Εκδρομές να πας , Guide

Mονοήμερη εκδρομή στον Φαρμακά

Μάθαμε το γνωστό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας σε… 6 βήματα!

Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2016

Ο Φαρμακάς είναι ένα ειδυλλιακό χωριό της Κύπρου και βρίσκεται στην οροσειρά του Τρόοδους. Φθάνοντας εκεί μετά από ταξίδι 40 περίπου χιλιομέτρων από τη Λευκωσία, θα βρεθείς «αντιμέτωπος» με έναν τεράστιο χώρο στάθμευσης και δίπλα είναι η εκκλησία του χωριού, το κοινοτικό συμβούλιο και τα δύο καφενεία του Φαρμακά.

Φωτογραφίες: Γιώργος Μιχαήλ 

Τα πλείστα σπίτια στο χωριό ακολουθούν σύγχρονη αρχιτεκτονική και αυτό οφείλεται στη μεγάλη οικονομική άνθηση που γνώρισε τα τελευταία χρόνια το χωριό, τόσο από μια πηγή που παρέχει ένα από τα πιο καθαρά νερά της Κύπρου. Ο Φαρμακάς, επίσης, φημίζεται για τα φρούτα και πιο πολύ για τις ντομάτες του.

 


Εκκλησία της Αγ. Ειρήνης
Στον Φαρμακά υπάρχει μια εκκλησία και βρίσκεται στο κέντρο του χωριού δίπλα από το καφενείο και είναι αφιερωμένη στην Αγία Ειρήνη.

 

 

Φεστιβάλ Ντομάτας
Ο Φαρμακάς είναι γνωστός σε ολόκληρη την Κύπρο και την περιοχή της Μεσογείου για την πλούσια ντοματοπαραγωγή του, έχοντας κερδίσει πολυάριθμα εθνικά και διεθνή βραβεία για τη γεύση και το άρωμά τους. Κάθε Οκτώβρη πραγματοποιείται στο χωριό το ετήσιο Φεστιβάλ Ντομάτας. Το χωριό αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του πλούτου του κυπριακού αγροτικού πολιτισμού, με τον χαλαρό τρόπο ζωής, τον καθαρό αέρα, την υγιεινή μεσογειακή κουζίνα, τους φιλόξενους ανθρώπους και το ειδυλλιακό τοπίο.

 


Φυσικό Μεταλλικό Νερό Φαρμακάς
Το νερό αυτό παρέχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων στην κυπριακή αγορά, τόσο με τις δικές της ετικέτες αλλά και με τα προϊόντα συνεργατών. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δανιήλ Αναστάσης, εξακολουθεί να έχει σημαντική, καθημερινή δράση στη λειτουργία της εταιρείας, διασφαλίζοντας ότι οι οικογενειακές -και κοινοτικές- αξίες και η εταιρική ηθική αγκαλιάζονται και εφαρμόζονται. Δέσμευση της εταιρείας, άλλωστε, είναι να παρέχει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα ύδατος, στηρίζοντας την τοπική κοινότητα του Φαρμακά, την ευρύτερη Κύπρο και το περιβάλλον. Στον Φαρμακά είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το εργοστάσιο και να παρακολουθήσουμε πώς φτιάχνονται τα μπουκάλια νερού.

 

 

 

Οινοποιείο Santa Irene και εστιατόριο
Στον Φαρμακά ο κ. Δανιήλ Αναστάση, λάτρης του καλού κρασιού, έχει φτιάξει ένα καινούργιο οινοποιείο, όπου φτιάχνεται το κρασί με το όνομα Santa Irene. Μέχρι στιγμής, φτιάχνονται τρία είδη κρασιού, ξυνιστέρι, ένα κόκκινο το Πρωτάρι και ένα shiraz.  Στο οινοποιείο μπορείς  να δεις πώς φτιάχνεται το κρασί, να δοκιμάσεις τα διάφορα είδη κρασιού που φτιάχνουν και, αν επιθυμείς, μπορείς να δοκιμάσεις και το φαγητό που θα σερβίρεται στο εστιατόριο που βρίσκεται μέσα στο οινοποιείο από τον ερχόμενο μήνα. Το εστιατόριο θα έχει διεθνή κουζίνα και θα σερβίρει κρεατικά, στέικ και μαγειρευτά ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσετε το νόστιμο φαγητό.


 

 

Σπιτικά γλυκά Ελένης
Η Ελένη Αντωνίου Βασιλείου στις 21 Οκτωβρίου 2009, βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με το πρώτο βραβείο, σε παγκύπριο διαγωνισμό που έγινε κατά τη διάρκεια της Γεωργικής Έκθεσης.

Η κ. Ελένη φτιάχνει τα γνωστά μας γλυκά όπως καρυδάκι, κεράσι, καρπούζι, κιτρόμηλο, αχλάδι, περγαμόντο και πορτοκάλι και πιο ιδιαίτερες γεύσεις, όπως κολοκάσι, κρεμμύδι, σκόρδο και μανιτάρι.

 

 

Καφεστιατόριο
Αν επισκεφτείς ποτέ τον όμορφο Φαρμακά, μπορείς να χαλαρώσεις στον χώρο του καφεστιατορίου «Φαρμακάς» (99 403069), αφήνοντας τα παιδιά  να παίζουν ανέμελα στον όμορφο παιδότοπο, ενώ εσύ θα απολαμβάνεις τους μυρωδάτους καφέδες, τα ολόφρεσκα σνακ καθώς και την εκλεκτή ποικιλία των φαγητών που προσφέρονται στο εστιατόριο. Το μαγαζί σερβίρει παραδοσιακές συνταγές όπως στιφάδο, σούβλα, κλέφτικο αλλά και φαγητά από άλλες, ξένες κουζίνες.

Ξενώνας
Μπορείς κιόλας νας διανυκτερεύσεις στον ξενώνα του χωριού το FARMAKAS LIVING.  Στο χωριό έχουν αναπαλαιωθεί κάποια σπίτια και διαμορφώθηκαν σε πολυτελή σουίτες για ενοικίαση, όπου προσφέρεται και πρόγευμα. Τα διαμερίσματα βρίσκονται στο κέντρο του χωριού και έχουν παραδοσιακή διακόσμηση με μία μοντέρνα πινελιά. Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές για τα δωμάτια μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του εδώ

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close