Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η μυστική λίμνη της Κύπρου σε ένα βίντεο

Εντυπωσιακές εικόνες και πάλι από την ομάδα Cyprus from Air

Δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2016

Ένα βίντεο που κόβει την ανάσα έφτασε σήμερα στο email μας και μας εντυπωσίασε. Πρόκειται για ένα ακόμα εξαιρετικό βίντεο της ομάδας Cyprus from Air 'όπου παρουσιάζεται μία... μυστική και σχεδόν άγνωστη λίμνη της Κύπρου η οποία σπάνια γεμίζει με νερό. 

Βρίσκεται κοντά στα μεταλλεία αμιάντου, σε περιοχή δύσβατη και για πολλούς απαγορευμένη στο Τρόοδος και ονομάζεται λίμνη του Αλμυρολίβαδου. Φτάνει κανείς κοντά της διασχίζοντας το γραμμικό μονοπάτι δίπλα από τον κατασκηνωτικό χώρο Αλμυρολίβαδο με απότομες αλλαγές στη μορφολογία του, απότομες ανηφοριές δίπλα από μικρές χαράδρες που σίγουρα δεν είναι μια εύκολη διαδρομή για όλους. Ανταμείβει όμως τον ορειβάτη με απίστευτα τοπία παρθένου δάσους. Αν και θέλει κόπο, οι ριψοκίνδυνοι που θα βρεθούν στην περιοχή έχουν τη σπάνια ευκαιρία να απαθανατίσουν την εξωτική ομορφιά της κυπριακής υπαίθρου.
 
Γιατί ξεχωρίζει: Πρόκειται για μία "απαγορευμένη" λίμνη που εμφανίζεται ξαφνικά κάθε χρόνο στο Τρόοδος και αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια θεάματα της κυπριακής φύσης. Πρόκειται για μία λίμνη που δεν είναι πάντα γεμάτη, αλλά όταν εισρεύσει νερό σε αυτή προσφέρει εξαιρετικό θέαμα. Η πρόσβαση σε αυτήν προϋποθέτει περπάτημα 4 χιλιομέτρων και έχει αφετηρία τα "λούματα των αετών". Για πολύ τολμηρούς! 
 
 
 
 
 
 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close