Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Αρσόραμα

Σε ένα από τα πιο γραφικά χωριουδάκια της επαρχίας Λεμεσού, που σύμφωνα με μία εκδοχή πήρε το όνομά του από τη λέξη «άλσος» που σημαίνει μικρό δάσος, αφού στο χώρο του χωριού υπήρχε ιερό άλσος της Θεάς Αφροδίτης, βρίσκεται ένα συγκρότημα αγροτουριστικό, όπου η παράδοση συναντά την πολυτέλεια.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2013

Το χωριό φημίζεται για τους λιθόστρωτους δρόμους, τα μακρινάρια, τα δίχωρα (παλάτια) με τις καμάρες και τα ανώγια, όλα κτισμένα με πελεκητή ασβεστόπετρα, ξύλινα πορτοπαράθυρα και κεραμιδένιες στέγες. Το ‘Αρσόραμα’ δένει απόλυτα με το γύρω περιβάλλον και προβάλλει με περηφάνια την ιστορία μιας σημαντικής οικογένειας του χωριού. Με όμορφα διακοσμημένα δωμάτια και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το αγροτουριστικό αυτό κατάλυμα, με τα 4 διαφορετικά δωμάτια που πήραν τα ονόματά τους από προγόνους των ιδιοκτητών, σε περιμένει για μία μοναδική απόδραση.

Πού
Αν έρχεσαι από το Τρόοδος, μετά τις Πλάτρες κατηφορίζεις δεξιά προς Άρσος. Αν ανηφορίζεις από Λεμεσό, τότε επιλέγεις την έξοδο Καντού, που οδηγεί προς Όμοδος.
Διαμονή
Και τα 4 διαμερίσματα είναι κτισμένα με πελεκητή πέτρα, κεραμιδένιες στέγες, ξύλινα πορτοπαράθυρα, με διπλά τζάμια για ηχομόνωση, πάτωμα από γυψομάρμαρα ή ξύλο, οροφές από καλάμια ή ψάθα ή ξύλο και ‘βολίτζια’.
Διαθέτει
‘Το σπίτι του Ευάγγελου’, που μπορεί να φιλοξενήσει 2-3 άτομα, ‘Το μακρινάρι της Παρασκευούς’ για 2-4 άτομα, ‘Το σπίτι της Ζωηρώς’ που είναι κατάλληλο για 2-3 άτομα και ‘Το παρπερκό του Μιχαήλη’ για 2-4 άτομα.
Bonus
Το ‘Αρσόραμα’ διακοσμήθηκε με χειροποίητα παραδοσιακά αντικείμενα, κατασκευασμένα ειδικά γι’ αυτό από το ‘Πλουμιστό Ψωμί’. Θα δεις, επίσης, αναπαλαιωμένα αντικείμενα των προγόνων των ιδιοκτητών σκορπισμένα σε όλα τα διαμερίσματα.

Τιμές
Το σπίτι του Ευάγγελου € 100
Το σπίτι της Ζωηρώς € 100
Το παρπερκό του Μιχαήλη € 120
Το μακρινάρι της Παρασκευούς € 140
Οι τιμές είναι ανά σπίτι για δύο άτομα ανά βράδυ.
Ανακάλυψε
Στο χωριό, πέρα από τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές που μπορείς να απολαύσεις, πρέπει να επισκεφθείς και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Μονοπάτι της φύσης, τις έξι Μεσαιωνικές βρύσες, το Παρατηρητήριο του Αγ. Κωνσταντίνου, τις εκκλησίες Απ. Φιλίππου και Παναγίας Καθολικής ή Χρυσελεούσας, το Εικονοφυλάκιο της Αγ. Μαριάμνης και το Βοτανικό Κήπο.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close