Εκδρομές να πας , Guide

Καιρός για Πισσούρι

Πανέμορφη θέα, καλό φαγητό και διαμονή σε περιμένουν στο όμορφο χωριό της Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2016

 

Το καλοκαίρι πλησιάζει, ο καιρός αλλάζει και οι ζεστές μέρες σε κάνουν να επιθυμείς βόλτες παραλιακά με καλή παρέα, ψαράκι, ουζάκι και χαλάρωση τα σαββατοκύριακα.

Αυτό το weekend άσε με να σε ταξιδέψω κάπου αλλιώτικα, όχι στα ορεινά, αλλά παραλιακά που συνδυάζεται το βουνό και η θάλασσα. Θα σε πάω λοιπόν στο ξακουστό Πισσούρι με τις πολλές επιλογές για διαμονή, φαγητό και βόλτες.

Φωτογραφίες: Γιώργος Μιχαήλ 

Πάμε παραλία

Αν ο καιρός το επιτρέπει και είσαι τολμηρός να κάνεις και μία βουτιά στην πανέμορφη παραλία Πισσουρίου που πρόσφατα πήρε και γαλάζια σημαία για τα καθαρά νερά της.  

Η παραλία και γενικά ο κόλπος Πισσουρίου εκτείνεται σε ένα μαγευτικό τοπίο που ξεκινά από το ακρωτήρι Άσπρο και καταλήγει στην αντίπερα βραχώδη περιοχή, που ονομάζεται Μαυρόροτσος. Προστατευμένη από το ακρωτήρι Άσπρο, με τις ψηλές κάθετες πλευρές του, δημιουργεί ένα θαυμάσιο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, που της προσδίδουν μια μοναδικότητα.

 

Τι να δεις

Εκκλησίες του χωριού: Στο Πισσούρι υπάρχουν αρκετές εκκλησίες και ξωκκλήσια, καθώς η κύρια εκκλησία του χωριού βρίσκεται στο κέντρο, πάνω από την κεντρική πλατεία. Είναι η εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα, η οποία κτίστηκε με εθελοντική εργασία από τους φιλοπρόοδους κατοίκους της κοινότητας το 1883. Επιπλέον, αν επισκεφθείτε το Πισσούρι, αξίζει να δείτε το ξωκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα το οποίο κατασκευάστηκε στη μνήμη των Χριστόφορου και Μαργαρίτας Πελεκάνου από την Άσσια, είναι κτισμένο μέσα σε βράχο και είναι ένα μοναδικό θέαμα. Είναι ένα σπάνιο ξωκκλήσι, το οποίο δεν φαίνεται από τον δρόμο, μόνο το καμπαναριό. Επίσης, από εκεί μπορείτε να δείτε όλο το χωριό καθώς και τον κόλπο του Πισσουρίου και τη θάλασσα.

Βρίσκεται 3 χιλιόμετρα νοτίως του παλαιού πυρήνα του χωριού και στο τέρμα της πανέμορφης κοιλάδας που εκτείνεται από τους πρόποδες του λόφου, όπου είναι κτισμένο το Πισσούρι, μέχρι τα παράλια. Είναι οργανωμένη και στελεχώνεται με ναυαγοσώστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

 

Που να φας

Ταβέρνες και καφετερίες: Εδώ θα ενθουσιαστείς με την όμορφη πλατεία. Μπορείς να απολαύσεις τον καφέ, το γλυκό ή το παγωτό σου κάτω από τον ήλιο, σε μία από τις πολλές καφετερίες στην πλατεία. Επιπλέον, για φαγητό στο χωριό, υπάρχει μια γκάμα από διάφορα εστιατόρια στην πλατεία για μεσημεριανό και βραδινό.

Το Πισσούρι είναι φημισμένο για το χαλλούμι και τα κουπέπια. Το χαλλούμι μπορείς να το... ξετρυπώσεις σε κάθε γωνιά του χωριού, ακόμα και στα καφενεδάκια του παλιού αυτοκινητόδρομου που περνά διαμέσου της κοινότητας. Επίσης, τα αμπελόφυλλα είναι τα καλύτερα που μπορείτε να εξασφαλίσετε για τα κουπέπια σας. Τα αμπέλια είναι μπόλικα στην περιοχή και μέχρι να βγει το ζουμερό τους σταφύλι, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το φύλλωμά τους.

Δοκίμασε τα εστιατόρια: Ταβέρνα «Ο Βρακάς» (25221940), Hill View Restaurant (25221972), The Vine Leaf Tavern (25221053), Ταβέρνα «Ο Γιαλός» (25221747) και Kastro Restaurant (25222211).

 

Που να μείνεις

Ξενοδοχεία και διαμερίσματα: Στο Πισσούρι, εκτός από τα διάφορα εστιατόρια, υπάρχουν και πολλές επιλογές για διαμονή είτε σε ξενοδοχεία είτε σε διαμέρισμα. Ας αρχίσουμε από τα δημοφιλή. Το Columbia Beach Hotel και το Columbia Resort είναι από τις καλύτερες και πιο δημοφιλείς επιλογές στην Κύπρο, και βρίσκονται στην Ακτή Πισσουρίου. Στο κέντρο του χωριού υπάρχουν διάφοροι ξενώνες, οι οποίοι είναι οικογενειακές επιχειρήσεις και προσφέρουν ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα για τους τουρίστες, μαζί με φαγητό και διασκέδαση. Λίγο έξω από το κέντρο του χωριού υπάρχουν επίσης πολλά σπίτια και διαμερίσματα που ενοικιάζονται από ιδιώτες για πιο μακρόχρονες διαμονές, κυρίως το καλοκαίρι. Πολλοί ξένοι τουρίστες προτιμούν να περνούν τους καλοκαιρινούς μήνες στο Πισσούρι, που συνδυάζει τον ήλιο και τη ζέστη, με τον αέρα και τη δροσιά της θάλασσας και του βουνού.

Τα  ξενοδοχεία: Hill View Hotel Apartments, Hylatio Tourist Village, Pissouri Beach Apartments, The Bunch of Grapes Inn

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close