Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Ben Affleck: Το προφίλ του νέου "σκοτεινού ιππότη"

Ο Χολιγουντιανός σταρ υποδύεται το ρόλο του Batman και αυτό δεν αρέσει καθόλου (μα καθόλου) στους φαν του δημοφιλούς σούπερ ήρωα

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2016

 

Λένε ότι ‘ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό’. Μια από αυτές τις περιπτώσεις ανθρώπων που έζησαν στιγμές δόξας στην αρχή της καριέρας τους (έκανε τα πρώτα του βήματα ως παιδί το 1981), αλλά στην πορεία επικρίθηκαν για τις επιλογές τους, αμφισβητήθηκαν όσο λίγοι και για ένα διάστημα έμειναν στα αζήτητα, είναι ο Ben Affleck.  

 

Το πρώτο Όσκαρ και ο κίτρινος Τύπος
Ο Affleck έγινε ευρύτερα γνωστός το 1998, όταν μαζί με τον κολλητό του φίλο Matt Damon, κέρδισαν από κοινού το πρώτο τους βραβείο Όσκαρ για τη συγγραφή του πρωτότυπου σεναρίου της ταινίας ‘Good Will Hunting’ με τον Robin Williams στον πρωταγωνιστικό ρόλο. ‘Εκείνη τη βραδιά κουβαλούσα διαρκώς το βραβείο μαζί μου σε όλα τα πάρτι που ακολούθησαν. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που τόσες πολλές γυναίκες με ρωτούσαν: “Μπορώ να το αγγίξω;”. Δυστυχώς, αναφέρονταν στο αγαλματίδιο!’ δήλωσε ο 43χρονος Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας. Οι ρόλοι του στη συνέχεια σε blockbuster παραγωγές όπως ‘Armageddon’ και ‘Pearl Harbor’ εκτόξευσαν τη φήμη του στα ύψη και τον έκαναν έναν από τους πιο περιζήτητους εργένηδες, ενώ ο αρραβώνας του με την Jennifer Lopez έκανε όλα τα σκανδαλοθηρικά έντυπα να ασχολούνται μαζί του. ‘Ένιωθα σαν χάμστερ στο κλουβί που γυρίζει χωρίς λόγο στη ρόδα του όλη μέρα’ είχε πει χαρακτηριστικά για εκείνη την περίοδο της ζωής του.

 

Από τα ψηλά στα χαμηλά (και πίσω στα ψηλά)
Σαν ηθοποιός δεν απέσπασε ποτέ ιδιαίτερα καλές κριτικές. Τουναντίον, οι ερμηνείες του σε μέτριου επιπέδου ταινίες όπως ‘Daredevil’ (στα γυρίσματα γνώρισε την τέως σύζυγό του και μητέρα των τριών του παιδιών Jennifer Garner), ‘Gigli’ και ‘Jersey Girl’, θεωρούνται μία πολύ κακή περίοδος στην καριέρα του. Το 2010 όμως έμελλε να κάνει δυναμικό comeback, με το ‘The Town’ (τη δεύτερη σκηνοθετική του απόπειρα μετά το ‘Gone Baby Gone’ στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο αδελφός του Casey Affleck). Το 2013 ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά του. Ξανά στο τιμόνι του σκηνοθέτη, η ταινία του ‘Argo’, κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ενώ του χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα και το Bafta Καλύτερης Σκηνοθεσίας, γεγονός που σηματοδότησε τη δυναμική του επιστροφή στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ. Ακολούθησαν οι συνεργασίες του με τον Terrence Malick στο ‘To the Wonder’, αλλά και με τον David Fincher στο πολυσυζητημένο ‘Gone Girl’, μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Gillian Flynn.

 

Ο νέος Batman (και οι εκατοντάδες επικριτές του)
Όλα αυτά μέχρι την επίσημη ανακοίνωση από την DC Comics ότι οι δύο πιο δημοφιλείς σούπερ ήρωές της, ο Superman και ο Batman, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά το 2016 στη μεγάλη οθόνη, στο sequel του ‘Man of Steel’ με τίτλο ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’, σε σκηνοθεσία και πάλι Zack Snyder. Το ότι ο Henry Cavill θα υποδυόταν ξανά το ρόλο του Superman/Clark Kent το ξέραμε. Το θέμα ήταν ποιος θα ενσάρκωνε το ρόλο του Batman μετά την επιτυχημένη πορεία του Christian Bale στην πολυβραβευμένη τριλογία του Christopher Nolan. Το όνομα του Ben Affleck για το ρόλο του Batman/Bruce Wayne, άφησε άφωνους τους απανταχού θαυμαστές του σκοτεινού ήρωα (και όχι αδίκως, αν θυμηθείς το απογοητευτικό ‘Daredevil’ το 2003), τόσο που δημιούργησαν μια σχετική αίτηση στο διαδίκτυο με τίτλο ‘Remove Ben Affleck as Batman/Bruce Wayne in the Superman/Batman movie’, απαιτώντας την άμεση απομάκρυνσή του από το καστ, ενώ ακόμα χειρότερα, κάποιοι είπαν ότι θα προτιμούσαν να τον δουν νεκρό, παρά να υποδύεται το ρόλο του Batman! ‘Ξέρω να διαχειρίζομαι κωλοκαταστάσεις. Είμαι σκληρός τύπος’ απάντησε στους επικριτές του. Κι ο Affleck όμως αρχικά ήταν διστακτικός όταν τον προσέγγισε ο Zack Snyder για το ρόλο, αφού θεωρούσε ότι δεν ταίριαζε στο παραδοσιακό καλούπι του Batman και επειδή μετά τις αρνητικές κριτικές που εισέπραξε για το ‘Daredevil’ δεν ένιωθε άνετα να υποδυθεί ξανά έναν σούπερ ήρωα. Όταν όμως ο σκηνοθέτης του παρουσίασε το κόνσεπτ και συνειδητοποίησε ότι θα ήταν αρκετά διαφορετικό από αυτό των σπουδαίων ταινιών του Christopher Nolan, ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα. Υποψήφιος επίσης για το ρόλο ήταν ο Josh Brolin, ενώ ο Christian Bale παραδέχτηκε ότι τον ενδιέφερε να ενσαρκώσει ξανά τον Batman μετά το ‘The Dark Knight Rises’, αλλά η Warner Bros. δεν τον πλησίασε ποτέ ξανά για το ρόλο. Η ταινία ‘Batman vs. Superman: Dawn of Justice’ θα ενώσει πολλούς σούπερ ήρωες και αντι-ήρωες μαζί, ενώ ανακοινώθηκε και ο τίτλος του sequel που θα ονομάζεται ‘Justice League’, με το πρώτο μέρος να προβάλλεται το 2017 και το δεύτερο το 2019. Επίσης θα δούμε ξανά τον Ben Affleck ως Batman και στο πολυαναμενόμενο ‘Suicide Squad’ του David Ayer που θα κάνει πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2016, μαζί με ένα all- star cast που περιλαμβάνει τους Jared Leto, Will Smith, Viola Davis και Cara Delevingne.

 

Info: Η ταινία ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους της Κύπρου την Πεμ 24 Μαρ.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close