26-27 March 2016
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Ο Oliver Twist... σε περιμένει στη Λευκωσία για φαΐ...

...περισσότερο φαΐ, δοξασμένο φαΐ!

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2016

Ο Πολιτιστικός Όμιλος ΜΟΡΦΗ σε συνεργασία με την Ακαδημία Χορού Αντιγόνη Τασουρή, παρουσιάζει το κλασσικό μιούζικαλ “Oliver Twist” σε ελεύθερη ελληνική διασκευή και σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους. 

Είναι μια παραγωγή γεμάτη τραγούδια και ευφάνταστες χορογραφίες. Μια ιστορία που σε γεμίζει με θλίψη αλλά ταυτόχρονα και με περηφάνεια για το μικρό αγόρι. Μια ιστορία γεμάτη με πολλά μηνύματα ελπίδας και χαράς.

Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί αλλά και τα νεαρά μικρά ταλέντα τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής τα γνωστά τραγούδια του μιούζικαλ τα οποία έχουν ελληνικούς στίχους.
 

Μικρή περίληψη του έργου
“Λονδίνο, 19ος αιώνας. Ο Όλιβερ γεννιέται σε ένα φτωχοκομείο της επαρχίας, ενώ η μητέρα του πεθαίνει στη γέννα. Έτσι, μεγαλώνει στο ορφανοτροφείο, μα η ζωή εκεί είναι άθλια. Κάποια μέρα, ζητάει λίγο φαϊ ακόμη γι’ αυτόν και τους φίλους του, με αποτέλεσμα να εξαγριώσει το διευθυντή του ιδρύματος, κ. Μπάμπλ.  Ο Όλιβερ θα εκδιωχθεί από το ορφανοτροφείο και θα πιάσει δουλειά για ένα πιάτο φαϊ, και ύπνο.  Μην αντέχοντας άλλο να ζει κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες, αποφασίζει να δραπετεύσει, περπατώντας μέχρι το Λονδίνο.  Μια συμμορία πορτοφολάδων θα τον πλησιάσει  κι ο Όλιβερ θα τους ακολουθήσει και θα μείνει μαζί τους, γνωρίζοντας εκεί τον τρομακτικό αρχηγό της συμμορίας Φέγκιν, αλλά και τον κακοποιό Σάικς.   Το αγόρι εκπαιδεύεται και γίνεται διαρρήκτης, συμμετέχοντας σε όλες τις ληστείες της συμμορίας. Σε μια από αυτές, θα κάνει ένα λάθος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.  Με τη βοήθεια ενός καλοσυνάτου ανθρώπου, ο Όλιβερ θα καταφέρει να ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα και να ξαναβρεί την οικογένειά του, παίρνοντας όλη την αγάπη που στερήθηκε.

 

Συντελεστές:
Διασκευή Κειμένου- Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Χορογραφίες: Αντιγόνη Τασουρή
Μusic Production: Mιχάλης Ρούσος
Μουσική Φωνητική Επιμέλεια: Χριστίνα Αργύρη
Μουσική Διδασκαλία: Τασούλα Βορκά & Άννη Τριλλίδου
Σκηνικά: Σκηνοτεχνική Λτδ (Γιώργος Παπαδόπουλος)
Κοστούμια: Τutu-la
Ενδυματολόγος: Σωσάννα Τομάζου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Kαρολίνα Σπύρου

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Χρίστος Νικολάου, Πέτρος Κονόμου, Άντρη Αγγελίδου, Κριστιάνα Γεωργίου, Μάρκος-Ιούλιος Δρουσιώτης. Στο ρόλο του Όλιβερ ο Κυριάκος Αναστασίου, ως Ντότζιερ η Πάολα Ενταφιανού και Άντρια Παρασκευά ως Σαϊνης.
.
Χορευτές:
Έλενα Γαβριήλ, Μαρύλια Γιαλλουρίδου, Ηλίας Σχινάς, Μιχάλης Σχινάς, Ειρήνη Κόνσολου, Λευτέρης Καϊμακλιώτης.

Πρεμιέρα ώρα: 16.00. Παραστάσεις: 26 Μαρτίου, ώρα 19.00 & 27 Μαρτίου, 11:00 και 18:00. Είσοδος: €10. Πληροφορίες 99510343.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close