Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Τρυπώσαμε στο πιο όμορφο μικρό ξενοδοχείο του Πεδουλά

Επισκεφθήκαμε το Aristotelio Boutique hotel στον Πεδουλά και σου μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2016

Στα δύσκολα αυτά χρόνια της οικονομικής στενότητας και κυρίως σε μια κοινότητα που μετρά περίπου μόλις 130 κατοίκους, η προσπάθεια για να αποκτήσει και πάλι ζωή το χωριό δεν σταματά ποτέ, ενώ για κάποιους ανθρώπους πολύ σημαντικό είναι το όραμα. Το να μπορείς να ονειρεύεσαι και κυρίως να παλεύεις γι' αυτά. Και όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, κόντρα σε όλες τις δυσκολίες, τότε σε γεμίζουν δύναμη.

Ένα τέτοιο όνειρο πραγματοποιήθηκε με τη δημιουργία, σε ένα ιστορικό κτίριο του 1917 στον Πεδουλά, του Aristotelio Boutique Hotel, ενός πανέμορφου σύγχρονου ξενοδοχείου με όλες τις ανέσεις και διευκολύνσεις.

Δεν θα περιοριστώ στο πώς έγινε το όραμα πραγματικότητα (την ιστορία ωστόσο σου την διηγούμαι πιο κάτω), αλλά στην εμπειρία που ζήσαμε επισκεπτόμενοι το ξεχωριστό αυτό κατάλυμα! 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από ένα τέτοιο μέρος μόνο εντυπωσιασμένος μπορείς να φύγεις.

Το Aristotelio Boutique Hotel είναι το στολίδι του Πεδουλά. Κατ' αρχάς θα σε εντυπωσιάσει η κεντρική είσοδος, πάνω από την οποία διατηρήθηκε η σιδεριά η οποία μάλιστα αναγράφει και το έτος κατασκευής του κτιρίου (1917). 

Η υποδοχή
Με την είσοδό μας στο χώρο της υποδοχής, εντυπωσιαστήκαμε. Ένας φωτεινός χώρος με ξύλινη σκάλα αλλά κι ένα σύγχρονο ανελκυστήρα! Είναι εξάλλου ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο που κράτησε το χαρακτήρα του παλιού, επενδύοντας ωστόσο στα σύγχρονα στοιχεία και ανέσεις! Στην υποδοχή λοιπόν μας υποδέχθηκε μια πολύ ευγενική νεαρή, η οποία μας καλωσόρισε και μας οδήγησε στο δωμάτιό μας στο 2ο όροφο! 

Ακόμα και στους διαδρόμους που περνούσαμε μέχρι να φτάσουμε στο δωμάτιο, η διακόσμηση ήταν εντυπωσιακή, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ζεστή και πραγματικά κομψή!

Το δωμάτιο
Το δωμάτιο που αντικρίσαμε ήταν μοναδικό! Ένας ατμοσφαιρικός χώρος, πολυτελής, ευρύχωρος, με διπλό κρεβάτι, τζάκι έτοιμο για άναμμα και ξύλα για όλο το βράδυ και δικό του μπαλκόνι από το οποίο η θέα σε μαγεύει... Καινούργιο, πεντακάθαρο, όμορφα διακοσμημένο με ένα στυλ που παντρεύει μαγικά παλαιές τάσεις αισθητικής και διακόσμησης με μοντέρνα στοιχεία από το σήμερα. Με πέτρα και ξύλο, λευκό χρώμα που χαρίζει μια αρμονία.

Πάνω από το τζάκι δέσποζε μάλιστα μια κορνίζα όπου μέσα υπήρχε μια ζωγραφιά... η πόρτα του τότε κτίσματος που διατηρείται ακόμα! Εξάλλου αποτελεί σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου.

Επίσης, σου παρέχει προϊόντα καθημερινής περιποίησης, ένα μεγάλο μπάνιο, ακόμα και σεσουάρ μαλλιών, σε πραγματικό μέγεθος (!), καθώς και παροχές για καφέ και τσάι.
 
Αξίζει να σου αναφέρω ότι το ξενοδοχείο διαθέτει άλλα 7 δωμάτια, εκ των οποίων 2 πολυτελείς σουίτες, 2 μίνι σουίτες με σαλονάκι, κι άλλα 3 διπλά δωμάτια. 
Μια όαση χαλάρωσης και ηρεμίας! 
 
 
Και εστιατόριο και μπαρ
Επίσης διαθέτει ένα εστιατόριο/ταβέρνα, με τζάκι και ρουστίκ διακόσμηση, όπου η πέτρα "παντρεύεται" αρμονικά με το ξύλο, ενώ δίπλα θα δεις το μεγάλο ξύλινο μπαρ το οποίο θα σου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ζεστασιάς, παρέα με ένα ζεστό ρόφημα στο χέρι! Μα και κρύο -γιατί όχι! 
 
 
Το πρωινό
Πλούσιο, και κυρίως καθαρά κυπριακό αποτελούμενο από φρέσκα, ντόπια προϊόντα... Αυτό που σίγουρα θα σε κερδίσει κι εσένα (όπως άλλωστε κι εμένα) είναι οι επιλογές που σου δίνει για το απόλυτο κυπριακό πρόγευμα. Η ομελέτα πάντως που έφτασε για μένα και μόνο, μου έδωσε να καταλάβω τι εστί κυπριακό πρόγευμα και με το παραπάνω! Ήταν νόστιμη μέχρι και την τελευταία μπουκιά! 
 

 
 

 

Η ιστορία
"Without history, there would be no future"... αυτό πιστεύουν οι ιδιoκτήτες, εξ ου και σε έναν οδηγό που μπορείς να βρεις στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, θα μάθεις την ιστορία πίσω από το κτίσμα αυτό! Εν συντομία θα σου αναφέρω απλώς ότι την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στην κοινότητα Πεδουλά έκτισαν το 1917 ο Αριστοτέλης και η Ελπινίκη Παπουτέ. Το ξενοδοχείο Αριστοτέλης ήταν από τις πρώτες οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες εκείνης της εποχής και διέθετε 16 δωμάτια και καφενείο.

Σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου αποτελούσε ο πέτρινος σκαλιστόςε διάκοσμος στην κεντρική είσοδο, η ξύλινη πόρτα διακοσμημένη με γεωμετρικά μοτίβα και η περίτεχνη σιδεριά πάνω από αυτήν, στην οποία αναγραφόταν η χρονολογία ανέγερσης. Το κτίριο ήταν τριώροφο, κτισμένο εξ ολοκλήρου με πέτρα της περιοχής και διέθετε ξύλινους εξώστες με άνετο καθιστικό χώρο και πανορανική θέα.

Το ξενοδοχείο Αριστοτέλης λειτούργησε μέχρι τη δεκαετία του 1940 περίπου οπόταν και εγκαταλείφθηκε ως ξενοδοχείο αλλά χρησιμοποιήθηκε για άλλες χρήσεις. Τη δεκαετία του 2000 τίποτα δεν θύμιζε τη παλιά αίγλη του κτιρίου το οποίο είχε κηρυχθεί ετοιμόρροπο και ως εκ τούτου είχε προδιαγραφεί η κατεφάφισή του. Με την ανακοίνωση των σχεδίων για κατεδάφιση του ξενοδοχείου ο Πανίκος Αναστασίου και η Αρετή Ναθαναήλ Αναστασίου δραστηριοποιήθηκαν και πέτυχαν την αγορά του με το όραμα και τη θέληση της αναπαλαίωσης και της επαναλειτουργίας του. Εξ ου και έγινε! 

Η αναπαλαίωση! 
Το εξωτερικό πέτρινο κέλυφος του κτιρίου διατηρήθηκε ενώ εσωτερικά ανοικοδομήθηκε εξ ολοκλήρου. Ό,τι κατεδαφίστηκε αποτυπώθηκε και ανακατασκευάστηκε σύμφωνα με τα αρχικά πρότυπα. Η κεντρική είσοδος του κτιρλίου και η πείτεχνη μεταλλική σιδεριά της έχουν συντηρηθεί και αποκασταθεί, αποτελούν δε το λογότυπο του ξενοδοχείου ως σήμα κατατεθέν της μονάδας. Πέραν του λογοτύπου, οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν ονομάσει το ξενοδοχείο Αριστοτέλιο ως ιστορική αναφορά στον ιδρυτή του Αριστοτέλη Παπουτέ.

Σε τέτοια καταλύματα... αξίζει ακόμα και να κάνεις τον τουρίστα στον τόπο σου! Τι λες;

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close