Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2016
Το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στο Πάρκο της Ακρόπολης, στο Στρόβολο, θα πραγματοποιηθεί το «Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας». Το ολοήμερο περιβαλλοντικό Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 8:00 το απόγευμα. Το Φεστιβάλ θα έχει ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και αναμένεται να το επισκεφθούν πάνω από 10.000 άτομα. Η είσοδος στο Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η εκπαίδευση του κοινού και ιδιαίτερα των νεαρών ατόμων σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης με ένα διασκεδαστικό τρόπο. Για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και αθλήματα στα οποία μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν και να ενημερώνονται για αυτά από επαγγελματίες του χώρου.
Στο χώρο του Φεστιβάλ, θα υπάρχουν ποικίλα εκπαιδευτικά παιχνίδια δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν για την ανακύκλωση παίζοντας, ενώ παράλληλα θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν από κλόουν και ταχυδακτυλουργούς. Παράλληλα, σε δύο εξέδρες θα φιλοξενούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σειρά παιδικών παραστάσεων και μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων. Ταυτόχρονα, σε ειδικά περίπτερα σε όλο το χώρο του πάρκου θα γίνεται ενημέρωση από διάφορους οργανισμούς για ποικίλα περιβαλλοντικά θέματα. Επίσης, θα υπάρχει άφθονο φαγητό και ποτό σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στην καφετέρια του Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ θα είναι και φέτος αφιερωμένο στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink (Reduce-Reuse-Recycle), η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέγας χορηγός του Φεστιβάλ είναι η εταιρεία Petrolina (Holdings) Public Ltd και υποστηρικτές είναι τα Συλλογικά Σύστηματα Διαχείρισης Μπαταριών Οικιακού Τύπου και Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, ΑΦΗΣ και Ηλεκτροκύκλωση, αντίστοιχα, η KPMG, ο Δήμος Στροβόλου, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (Κ.Ο.Α.), οι Κυπριακές Ομοσπονδίες Σκακιού, Μπάντμιντον, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Άρσης Βαρών και Τοξοβολίας και το συγκρότημα Drumble Beats.
Τέλος, χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι το Ράδιο Πρώτο και το περιοδικό Check In Cyprus.
-
Πάρκο Ακροπόλεως
14 Μαΐου 2016
Σχετικά
Η πιο δυνατή έκθεση αθλητικού και κλασικού αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας έρχεται τον Ιούλιο
Με μοναδικά οχήματα, μουσική, street food και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.
Κατακλυσμός Λάρνακας 2026: Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή
Τα πιο δυνατά live θα δοθούν δίπλα στην παραλία Φοινικούδων
Ο Stavros Flatley επιστρέφει για ακόμη μία τρελή βραδιά στην Κύπρο
Το viral δίδυμο που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του The Meeting Bar για ένα live γεμάτο χορό, γέλιο και… χαμό.
Το Circus Atmosphere έρχεται στο Παραλίμνι
Από 22 Μαΐου ξεκινά το πιο εντυπωσιακό υπερθέαμα της χρονιάς!
«Heart’s Sacred Touch»: Περφορμανς της Αριάννας Οικονόμου για την ομορφιά και την πνευματικότητα
Στον πυρήνα του έργου βρίσκεται η ανάγκη για γαλήνη και η θεραπευτική δύναμη της δημιουργικότητας
Επιστρέφει το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου (για καλό σκοπό)
Με νέα και μεταχειρισμένα βιβλία και τιμές από 1-5 ευρώ
Ένα εργαστήρι "Για τις γιαγιάδες μας" (Vol.2) από την ομάδα Γιασεμίν
Βιωματικό Εργαστήρι Kυανοτυπίας και Αφήγησης
Week Agenda: Τα 10 καλύτερα πράγματα που θα γίνουν στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Από τον Ζαμπέτα και τον Νταλάρα μέχρι φλαμένκο, θερινό σινεμά και ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, οι επόμενες μέρες φέρνουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εξόδους του Μαΐου
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια