27 March-13 April 2013
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

"Υπέροχοι ταξιδιώτες" - Φώτος Δημητρίου

Με μια νέα πρόταση γλυπτικής – κεραμικής με εξαιρετικό ενδιαφέρον και νόημα για τις θολές περιόδους που ζούμε έρχεται ξανά από τον διακεκριμένο Κύπριο κεραμίστα Φώτο Δημητρίου.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2013

Με την ατελείωτη φαντασία και το ποιοτικό αισθητήριό του, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα που ο καθένας μπορεί να τα ξεχωρίσει και να τα κατατάξει σε διάφορες ενότητες. Όπως η ενότητα όπου δεσπόζει η ανθρώπινη φιγούρα σε ακροβατικά συμπλέγματα με τροχοφόρα με ομπρέλες, καρέκλες τροχούς και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Η δεύτερη ενότητα είναι αυτή που περιστρέφεται γύρω από μια φιλοσοφική διάθεση που τον σπρώχνει να υπερβεί το φυσικό και να κινηθεί σε πεδίο που ξεπερνά το αληθινό το ρεαλιστικό με τεχνικές που αγγίζουν τον σουρεαλισμό.

Τα τελευταία χρόνια ο Βαρωσίοτης δημιουργός εισήγαγε στη τέχνη του το κοινό σύρμα με το οποίο διεξάγονται εργασίες οικοδομικές. Το σύρμα αυτό μέσα από τα χέρια του γλύπτη μετουσιώνεται σε γλυπτά, φιγούρες ανθρώπινες συνήθως με πολύχρωμα ρούχα σε μεγάλα μεγέθη. Οι εγκαταστάσεις πραγματοποιούνται κυρίως με αυτά τα γλυπτά μαζί με αντικείμενα καθημερινότητας όπως είναι οι καρέκλες. Τα υλικά όμως που επιλεγεί να χρησιμοποιεί μόνιμα ο γλύπτης είναι ο πηλός, η πέτρα, το γυαλί και το ξύλο. Υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί από τα πανάρχαια χρόνια και δίνουν έμπνευση στους δημιουργούς. Έτσι και ο Φώτος Δημητρίου εντάσσει την παράδοση και τις καταβολές μας μέσα στο έργο του διάμεσου των υλικών του.

Ο Φώτος Δημητρίου πραγματοποιεί την 15η ατομική του έκθεση και έργα του έχουν συμμετάσχει σε πάμπολλες ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Κύπρο όσον και στο εξωτερικό. Πρόσφατα έχει αναλάβει να φιλοτεχνήσει τα αργυρά αγαλματίδια για τα βραβεία του ΘΟΚ.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close