Διάλεξε και ακολούθησέ μας σ' ένα από τα event του weekend!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2016

Άλλο ένα τριήμερο βρίσκεται προ των πυλών και έτοιμο να μας χαρίσει διασκέδαση, ξεκούραση, χαλάρωση, θεάματα και πολλά… events.

Μόνο που αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε τριήμερο, αλλά το πρώτο του Καρναβαλιού! Την τιμητική φυσικά έχει η Λεμεσός, η πόλη του γλεντιού και του κεφιού! Ως εκ τούτου αν βρεθείς στην πόλη, ακολούθησέ μας για έναν απογευματινό καφέ. Επιβάλλεται! Ρίξε όμως και μια ματιά στο πρόγραμμα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού για να ξέρεις τι θα συμβεί στην πόλη! 

Προτείνεται ακόμα εκδρομή στο Παλαιχώρι, μόνο για όσους δεν καρναβαλίζονται! 

Μην ξεχνάς φυσικά ότι κάθε πλέον στις κινηματογραφικές αίθουσες του νησιού μας, έχουν πρεμιέρες νέων ταινιών κάθε Πέμπτη (και όχι Παρασκευή).

Τα parties πάντως είναι πολλά! Όπως και οι καρναβαλίστικοι χοροί! Οπότε βάλε τη μάσκα και ξεχύσου στους δρόμους! 

 

"Ο Επιθεωρητής Έρχεται" στη Λευκωσία για καλό σκοπό!
Ο Θεατρικός Όμιλος Κίμων Ξυλοτύμβου στα πλαίσια της διαχρονικής κοινωνικής προσφοράς του και σε συνέχεια των επιτυχημένων παραστάσεων του, προσκαλεί το θεατρόφιλο κοινό της Λευκωσίας στην εξαίρετη θεατρική παράσταση "Ο Επιθεωρητής Έρχεται», που θα ανέβει στις Αποθήκες ΘΟΚ (Λατσιά) και τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Υπό την Αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού κ.Γιάννη Γιαννάκη. 
Περισσότερα...

 

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Street Art Αγίας Νάπας
Οι άνθρωποι που επιλέγουν τους δρόμους της πόλης ως γκαλερί 1-10 Μαρτίου
Για δεύτερη φορά, το Φεστιβάλ Τέχνης Αγίας Νάπας καταλαμβάνει την πόλη. Οι άνθρωποι που επιλέγουν τους δρόμους ως γκαλερί τους συχνά προτιμούν να επικοινωνούν απευθείας με το ευρύ κοινό, απαλλαγμένοι από τους νοητούς  περιορισμούς του επίσημου καλλιτεχνικού χώρου. Καλούμε τους κατοίκους αστικών κέντρων να μετατρέψουν δημόσιες τοποθεσίες σε πιο οικείους, δημιουργικούς και προσωπικούς χώρους μέσα από την τέχνη. Nα εφαρμόσουν τις ιδέες τους σε κτίρια που θα τους ζητηθεί να ωραιοποιήσουν.  Οι καλλιτέχνες έχουν πλήρη ελευθερία έκφρασης. Το μόνο αίτημα είναι να διακοσμήσουν τους τοίχους της πόλης με έργα τέχνης που θα εκπέμπουν θετικά συναισθήματα.
Περισσότερα... 

 

Φτιάχνουμε χαρταετούς
Το Σάββατο 5 Μαρτίου το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, Κλάδο Λευκωσίας, διοργανώνει το ειδικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Φτιάχνουμε Χαρταετούς».
Πρόκειται για μια πρόσκληση σε παππούδες, γονείς και παιδιά! Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν συλλογικά, και με καθοδήγηση του Μουσείου, θα κατασκευάσουν χαρταετούς ακολουθώντας παλιές μεθόδους και χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά.
Οι μεγάλοι θα θυμηθούν και θα διδάξουν, οι μικροί θα μάθουν και θα διασκεδάσουν. Χρωματιστά χαρτιά, κόλλες, ψαλίδια, φαντασία και κέφι θα επιστρατευθούν για να αναβιώσουμε το παραδοσιακό αυτό παιγνίδι.
Περισσότερα... 

 

Παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση 
Την Κυριακή, 6 Μαρτίου στις 11.30, θα λάβει χώρα η παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση με τη συμμετοχή 5μελούς Ομάδας από το Τσίρκο Σκηνής της Αγίας Πετρούπολης. Εκκίνηση: Παραλιακός Δρόμος, απέναντι από το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Κατάληξη: Δημόσιος Κήπος (νότια είσοδος). 
Περισσότερα...

 

Καρναβαλίστικη παρέλαση Αγλαντζιάς
Την Κυριακή 6 Μαρτίου, στις 11.30, ο Δήμος Αγλαντζιάς μάς προσκαλεί στο καρναβάλι του. 5,000 καρναβαλιστές, 70 ομάδες, 17 άρματα, 25,000 θεατές και πολύ κέφι, συνέθεσαν το σκηνικό που διαδραματίστηκε στη Λεωφόρο Κυρηνείας στην Αγλαντζιά στην περσινή καρναβαλίστικη παρέλαση που διοργάνωσε ο Δήμος Αγλαντζιάς.Το καρναβάλι της Αγλαντζιάς έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας από τους θεσμούς της ευρύτερης Λευκωσίας και χρόνο με το χρόνο γίνεται καλύτερο και μεγαλύτερο. Εξ ου και τα νούμερα που αναμένονται στη φετινή διοργάνωση είναι μεγαλύτερα.
Ο Δήμος μας καλεί να λοιπόν να περάσουμε και φέτος στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς... σε καρναβαλίστικους ρυθμούς.
Περισσότερα... 

 

Δρόμος Μισού Μαραθωνίου στο ΓΣΠ
Πραγματοποιείται στις 6 Μαρτίου 2016, στο αθλητικό κέντρο του ΓΣΠ στη Λευκωσία, ο Δρόμος Μισού Μαραθωνίου. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του Ημιμαραθωνίου θα γίνουν στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ. 
Περισσότερα... 

 

To Galactica θα κάνει το πιο τρελό πάρτι!
Είτε έτοιμοι για τρελή διασκέδαση σε ρυθμούς καρναβαλιού;
Το λούνα παρκ Galactica στη Λεμεσό ετοιμάζει αύτη την Παρασκευή 4 Μαρτίου, το πιο ξέφρενο καναβαλίστικο πάρτι, όπως μόνο η Λεμεσός ξέρει να διοργανώνει!
Το πάρτι που θα γίενι στο ισόγειο του λούνα παρκ μάς επιφυλάσσει μασκότ, DJ, facepainting, μουσική, καρναβαλίστικα παιχνίδια και πολλές άλλες εκπλήξεις!
Περισσότερα...

 

Μια μέρα αφιερωμένη στα παραμύθια και τα παιδιά!

Μια πολύ όμορφη και άκρως διασκεδαστική μέρα για τα παιδιά διοργανώνεται το επόμενο Σάββατο στο εστιατόριο Μύλοι που βρίσκεται στο χωριό Λινού της επ. Λευκωσίας.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 15.00 τα παιδιά ηλικίας 4-10 ετών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα όμορφο απόγευμα, γεμάτο παραμύθι, παιχνίδι και ζωγραφιές μαζί με τη συγγραφέα παιδαγωγό Κατίνα Ζένιου Κωνσταντινίδου.
Όλες οι δραστηριότητες της συνάντησης αυτής θα διαρκέσουν 3 ώρες. Σ' αυτό το διάστημα τα παιδιά θα ακούσουν παραμύθι, θα δημιουργήσουν ζωγραφίζοντας και ανασκευάζοντας ό,τι άκουσαν από τη συγγραφέα και θα παιξουν στον κήπο διάφορα παιχνίδια που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη τόσο της ομαδικότητας όσο και της αυτενέργειάς τους.
Περισσότερα...

 

Σεμινάριο Χορτοφαγικής Ωμοφαγίας

Αν τα όσα ακούσατε μέχρι τώρα περί ωμοφαγίας σας κέντρισαν το ενδιαφέρον και θέλετε να μάθετε περισσότερα, ή ακόμα και να ακολουθήσετε τις διατροφικές συνήθειες της ωμοφαγίας, τότε δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου, το οποίο απευθύνεται σε αρχάριους. 
Θα ακολουθήσει επιπλέον πρακτική εμπειρία, την ίδια μέρα στις 15:00-18:00, με εργαστήριο παρασκευής των εξής εδεσμάτων: Φυτικό βούτυρο, φυτικό τυρί, τούρτα μους σοκολάτας, πατέ “σολομού”, σούπα σπανάκι βελουτέ, “μακαρονάδα” με κόκκινη σάλτσα, ρυζόγαλο, τσάγια και βότανα. 
Περισσότερα... 

 

Πάμε θέατρο και βοηθάμε τα αδέσποτα!
Η τελευταία παράσταση του έργου "Λεωφορείο ο πόθος" στη Λευκωσία θα ανεβεί στις 6 Μαρτίου στις 18.00, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών και είναι αφιερωμένη στα αδεσποτάκια που είναι υπό την προστασία της φιλοζωικής οργάνωσης Humans for Dogs-Cy. Το 50% των εσόδων από τα εισιτήρια θα δοθούν για την ευημερία των σκύλων που βρίσκονται στο καταφύγιο τους και που περιμένουν με τη σειρά τους την παντοτινή τους οικογένεια.
Περισσότερα...

 

Πάμε στο πρώτο City Markets για το 2016
Εάν αναζητάς χειροποίητες μοναδικές δημιουργίες και όχι μόνο, τότε μην χάσεις την πρώτη τους εκδήλωση για το 2016. Στο γνωστό σε όλους μας «ροζ» καφέ Breakfast at Teafunny's, την Κυριακή 6 Μαρτίου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 20.00, σαράντα καλλιτέχνες και δημιουργοί θα σε περιμένουν με τις δημιουργίες τους αλλά και πολλά άλλα προϊόντα.
Τα παιδία θα μπορούν να απασχοληθούν με παιχνίδια πλαστελίνης, ζωγραφική προσώπου, μπαλονο- κατασκευές, μίνι ποδόσφαιρο, μουσική, ανάγνωση παραμυθιών και αγαπημένοι χαρακτήρες κινηματογραφικών ταινιών.
Περισσότερα...

 

Έκθεση "Παιδικής Τέχνης"
Η Σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία, διοργανώνει μία έκθεση που παρουσιάζει αποκλειστικά, έργα που δημιουργήθηκαν από παιδιά μέχρι και 12 ετών και η οποία ανοίγει το Σάββατο 5 του μήνα.
Στην έκθεση έργων τέχνης των μικρών εικαστικών της σχολής Αιγαία, αναδεικνύεται η αυθεντικότητα της παιδικής τέχνης, της μοναδικότητας των μικρών - σε ηλικία – καλλιτεχνών, σε όλους τους τομείς των καλών και των εφαρμοσμένων τεχνών.
Περισσότερα...

 

Περιοδεία για την ΕΘΑΛ με το έργο "Όσα είδε ο μπάτλερ" 
Το σαββατοκύριακο ταξιδεύει στη Λευκωσία η "διάσημη" πια, καυστική σε χιούμορ και απρόοπτα επί σκηνής, κωμωδία του Τζο Όρτον, από τους σημαντικότερους Άγγλους δραματουργούς “Όσα είδε ο μπάτλερ” που ανέβηκε από την Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ. Η απολαυστική κωμωδία ανεβαίνει σε μετάφραση Παύλου Μάτεση και σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου. Τα σκηνικά/κοστούμια υπογράφει ο Χάρης Καυκαρίδης και τους φωτισμούς ο Βασίλης Πετεινάρης.
Περισσότερα... 

 

"Φλαντρώ" του Παντελή Χορν - τελευταίες παραστάσεις
Το Σατιρικό Θέατρο πιστό στην αξία του ελληνικού θεατρικού έργου παρουσιάζει φέτος το αριστούργημα του Παντελή Χορν «Φλαντρώ» σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους και στον πρωταγωνιστικό ρόλο την Μαριάννα Καυκαρίδου. Έργο του Παντελή Χορν ανέβασε το Σατιρικό Θέατρο και το 1984 «Το Φιντανάκι», που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Περισσότερα...

 

Κωστής Μαραβέγιας
Ο Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Ilegal), μετά τις τρεις sold out συναυλίες του στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και την πολύ επιτυχημένη του περιοδεία, προσκαλεί και φέτος όλους εμάς σε μια εορταστική παράσταση στην Κύπρο, σε Λεμεσό και Λευκωσία τις επόμενες μέρες.
Περισσότερα... 

 

Ευσταθία
Το Vinylio Wine Etc παρουσιάζει την Ευσταθία στις 4 Μαρτίου στις 21.00, η οποία παρουσιάζει στην Κύπρο την παράσταση "Διακριτικά"!
Η αγαπημένη τραγουδοποιός, αφηγείται μουσικούς έρωτες στα χρόνια της κρίσης, σε δρόμους ακουστικούς, Jazzy και... διακριτικούς!
Περισσότερα...

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close