14 May 2016
Things to Do , Εκδηλώσεις

Έρχεται ένα ακόμα ολοήμερο περιβαλλοντικό Φεστιβάλ

Μην ξεχνάς ότι το περιβάλλον μας αφορά όλους!

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2016

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στο Πάρκο της Ακρόπολης, στο Στρόβολο, θα πραγματοποιηθεί το «Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας». Το ολοήμερο περιβαλλοντικό Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 8:00 το απόγευμα. Το Φεστιβάλ θα έχει ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και αναμένεται να το επισκεφθούν πάνω από 10.000 άτομα. Η είσοδος στο Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η εκπαίδευση του κοινού και ιδιαίτερα των νεαρών ατόμων σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης με ένα διασκεδαστικό τρόπο. Για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και αθλήματα στα οποία μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν και να ενημερώνονται για αυτά από επαγγελματίες του χώρου.

Στο χώρο του Φεστιβάλ, θα υπάρχουν ποικίλα εκπαιδευτικά παιχνίδια δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν για την ανακύκλωση παίζοντας, ενώ παράλληλα θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν από κλόουν και ταχυδακτυλουργούς. Παράλληλα, σε δύο εξέδρες θα φιλοξενούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σειρά παιδικών παραστάσεων και μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων. Ταυτόχρονα, σε ειδικά περίπτερα σε όλο το χώρο του πάρκου θα γίνεται ενημέρωση από διάφορους οργανισμούς για ποικίλα περιβαλλοντικά θέματα. Επίσης, θα υπάρχει άφθονο φαγητό και ποτό σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στην καφετέρια του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ θα είναι και φέτος αφιερωμένο στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink (Reduce-Reuse-Recycle), η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέγας χορηγός του Φεστιβάλ είναι η εταιρεία Petrolina (Holdings) Public Ltd και υποστηρικτές είναι τα Συλλογικά Σύστηματα Διαχείρισης Μπαταριών Οικιακού Τύπου και Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, ΑΦΗΣ και Ηλεκτροκύκλωση, αντίστοιχα, η KPMG, ο Δήμος Στροβόλου, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (Κ.Ο.Α.), οι Κυπριακές Ομοσπονδίες Σκακιού, Μπάντμιντον, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Άρσης Βαρών και Τοξοβολίας και το συγκρότημα Drumble Beats.

Τέλος, χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι το Ράδιο Πρώτο και το περιοδικό Check In Cyprus. 

Ώρα: 10.00-20.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close