Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου 2016
Το φεστιβάλ Φέγγαρος επιστρέφει δριμύτερο στο χωριό Κάτω Δρυς της επαρχίας Λάρνακας.
Γιορτάζοντας τα πέμπτα του γενέθλια, ο Φέγγαρος αποτελεί σήμερα ένα από τα κορυφαία και πολυαναμενόμενα δρώμενα του καλοκαιριού. Ο πήχης των προσδοκιών τέθηκε για φέτος ακόμη πιο ψηλά, θέτοντας ως στόχο τη διεθνή του καθιέρωση.
Το Μουσικό χωριό του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 24 Ιουλίου-29 Ιουλίου 2016. Το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος μπαίνει στην τρίτη του χρονιά με δώδεκα εργαστήρια! Καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα και Αγγλία εισηγούνται εργαστήρια με θέμα τη μουσική, το θέατρο και την αφήγηση, προτείνοντας εναλλακτικές μεθόδους εκμάθησης και δημιουργίας.
Το χωριό Κάτω Δρυς της επαρχίας Λάρνακας ενέπνευσε τους διοργανωτές κι επιλέγηκε ως ένα ιδανικό σκηνικό για τη φιλοξενία των εργαστηρίων, των διαλέξεων και των παραστάσεων που θα διεξάγονται στα πλαίσια του Μουσικού Χωριού. Συγκεκριμένα, τα εργαστήρια και οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, ενώ συναυλίες και παραστάσεις, ανοικτές προς το κοινό, θα ολοκληρώνουν το ημερήσιο πρόγραμμα.
Στόχοι του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος:
• Η υλοποίηση εκπαιδευτικών ενοτήτων υπό τη μορφή διαδραστικών εργαστηρίων (masterclasses), των οποίων εισηγητές αποτελούν καλλιτέχνες με αναγνωρισμένο έργο στα πλαίσια της σύγχρονης ή παραδοσιακής δημιουργίας. Οι θεματικές ενότητες των εν λόγω εργαστηρίων αποβλέπουν σε μια πιο ευρεία και ουσιαστική προσέγγιση των επιμέρους θεματικών, ενώ την ίδια στιγμή δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε πρωτότυπους τομείς καλλιτεχνικής ανάπτυξης.
• Η προμελετημένη ή αυθόρμητη εμπλοκή των συμμετεχόντων στην ερμηνεία μουσικών, θεατρικών ή άλλων έργων.
• Η επωφελής ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών μεταξύ καλλιτεχνών, φιλότεχνων και συμμετεχόντων.
• Η δημιουργία μιας υβριδικής καλλιτεχνικής κοινότητας, τα μέλη της οποίας θα χαρακτηρίζει η αλληλεγγύη, τόσο σε επίπεδο συλλογικής δημιουργίας, όσο και στην παραγωγή / διανομή καλλιτεχνικού υλικού.
Αν θες κι εσύ να δηλώσεις συμμετοχή στο φετινό Φέγγαρο, πάτησε ΕΔΩ.
Σχετικά
Πέθανε η εμβληματική τραγουδίστρια Μαρινέλα
Η κορυφαία τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, ολοκληρώνοντας μια πορεία δεκαετιών στο ελληνικό τραγούδι.
ZAZZA Music Theater: Η εκρηκτική Ελληνίδα τραγουδίστρια που θα μας διασκεδάσει το Πάσχα
Ένα δυναμικό live πρόγραμμα με αγαπημένες επιτυχίες, έντονο ρυθμό και αληθινή διασκέδαση κάνει πρεμιέρα το Πάσχα και υπόσχεται αξέχαστες βραδιές
Άννα Βίσση: Μεγάλο φινάλε για μια δεκαετία στο Hotel Ερμού
Στις 4 Απριλίου η απόλυτη Ελληνίδα σταρ ρίχνει αυλαία σε δέκα χρόνια ανεπανάληπτων εμφανίσεων, σε μια βραδιά που αναμένεται γεμάτη ένταση, συγκίνηση και τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.
Η Άννα Βίσση εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της, παρουσιάζοντας τη Vission Music
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο της label σε συνεργασία με τη Δήμητρα Κούστα
Μια βραδιά γεμάτη retro, disco, funk και rock επιτυχίες στη Λάρνακα
Oι Time Surfers Party Band επιστρέφουν για μια βραδιά γεμάτη non-stop επιτυχίες από τις δεκαετίες του ’70, ’80, ’90 και ’00
Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος (και) στη Λάρνακα
Ανακοινώθηκε και δεύτερο "Μέτρημα" στην Κύπρο
Πασχαλινές συναυλίες από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με το «Requiem» του Τζον Ράτερ
Το «Requiem» του Ράτερ ξεδιπλώνεται σε επτά μέρη
The Model: Αυτή η χώρα θα νικήσει στη Eurovision 2026 – Ποιες θα βρεθούν στην πρώτη 5άδα
Οι προβλέψεις που προκαλούν μια μικρή ανησυχία...
Η Κατερίνα Στανίση στην Κύπρο για ένα βράδυ
Η αγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια σε ένα live που δεν πρέπει να χάσεις
Ο Σωκράτης Σινόπουλος στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο μουσικοσυνθέτης θα είναι καλεσμένος σε δύο δράσεις οι οποίες είναι ανοικτές τόσο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς όσο και για το ευρύ κοινό