Things to Do , Εκδηλώσεις

Πάμε στο Φεστιβάλ Ειρήνης για παιδιά και νέους

Μία όμορφη γιορτή στήνεται στο Σπίτι της Συνεργασίας

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2016

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για παιδιά, το Φεστιβάλ Ειρήνης θα φέρει κοντά παιδιά, νέους και γονείς από όλο το νησί για μια μέρα στη νεκρή ζώνη. Μέσα από ποικιλία διασκεδαστικών δραστηριοτήτων, ειδικά σχεδιασμένων για παιδιά και νέους, η νεκρή ζώνη θα μετατραπεί σε μια ζώνη εορτασμών, μέσα από την συνεργασία των συμμετεχόντων που προσφέρουν εθελοντικά τις δημιουργικές ιδέες τους στο Φεστιβάλ!

Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί το πρώτο δίγλωσσο τηλε-κουκλοθέατρο, ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά των δύο μεγαλύτερων κοινοτήτων της Κύπρου. Ο DJ Dino G από το Mix FM θα φτιάξει το κέφι σε μικρούς και οι μεγάλους και τα μέλη του Beats4Unity  θα σας γνωρίσουν την κουλτούρα του hip-hop.  Όλοι μαζί θα παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια θα και  θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο έργο τέχνης για την ειρήνη. Αυτές και πολλές άλλες δραστηριότητες θα ζήσουν οι μικροί και μεγάλοι, όπως η τέχνη, η αφήγηση, η φωτογραφία και η εκπαίδευση για την ειρήνη! Η ημέρα θα τελειώσει με περίπατο στην πόλη για εκπαιδευτικούς και γονείς.

Στην προσπάθεια των διοργανωτών κα καλλιεργήσουν την κουλτούρα για την ειρήνη σας προσκαλούν να συμμετάσχετε μαζί τους για μια μέρα αφοσιωμένη στην ειρήνη.

* Το φεστιβάλ, διοργανώνεται από Σπίτι της Συνεργασίας, την UNFICYP,  τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας, το Ερευνητικό Κέντρο POST και το πρόγραμμα Εκπαίδευση για έναν Πολιτισμό της Ειρήνης.

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα 

 

Ενσυναισθητική Επικοινωνία και Αυτογνωσία
2.00-3.00

Η ειρήνη μέσω της αύξησης της αμοιβαίας κατανόησης. Σε αυτό το παιχνιδιάρικο μικρό εργαστήρι οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αυξήσουν την αυτογνωσία μέσα από μικρές ιστορίες και εργαλεία πρακτικής συναισθητικής επικοινωνίας.
Από: Βερόνικα Χριστοδουλίδης
Ηλικία: 14+ ετών

Έργα Τέχνης για την Ειρήνη
10.00-17.00

Προετοιμασία χεριών: Οι συμμετέχοντες εργάζονται σε ζευγάρια  για να προετοιμάσουν τα χέρια από επίδεσμο που διακοσμηθούν και ανταλλαγούν.
Παραμύθια - Ιστορίες: Μια ομάδα αρχίζει να γράφει την ιστορία, μια άλλη ομάδα παρουσιάζει και συνεχίζει την ιστορία. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να τελειώσει η ιστορία.
Έκθεση φωτογραφίας: Eιρήνη μέσα από τα «φωτογραφικά» μάτια των παιδιών
Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη: οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διακοσμήσουν αγγεία τα οποία στη συνέχεια θα γεμίσπουν με χώμα, για να φυτέψουν αρωματικά βότανα. Τα δοχεία θα πρέπει να ανταλλάσσονται μεταξύ των παιδιών από την άλλη κοινότητα.
Artsy Fartsy: ζωγραφική για την ειρήνη, σε γιγαντιαία εγκαταστάσεις από πολυστερίνη στην τάφρο.
Περίπατοι Ειρήνης: η ημερίδα θα κλείσει βόλτες  για καθηγητές , μαθητές και / ή γονείς.
Από: Εκπαίδευση για έναν πολιτισμό ειρήνης (ΟΙΔΕ, POST RI
Ηλικία: 5+ ετών

Ο Κόσμος βαμμένος με την Ειρήνη
10.00-11.00
Μέσα από τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σχεδιάζουμε την ειρήνη. Τα έργα μπορούν στη συνέχεια να εκτεθούν σε άλλες χώρες μέσω της παγκόσμιας έκθεσης `World Painted with Peace.
Από: POST RI
Ηλικία: 6-12 ετών

Κυπριακό Κουκλοθέατρο Kidzone
11.00- 15.00
Η πρώτη κυπριακή και δικοινοτική παράσταση κουκλοθέατρου! Μια  δίγλωσση παράσταση κουκλοθέατρου για παιδιά », που ενσωματώνει στοιχεία της κυπριακής ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των φυσικών πόρων, του πολιτισμό και της γλώσσα.
Από: Χριστίνα Δημητριάδη & Εβρέν Μάνερ
Ηλικίες: 3-9 ετών

Κύκλος παιχνιδιών
11.00-3.00 μ.μ.
Τινάζοντας το τραπέζι (13-18χρονών), Αντικείμενο μαθήματος (7-12 ετών), Hoola Hoop πέρασμα (7-15 ετών), Ανθρώπινς κόμπος  (7-18 ετών)
Από: Ελένη Παρτάκι & Εσίν Σαράτσογλου

"Οι αληθινοψεύτικες ιστορίες μιας βαλίτσας".
11.00 – 12.30
Ένα θεατρικό, εκπαιδευτικό, διαδραστικό εργαστήρι με τίτλο: "Η εξοχότης Ελισάβετ Ανδρομέδα Φρύνη Καίσια Ρούμπα Καρούμπα και το μυστικό της". Ένα παραμύθι για την αγάπη και τη συμπάθεια! Μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, ένα μυστικό που πρέπει να αποκαλυφθεί και μια αναζήτηση που απαιτεί τη συνεργασία μας, προκειμένου να φέρει στο σπίτι .... Ωχ, ξέχασα! Δεν μπορώ να σας πω ... Είναι ένα μυστικό !! Έτσι θα πρέπει να έρθει και να αποκαλύψει το μυστικό για τη δική σας!
Από: Μπαλωμένη τσέπη

Μουσικά Βήματα
10.30 -11.00, 12.00-12.30

Ένα παιχνιδιάρικο εργαστήριο που περιλαμβάνει τραγούδια και πολλά μουσικά όργανα. Τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις βασικές έννοιες της μουσικής.
Από: Μαρία Δημοσθένους
Ηλικίες: 6 μηνών - 5 χρόνια

Παραδοσιακά κυπριακά παιχνίδια
12.00-15.00
Παραδοσιακά παιχνίδια. Βασιλέας ή κουτσό, μάππα, πινγκ-πονγκ, τα εννέα κεραμίδια, ππιριλιά ή γιαλέττες, , σκατούλικα, το παιχνίδι με τα ραβδιά, πάγος – φωτιά, το παιχνίδι με τα κόκκαλα.
Ηλικίες: όλες
Από: Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας

Μίνι-πονγκ
14.00-16.00
Διασκεδάζουμε παίζοντας τένις και μαθαίνοντας για το παιχνίδι γύρω από το τένις, στην ομάδα ή ατομικά, για αρχάριους και προχωρημένους παίκτες.
Ηλικίες: 4-12 ετών
Από: Ζέρεμι Σουλμανς

Μουσική από τον DJ Dino G
14.00-16.00
Από: MixFM

Beats4Unity
11.00-14.00
Ανοιχτή σκηνή για χoρό και μουσική Hip Hop

Εργαστήρι φωτογραφίας
10.00-16.00
Εισαγωγή στις θεμελιώδεις έννοιες της φωτογραφίας και την οπτική άποψη. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν κινητά τηλέφωνα ή άλλες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, συμπεριλαμβανομένων των USB.
Σεμινάριο: 10.00-11.00, Φωτογραφικό Υλικό, 11.00-11.45,
Δείτε και πείτε: 15.00-16.
Από: Ελιφ Ετσε Γιτ, Κουρσατ Ακερ
Ηλικίες : 7-12 ετών 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close