Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γάλα γαϊδούρας... made in Cyprus

Μάθε πού θα βρεις το περιζήτητο γάλα γαϊδούρας

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2018

Η οικογένεια Γεωργιάδη στη Σκαρίνου φρόντισε να μας προσφέρει το πολυτιμο γάλα, με τις απίστευτες ευεργετιές ιδιότητες!
Μάλιστα μας ενημερώνει ότι το γάλα γαϊδούρας θεωρείται το κοντινότερο στο μητρικό. Περιέχει περισσότερη λακτόζη και λιγότερα λιπαρά απ' ότι το αγελαδινό γι αυτο και είναι πιο θρεπτικό. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να δίνεται σε παιδιά με αλλεργία στην πρωτεΐνη. Μέχρι και την αρχή του 20ού αιώνα ήταν υποκατάστατο στο μητρικό γάλα.

Ο Ιπποκράτης (460-370π.Χ) πατέρας της ιατρικής το αναφέρει για πολλές θεραπείες όπως προβλήματα στο συκώτι, μολυσματικές ασθένειες, πυρετό, δηλητηριάσεις,οιδήματα, αιμορραγία από τη μύτη κ.ά.

Εδώ θα το βρεις!
Στο κτήμα Γεωργιάδη μπορείς να βρεις και να αγοράσεις γάλα γαϊδούρας με αντιμικροβιακή δράση, όπως επίσης και ποικιλία αξιόλογων και εγκεκριμένων καλλυντικών από το πολύτιμο γάλα της. Το κατάστημά τους διαθέτει παράλληλα προϊόντα ελιάς από το πάρκο ελιάς τους. Το μέρος έχει εστιατόριο, παιδότοπο, συσκευαστήριο, θεατράκι, καφετέριαμπαρ, μουσείο ελιάς, αγροτόσπιτο, μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που αναπαριστούν διάφορα αγροτικά επαγγέλματα, περιβόλι, παραδοσιακούς ξενώνες και κατάστημα. 

Μάλιστα μπορείς να το προμηθευτείς, κάνοντας την παραγγελία σου στο τηλέφωνο ‭99 753643‬ ή 99620736 και απολαύστε το, φρέσκο, με όλες του τις ευεργετικές του ιδιότητες, στην τιμή των €6/μπουκαλάκι των 250ml. 
Γίνεται μάλιστα δωρεάν παράδοση σε όλες τις πόλεις:
Λεμεσό: Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 
Λευκωσία: Κάθε Τρίτη 
Αγία Νάπα: Κάθε Τρίτη 
Πάφο: Κάθε Παρασκευή 
Λάρνακα: Καθημερινά.

 
Για την ιστορία
Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος (23-79 μ.Χ.), το προτείνει επίσης για την κόπωση, λεκέδες των ματιών, για τα δόντια, τις ρυτίδες του προσώπου, έλκη, άσθμα και ορισμένα γυναικολογικά προβλήματα.

Πιστεύεται γενικά ότι σβήνει τις ρυτίδες στο πρόσωπο, καθιστά το δέρμα πιο απαλό, και διατηρεί την λευκότητα του. Μερικές γυναίκες έχουν τη συνήθεια να πλένουν το πρόσωπό τους με αυτό επτά φορές την ημέρα, και να τηρούν αυστηρά τον αριθμό αυτό.

Λέγεται ότι η Κλεοπάτρα, η βασίλισσα της Αρχαίας Αιγύπτου, έκανε τα λουτρά της με γάλα για τη διατήρηση της ομορφιάς και της νεότητας της επιδερμίδας της. Ο θρύλος λέει ότι είχε περισσότερα από 700 γαϊδούρια για την παροχή της ποσότητας του γάλακτος που ήταν αναγκαία για το καθημερινό μπάνιο της.
 
(70000620, 99620736/ www.ktima.podserver.info/gr) Κτήμα Γεωργιάδη, Σκαρίνου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close