4 April 2016
Live Music , Nightlife & Music

Τακούσιης - Καραπατάκης Project στο Ριάλτο

Σε μία ξεχωριστή συναυλία

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2016

O Μαρίος Τακούσιης και o Γαβριήλ Καραπατάκης παρουσιάζουν την καινούρια τους δισκογραφική δουλειά Colours Of Another Sky, σε συνεργασία με άλλους τρεις καταξιωμένους καλλιτέχνες: τον David Lynch, τον Ζαχαρία Σπυριδάκη και τον Στέλιο Ξυδιά.

Στο δίσκο αυτό εμβαθύνουν το λυρισμό  τους και διευρύνουν σε νέα μουσικά πεδία αλληλεπίδρασης. Στόχος, να αναπτύξουν τη μουσική  τους  βασισμένη στη τζαζ, τον αυτοσχεδιασμό και φυσικά τη διάθεση του είδους αυτού.  Παράλληλα, πηγή  έμπνευσης για  τις αυθεντικές ιδέες  και   συνθέσεις  τους   γίνεται  η  μεσογειακή  κουλτούρα  και παράδοση. Οι επιρροές εμπεριέχονται και νέες δυναμικές δημιουργούνται με  την  συνύπαρξη του  πιάνου και του ηλεκτρικού άταστου μπάσου, με το σαξόφωνο τη λύρα και τα τύμπανα.

 

Οι Τακούσιης - Καραπατάκης Project παρουσιάστηκαν σε πολλά σημαντικά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια, το Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Φεστιβάλ Aglajazz, το Paradise Jazz Festival, το Limassol Jazz το 1ο Cyprus Jazz & World Music Showcase όπως επίσης σε world stages όπως το Ruhrfestspielp Recklinghausen προβάλλοντας την κυπριακή μουσική τζαζ για πρώτη φορά.

Απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές, τόσο για τις συναυλίες τους όσο και για τη δισκογραφία τους εντός και εκτός Κύπρου. Η μουσική τους με το κομμάτι “Three Steps Above” επιλέχθηκε για να συμπεριληφθεί στην συλλογή της EBU “Music Of Europe” στην κατηγορία Jazz.

Μουσικοί
Μάριος  Τακούσιης - πιάνο
Γαβριήλ  Καραπατάκης - άταστο  μπάσο
David Lynch - σαξόφωνα τενόρο και σοπράνο
Ζαχαρίας Σπυριδάκης – κρητική λύρα
Στέλιος Ξυδιάς – τύμπανα

Στις 20.30. Είσοδος: € 10/ €12 E-ticket: www.rialto.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close