Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2016
Τα έργα τους εστιάζουν στην εννοιολογική σημασία του φυσικού μικρόκοσμου. Μέσω της εξερεύνησης και του πειραματισμού με μεικτά υλικά (σύγχρονα μέσα σχεδίασης σε συνδυασμό με κολλάζ και ζωγραφική), οι δυο καλλιτέχνες -μετά από 4 χρόνια δουλειάς- δημιουργούν συνθέσεις, οι οποίες σχετίζονται με τη δημιουργία και την εξέλιξη της ανθρώπινης οντότητας μέσα από το πέρασμα του χρόνου.
Αφετηρία για τις δύο εικαστικούς αποτέλεσε η θέση του κινέζου φιλόσοφου Λάο Τσε: "Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα". Σύμφωνα με την εικαστικό, Εύη Στυλιανού, "τίποτα στη ζωή δεν μένει σταθερό. Όλα αλλάζουν με ταχύτητα φωτός, σαν το νερό που ρέει και τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την πορεία του. Μέσα, λοιπόν, από αυτή την ταχύτητα πρέπει να αλλάζεις και εσύ, να προσαρμόζεσαι ανάλογα σε κάθε αλλαγή καθώς το να αντιστέκεσαι δεν σε βγάζει πουθενά, παρά μόνο μένεις στο σκοτάδι και πολεμάς σε μια άνιση μάχη, αυτή του πεπρωμένου. Σε αντίθεση με την απρόβλεπτη πορεία της ζωής, τα κοράλλια μένουν άθικτα στο πέρασμα του χρόνου και αναπλάθονται μετά την καταστροφή τους. Τα κοράλλια ως σύμβολα γονιμότητας, καλοτυχιάς, απόλυτης ομοιομορφίας και αθανασίας έχουν χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες ως φυλακτά για τα παιδιά". Από την πλευρά της, η ανερχόμενη εικαστικός Ραφαέλα Πέτρου επισημαίνει ότι "η ζωή, όπως και η φύση, είναι μια αυτόνομη και απρόβλεπτη δύναμη. Αυτή, άλλωστε, είναι και η ομορφιά της. Στα πιο απρόσμενα μέρη και στις πιο παράδοξες στιγμές ο άνθρωπος ανακαλύπτει την πραγματική ομορφιά και την ουσία της ζωής".
-
Ρόδι
09 Απριλίου - 17 Απριλίου 2016
Σχετικά

H Γκαλερί Eins παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Μελέτιου Μελετίου
Η έκθεση με τίτλο “Playground” σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου


Η γκαλερί Stand in Line φιλοξενεί τη νέα δουλειά του εικαστικού Σταύρου Αντωνόπουλου
Η καινούργια ανθρωποκεντρική δουλειά του καλλιτέχνη

Από τη Μικρά Ασία στην Κύπρο: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία
Περισσότερα από 500 εκθέματα και φωτογραφίες αφηγούνται και ζωντανεύουν την ακμήτου ελληνισμού


Ο Λαζαρής Αργυρού παρουσιάζει την ατομική του έκθεση με έργα υδατογραφίας και ψηφιδωτού
Μία έκθεση με χρώματα, καθαρότητα, ευαισθησία, γνησιότητα, αλήθεια και ομορφιά

Ο Κίκος Λανίτης αναρωτιέται «Who am I» μέσω της νέας του δουλειάς
Μία δουλειά που εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουμε χάσει την προσωπικότητά μας

Στο Royal Apollonia θα δεις τα εξαιρετικά έργα κεραμικής της δημιουργού Φρόσως Κάππα
Η Louis Hotels ανακοινώνει τα επίσημα εγκαίνια της επερχόμενης έκθεσης κεραμικής "Life in Clay", με τα έργα της Φρόσως Κάππα

Έκθεση ζωγραφικής "Παράθυρα στο Φως" της Δήμητρας Βανέζη Λιάσου
Μία ενότητα έργων ζωγραφικής εμπνευσμένα από τη μαγεία της κυπριακής φύσης!

Θεία Δυαδικότητα: Η νέα ομαδική έκθεση μάς πάει στην Gallery 45
7 καλλιτέχνιδες διερευνούν τη ‘δυαδικότητα’ της ταυτότητάς τους

Universalis Spiritus: Ένας διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης, στην Isnotgallery
Ανακοινώνοντας την παρουσία του τίποτα

H νέα δουλειά της Βασίλειας Αναξαγόρου έχει τίτλο "Dreamscapes of innocence"
H έκθεση εγκαινιάζεται στην Stand In Line Gallery