Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2016
Στις 12 Μαρτίου 2016, το K-Cineplex προβάλλει το φλαμένκο Carmen του Ισπανού Antonio Gades, μια χορευτική προσαρμογή της ομώνυμης νουβέλας του Γάλλου Prosper Mérimée που έγινε η βάση για τη γνωστή όπερα του Georges Bizet.

Μέσα από την παράσταση αυτή, ο Gades ήθελε να παρουσιάσει μια εκδοχή του πασίγνωστου έργου που να αποκαταστήσει τη στερεοτυπική και λανθασμένη εικόνα της Carmen, αφού όταν ο Mérimée έγραψε το έργο το 1837, σκανδάλισε τους πουριτανούς και αυτούς που δεν μπορούσαν να τη δουν ως σύμβολο κατά της γυναικείας χειραφέτησης. Κατά τη γνώμη του, η Carmen είναι μια ειλικρινής και ελεύθερη γυναίκα που εξωτερικεύει τα συναισθήματά της. Η προσέγγιση αυτή και η αριστουργηματική απόδοση μέσω του πιο παθιασμένου χορού όλων ενισχύει τη δυναμική του έργου και τοποθετεί τον ίδιο τον Gades ως έναν από τους σπουδαιότερους χορογράφους που συνέβαλαν στη διάδοση του φλαμένκο στη διεθνή σκηνή.
Πρόκειται για μια δραματική ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’30 στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Η Carmen, μια προκλητική τσιγγάνα, σαγηνεύει τον Jose και τον πείθει να μην επιστρέψει στο πόστο του ως φρουρός, φεύγοντας μαζί της. Ο Jose μετανιώνει αυτή του την απόφαση αργότερα αφού η Carmen είναι ήδη ερωτευμένη με ένα άλλον άντρα, τον Escamillo ο οποίος είναι ταυρομάχος. Όταν ο Jose απαιτεί η Carmen να φύγει μαζί του, αυτή αρνείται και ρίχνει το δακτυλίδι που αυτός της είχε δώσει κάποτε. Τότε ο Jose την μαχαιρώνει μέχρι θανάτου με ένα στιλέτο.

Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή του Rising Alternative και του Teatro Real και προβάλλεται στο πλαίσιο της νέας σεζόν Cine Events του K-Cineplex, που περιλαμβάνει θεαματικές χορευτικές παραστάσεις, όπερα, και συναυλίες, που μεταδίδονται είτε ζωντανά είτε μαγνητοσκοπημένα στη μεγάλη οθόνη. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα €10 για τις μαγνητοσκοπημένες προβολές και στα €18 για τις ζωντανές, με welcome drink και τσιμπήματα κατά την άφιξη.
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της παράστασης Carmen πιο κάτω:
Για πληροφορίες και τις ώρες προβολής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του K-Cineplex ή καλέστε στο 24 819022.
Σχετικά
Οσκαρ: Ο Κόναν Ο’ Μπράιεν οικοδεσπότης της τελετής απονομής και το 2027
Ο βραβευμένος με 6 Primetime Emmy κωμικός παρουσίασε τις δύο προηγούμενες τελετές κερδίζοντας ως επί το πλείστον τις εντυπώσεις.
Ξεκίνησαν οι οντισιόν για τον νέο Τζέιμς Μποντ
Η Νίνα Γκολντ ανέλαβε το κάστινγκ για τον επόμενο 007 – Τη νέα ταινία θα σκηνοθετήσει ο Ντενί Βιλνέβ, με σενάριο του δημιουργού του «Peaky Blinders»
Οι 5 νέες ταινίες της εβδομάδας: Από το “Top Gun” μέχρι τον κόσμο του Guy Ritchie
Το cult αεροπορικό έπος επιστρέφει 40 χρόνια μετά στις αίθουσες, ενώ action, animation και rock ντοκιμαντέρ κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Το «Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 3» φέρνει μια νέα εποχή για τη Μία Θερμόπολις
Η Αν Χάθαγουεϊ επιστρέφει ως βασίλισσα της Τζενοβίας και, σύμφωνα με τη σκηνοθέτρια Αντέλ Λιμ, οι fans μπορούν να περιμένουν «πολλές απολαυστικές επιστροφές» από το original cast.
Αρχίζει απόψε το Φεστιβάλ των Καννών: 22 ταινίες που διαγωνίζονται για τον Χρυσό Φοίνικα -Οι ελληνικές συμμετοχές
Με τη φιλόδοξη κωμωδία εποχής του Πιερ Σαλβαντορί, «La Vénus électrique», ανοίγει σήμερα η αυλαία του 79ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
Μια μαγική βραδιά θερινού σινεμά έρχεται κάτω από τα αστέρια με το «The Whale»
Η βραβευμένη ταινία «The Whale» προβάλλεται κάτω από τα αστέρια, σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία με pizza, snacks και ατμόσφαιρα καλοκαιρινού σινεμά
BBC: Ποιοι θα υποδυθούν τους Beatles στη νέα σειρά «Hamburg Days»
Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1960, μέσα στα ασφυκτικά κλαμπ της συνοικίας Σανκτ Πάουλι στο Αμβούργο
Ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το «The Batman: Part 2»
Επιτέλους, μετά από καιρό, ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από την ταινία, οι οποίες μας παρουσιάζουν ένα παγωμένο Γκόθαμ.
Hocus Pocus 3: Επίσημα στα σκαριά η ταινία - Επιστρέφουν οι 3 βασικές πρωταγωνίστριες
Η ανάπτυξη της τρίτης ταινίας είχε ανακοινωθεί αρχικά το 2023
Πέντε νέες πρεμιέρες φτάνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από το πολυαναμενόμενο «Mortal Kombat II» και το σκοτεινό horror «Hokum» μέχρι Billie Eilish σε 3D και animated περιπέτειες για όλη την οικογένεια, η νέα κινηματογραφική εβδομάδα έχει επιλογές για κάθε γούστο