Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Vardalis (Kilani) Winery Κοιλάνι

Με όμορφα πλακόστρωτα, αναπαλαιωμένα γραφικά σπίτια με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και ένα αξιοθαύμαστο Εκκλησιαστικό και Αμπελουργικό Μουσείο, οι κάτοικοι Κοιλανίου αποδεικνύουν περίτρανα ότι αγαπούν τον τόπο τους και τις ρίζες τους και με κάθε τρόπο προβάλλουν την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά σ’ ολόκληρη την Κύπρο.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2013

Ο επισκέπτης στο Κοιλάνι αντικρίζει μια ενδιαφέρουσα λαϊκή αρχιτεκτονική, με στενούς ανηφορικούς δρόμους, με ανώγια, μακρυνάρια, καμάρες, πιθάρια, πατητήρια ή σύγχρονους αποστακτήρες και ανάγλυφα πλαίσια γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών. Σε αυτό το όμορφο χωριό, η Vardalis (Kilani) Winery ‘έκτισε’ τα όνειρά της και παράγει -από ντόπια σταφύλια- τα περίφημα και βραβευμένα κρασιά της. Ένα σύγχρονο οινοποιείο που διαθέτει αγάπη και μεράκι για το καλό κρασί. Μία επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του θα σε εντυπωσιάσει. Και μια και θα βρεθείς στο γραφικό αυτό χωριό, μην αμελήσεις να γευτείς και τα περίφημα «αρκατένα» κουλούρια και τη σταφίδα του, που παράγουν οι κάτοικοί του.

Πού
Έξω από τη Λεμεσό, στον κύριο δρόμο Λεμεσού-Πάφου, στην έξοδο προς Καντού, ανηφορίζεις προς Κοιλάνι.
Ώρες λειτουργίας
Καθημερινά και για οργανωμένες επισκέψεις (επικοινώνησε με τη Ναταλία στο τηλ. 96732308).
Best sellers
Πέραν των 12 ποικιλιών. Ξεχωρίζει το Vardalis Cabernet Sauvignon & Vardalis Μαραθεύτικο που πήρε χρυσό μετάλλιο.
Bonus
Ο ιδιοκτήτης του, Viktor Velichko, δεν επαναπαύεται. Από το 1998, οπότε ανέλαβε το οινοποιείο στο Κοιλάνι, αναζητεί συνεχώς την καλύτερη ποιότητα σταφυλιών για να προσφέρει στην αγορά νέα προϊόντα, όπως τη ζιβανία του.
Ανακάλυψε
Την εκκλησία της Παναγίας, κτισμένη μ’ άψογη πελεκητή ασβεστόπετρα, δημιούργημα του 1914, που εντυπωσιάζει με τον όγκο και την αρχιτεκτονική της. Αξιοπρόσεκτη για την ιστορία, τις τοιχογραφίες, το αγίασμα και τον πλάτανό της, είναι η εκκλησία της Αγίας Μαύρης, ενώ αρκετά είναι και τα ξωκκλήσια του χωρίου, που ανέρχονται σε δέκα και μαρτυρούν τη θρησκευτικότητα του κόσμου του Κοιλανίου, ιδιαίτερα σε περασμένους αιώνες και δεκαετίες.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close