Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2016
Ενόψει αργίας λοιπόν την Παρασκευή 1η Απριλίου, παίρνουμε τα παιδιά και την οικογένεια και πάμε εκδρομές, κάνουμε ποδηλατάδα στην πρωτεύουσα και τα παράλια, βλέπουμε θέατρο κι άλλες παραστάσεις που θα γεμίσουν τη μέρα μας κι εμάς με ενέργεια! Μάθε όμως και το πρόγραμμα των συναυλίων του μήνα. Είναι πολλά τα live και οι καλλιτέχνες που θα μας κάνουν ποδαρικό!
Καλό τριήμερο!

Πάμε Καμπιά με το ποδήλατο
Μια νέα κοινότητα ποδηλατιστών, οι "Ελεύθεροι Ποδηλάτες 2016", διοργανώνουν εξόρμηση από τη Λευκωσία με προορισμό τα Καμπιά και τη Φάρμα Riverland.
Λεπτομέρειες διαδρομής: Ημερομηνία: Παρασκευή 1η Απριλίου. Σημείο εκκίνησης: Ως σημείο εκκίνησης έχει οριστεί η καφετέρια Coffee Brands στα Λατσιά, στις 7.45 ακριβώς. Δεύτερο σημείο συνάντησης το αεροδρόμιο Λακατάμιας στις 8.10. Απόσταση: Περίπου 50χλμ. Βαθμός δυσκολίας: 7/10 (μέτρια). Ταχύτητα διαδρομής: 17-20 χ/ω.
Για λεπτομέρειες: 99224506
*Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους ποδηλάτων.
Περισσότερα...

3rd International Tattoo Convention Cyprus
Διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, το International Tattoo Convention Cyprus. Μια έκθεση που θα φιλοξενήσει περισσότερους από 70 ντόπιους αλλά και ξένους Tattoo Artists, με κύριο στόχο να παρουσιάσουν στον κόσμο την τέχνη και τις τεχνικές τους.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά πρωτότυπες τεχνικές δημιουργίας τατουάζ, αλλά και να διαλέξουν τον καλλιτέχνη που θα κτυπήσει το τατουάζ που θέλουν. Την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 1, 2 και 3 Απριλίου στους Χαρουπόμυλους της παλιάς Λεμεσού, θα ντύνουν μουσικά διάφοροι DJS αλλά και μουσικές μπάντες από Κύπρο αλλά και από το εξωτερικό!
Περισσότερα...

9η Ιουλίου με τον Γιώργο Νταλάρα
Το ποίημα 9η Ιουλίου του Βασίλη Μιχαηλίδη, ορόσημο για τον Ελληνισμό της Κύπρου, μελοποιημένο υπό τη μορφή ορατορίου. Σολίστ: Γιώργος Νταλάρας, Κύρος Πατσαλίδης και Κώστας Χατζηχριστοδούλου. Συμμετέχει το Φωνητικό Σύνολο της Διάστασης υπό τη διεύθυνση της Αντριάνας Σεργίδου.
Παρασκευή 1 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30.Εισιτήρια: €20 / 15.
Περισσότερα...

Πρωταπριλιά στη Λεβέντειο Πινακοθήκη με τα παιδιά
1η Απριλίου 2016 και η Λεβέντειος Πινακοθήκη προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περάσουν τη μέρα τους στους φιλόξενους χώρους της μαθαίνοντας για τις συλλογές της και παρακολουθώντας ειδικές ξεναγήσεις.
Η Επιμελήτρια της Κυπριακής Συλλογής Ελένη Νικήτα, ξεναγεί και παρουσιάζει -για πρώτη φορά και στο πλαίσιο της ημέρας- το ‘Τρίκωμο – Το Σπίτι του Διγενή’, παρατηρεί και προσεγγίζει -στην παρουσία των θεατών-, με μια διαφορετική ματιά τον Κόσμο της Κύπρου. Στις 11:30 / Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Περισσότερα...

To Θέατρο Ένα ανεβάζει το έργο "Killer Joe"
Μια νέα παραγωγή η οποία αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις τόσο για το θέμα όσο και για την σκηνοθετική της άποψη, ανεβάζει το Θέατρο Ένα. Πρόκειται για το έργο "Killer Joe", μια διαφορετική, πλούσια σε εναλλαγές συναισθημάτων, μαύρη κωμωδία η οποία με το μακάβριο θέμα της προσφέρει έντονες στιγμές στους θεατές.
Το έργο που κάνει πρεμιέρα την 1η Απριλίου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία/μετάφραση: Αντρέα Χριστοδουλίδη.
Περισσότερα...

Η παράσταση "Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντόκ" στη Λευκωσία
H Re-Actors Production και οι Αντι-Δρώντες παρουσιάζουν τη ξεκαρδιστική κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντόκ».
Πρόκειται για μια έξοχη φάρσα, βασισμένη στο έργου του Γάλλου συγγραφέα Ευγένιου Λαμπίζ «Η υπόθεση της Οδού Λουρσίν». Δύο εύποροι Γάλλοι γιατροί πείθονται κατόπιν διαβολικών συμπτώσεων ότι έχουν δολοφονήσει μια χορεύτρια στο Παρίσι. Από τη στιγμή εκείνη χάνουν τα ρούχα τους, χάνουν τη φωνή τους, χάνουν τις γυναίκες τους, τα ονόματα και την κοινωνική τους υπόσταση, ενώ το παραλίγο πτώμα που περιφέρεται στο σαλόνι περιπλέκει τα πράγματα. Ο από μηχανής θεός φτάνει για να λύσει οριστικά τη φάρσα και την αποδόμηση των χαρακτήρων.
Παραστάσεις 1-5 Απριλίου στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία.
Περισσότερα...

Η αινιγματική ζωή μίας αγωνίστριας της ΕΟΚΑ μεταφέρεται στο θέατρο
Σε κείμενο Γιώργου Τριλλίδη και σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου
Η Fresh Target Theatre Ensemble και η Στάγδην Βραδέως παρουσιάζουν σε παγκύπρια πρώτη το έργο του Γιώργου Τριλλίδη «Νίτσα» σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου για 10 μόνο παράστάσεις.
Η «Νίτσα» βασίζεται στη ζωή της Νίτσας Χατζηγεωργίου, αγωνίστριας της ΕΟΚΑ, η οποία βρέθηκε νεκρή το 1968 σε ηλικία 37 χρονών. Ωστόσο, το θεατρικό δεν επιθυμεί να καταπιαστεί διεξοδικά ούτε με τα ανδραγαθήματα της πρωταγωνίστριας κατά τη διάρκεια του Αγώνα (ή με τα βασανιστήρια που υπέστη από τους Άγγλους) ούτε με τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά την Ανεξαρτησία – ούτε καν με τις αντικρουόμενες εκδοχές του θανάτου της.
Περισσότερα...

Πάμε φάρμα και την 1η Απριλίου
Παρασκευή 1η Απριλίου, ενόψει αργίας, παίρνουμε τα παιδιά και πάμε στη Σκαρίνου για να γνωρίσουμε τα γαϊδουράκια και να ψυχαγωγηθούμε με διάφορες δραστηριότητες.
Εκεί λοιπόν βρίσκεται η Golden Donkeys Farm, η μεγαλύτερη φάρμα με γαϊδουράκια στην Κύπρο, η οποία θα μας περιμένει για μια αξέχαστη μεσημεριανή εκδρομή για όλη την οικογένεια.
Περισσότερα...
Σχετικά
Φεστιβάλ Παιδιού, με παιχνίδια και κερασμένο φαγητό και ποτό
Όλα όσα θα διασκεδάσουν τα παιδιά
Βουτιές, γέλιο και παράδοση στον Κατακλυσμό Κερύνειας στο Ζύγι
Ο «Ολισθηρός Ιστός», το Κυνήγι της Πάπιας και η Εύρεση Λεμονιού επιστρέφουν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, αναβιώνοντας τα πιο αγαπημένα θαλάσσια παιχνίδια του Κατακλυσμού.
Η Καλλέπεια γιορτάζει το καλοκαίρι με εκδηλώσεις, μουσική και το 33ο Φεστιβάλ «Ο Τρύγος»
Ανακοινώθηκε ολόκληρο το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι
Το μεγάλο παζαράκι βιβλίων που έρχεται στην πόλη
Μεγάλη εκκαθάριση αποθεμάτων, με δεκάδες τίτλους σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές
Κατακλυσμός 2026: Η Κύπρος γιορτάζει σε ρυθμούς καλοκαιριού – Όλες οι συναυλίες, τα φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις του τριημέρου
Από τον Πρωταρά, την Αγία Νάπα και τη Λάρνακα μέχρι τη Λεμεσό και την Πάφο, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος φέρνει μεγάλες μουσικές βραδιές, παραδοσιακές γιορτές, οικογενειακά φεστιβάλ και δεκάδες δράσεις για κάθε ηλικία
Κατακλυσμός 2026: Oδηγός με όλες τις εκδηλώσεις στην Κύπρο
Το τριήμερο με τις περισσότερες εκδηλώσεις είναι εδώ και εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε καμία!
Άννα Μαραγκού: Τιμητική εκδήλωση για μια σπουδαία διαδρομή στα γράμματα και την ιστορία της Κύπρου
Η Λέσχη Βιβλίου της Πολιτείας τιμά τη βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών συγγραφέα για το σύνολο του πλούσιου συγγραφικού της έργου
Το πιο πολυσυζητημένο market της Λεμεσού κλείνει 2 χρόνια με ένα τεράστιο διήμερο event
Το Cyberness γιορτάζει δύο χρόνια στο Kolla με ένα επετειακό Market Weekend
Γευσιγνωσία και ψήσιμο ψαριού στην 11η Γιορτή Ψαριού Αγίας Νάπας
Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις
14ο Φεστιβάλ Νερού στην Αγία Νάπα, με ξέφρενα παιχνίδια και νεροπίστολα
Ετοιμάσου για μία από τις πιο δροσερές, διασκεδαστικές και αγαπημένες εκδηλώσεις
Τριήμερο εκδηλώσεων Κατακλυσμού στον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας
Με το πιο δυνατό line-up εκδηλώσεων, ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας βάζει ρυθμό στο τριήμερο του Κατακλυσμού
Workshops & Community Activities στο True Heart Cafe and activity space
Δημιουργικά εργαστήρια και δράσεις κοινότητας στη Λευκωσία στο πλαίσιο του DIS Festival 2026 – Together We Are Better