Things to Do , Εκδηλώσεις

Ο Αύγουστος Κορτώ παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στην Κύπρο!

"Η Νεοελληνική Μυθολογία" πάει Πάφο!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2016

Τα Public μας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ με αφορμή το νέο του βιβλίο, με τίτλο "Νεοελληνική µυθολογία".

 «Καλώς το παλικάρι µου» λέει ο Ουρανός στον Κρόνο που ζύγωνε απ’ την άκρη της παραλίας κρατώντας κάτι περίεργο στο χέρι, κρυµµένο απ’ την αντηλιά.
«Γεια σου, φάδερ» απαντά εκείνος. «Ήρθα να παίξουµε ρακέτες».
«Μπαλάκια δε βλέπω».
«Κι ούτε θα ξαναδείς».

Πόσα ξώγαµα είχε τέλος πάντων ο ∆ίας; Τι έπινε η Πυθία κι έβγαζε τέτοιους αλλοπρόσαλλους χρησµούς; Ήταν όντως δώδεκα οι άθλοι της Ηρακλάρας ή µήπως ο Ευρυσθέας του ’παιξε µπινιά στο
ενενήντα; Κι η κοπελιά η Ειλείθυια ήταν στ’ αλήθεια τόσο στόκος όσο αφήνει να εννοηθεί τ’ όνοµά της ή πρόκειται για παρεξήγηση και την κακολογούνε τζάµπα;

Σ’ αυτά και άλλα φλέγοντα ερωτήµατα έρχεται ν’ απαντήσει η Νεοελληνική Μυθολογία. Παρωδώντας τους µύθους του Ησίοδου µε τρόπο παραληρηµατικό και σ’ έναν διαρκή διάλογο µε την αξεπέραστη Ελληνική Μυθολογία του Τσιφόρου, το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αναπλάθει όλες τις αγαπηµένες ιστορίες των παιδικών µας χρόνων, φωτίζοντας την ιλαρή πλευρά της συναρπαστικής περιπέτειας που οι αρχαίοι Έλληνες σκαρφίστηκαν για να ερµηνεύσουν τον κόσµο.

Γιατί χωρίς τους θεούς, τους ηµίθεους και τα ατέλειωτα καµώµατά τους, η αλήθεια που γύρευαν και γυρεύουν ακόµα οι φιλόσοφοι ίσως και να ’ναι λίγο βαρετή.

Το νέο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ Έρως ανίκατε μάσαν κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Πέμπτη 26 Μαΐου, Public, Kings Avenue Mall, Πάφος. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close