Nightlife & Music

Q&A: Sertari

Η γεννημένη στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς, Sertari, μέσω του πρώτου της single "Teardrops", μας φανερώνει μια αλλιώτικη, αρκετά πιο ευαίσθητη και πιο μελωδική πτυχή της καλλιτεχνίας της.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου 2013

Ο ήχος στο single "Teardrops" διαφέρει από οτιδήποτε άλλο είχες κάνει μέχρι τώρα.
Θα έλεγα πως μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο ήχος και η τραγουδοποιία μου εξελίχθηκαν και ωρίμασαν. Πειραματίστηκα με διάφορα όργανα, όπως επίσης και με φωνητικούς ήχους και άλλες τεχνικές, με μοναδικό σκοπό να προσθέσω περισσότερο χρώμα και συναίσθημα.
Το συγκεκριμένο τραγούδι έχει να κάνει με δικά σου βιώματα;
Το "Teardrops" αφορά σε μια εμπειρία του στενού μου οικογενειακού περιβάλλοντος, καθώς επίσης και σε εμπειρίες που είχα με κάποιους ανθρώπους γύρω μου, οι οποίοι βίωσαν δύσκολες στιγμές. Είναι συγκινητική η ιστορία πίσω από αυτό το τραγούδι, αφού παραπέμπει σε ένα νεαρό ζευγάρι όπου ο ένας σύντροφος είχε καρκίνο. Μιλά όμως και για την προοπτική του κάθε ατόμου προς την αντιμετώπιση της αρρώστιας. Είμαι χαρούμενη αφού τελικά κατάφερε να αναρρώσει.
Τι είναι πιο σημαντικό για σένα; Να δεις το "Teardrops" να μπαίνει στο "UK Top 40", ή να έρθουν δύο άτομα σε μια συναυλία σου και να σου πουν ότι τους συγκίνησες βαθύτατα ερμηνεύοντάς το;
Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Θα έλεγα ότι και τα δύο σενάρια θα 'ταν ενδιαφέροντα. Τόσο αν έβλεπα το τραγούδι μου στο "Top 40", αφού δούλεψα πολύ γι' αυτό, και άρα θα ήταν πολύ σπουδαίο επίτευγμα, όσο και αν συνειδητοποιούσα ότι εκεί έξω είναι άνθρωποι τους οποίους έχει "αγγίξει" η μουσική μου.
Ποιο είναι το μουσικό σου background;
Η σχέση και των δύο γονιών μου με τη μουσική είναι μεγάλη. Ο πατέρας μου έπαιζε ηλεκτρικό ακορντεόν μαζί με τον Ken Dodd, ενώ έπαιζε και ελληνική μουσική σε club του Λονδίνου. Προσωπικά, φοίτησα στο Academy of Contemporary Music, απ' όπου απέκτησα το δίπλωμά μου.

Μια και αναφέρθηκες στους γονείς σου, να πούμε πως και οι δύο είναι Κύπριοι, έστω κι αν εσύ γεννήθηκες στο Λονδίνο. Αλήθεια, το όνομα Sertari από πού προέρχεται;
Ουσιαστικά προήλθε από το τελευταίο κομμάτι του πατρικού μου ονόματος που ήταν Koussertari. Επίσης, το καλλιτεχνικό όνομα του πατέρα μου ήταν Nikolas Sertari. Έτσι, αποφάσισα κι εγώ να κρατήσω μόνο το Sertari.
Ποιο θεωρείς ως το πιο μεγάλο επίτευγμά σου;
Το ότι κυκλοφόρησα το single μου, για το οποίο έκανα όλη τη δουλειά μόνη μου, χωρίς να έχω κάποια εταιρεία πίσω μου. Το έκανα για να αποδείξω ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε πράγματα, φτάνει να υπάρχει η θέληση. Σημαντικό για μένα είναι, επίσης, και το γεγονός ότι μου ζητήθηκε από την Κύπρια designer Έλενα Αντωνιάδη να τραγουδήσω στο London Fashion Week που θα γίνει αυτές τις μέρες.

Το ρεπερτόριό σου σήμερα συνεχίζει να περιέχει electro, hip-hop και pop ακούσματα, ή πλέον παρουσιάζεις κάτι εντελώς διαφορετικό;
Προσπαθώ να μην μπαίνω στη διαδικασία να γράφω συγκεκριμένα πράγματα ή να πιέζω τον εαυτό μου προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αν θέλω να κάνω ένα up tempo τραγούδι εμπλουτισμένο με electro beats, θα το κάνω. Το ίδιο θα κάνω και στην περίπτωση που θα θελήσω απεγνωσμένα να ασχοληθώ με ένα πιο ώριμο στυλ. Πιστεύω πως αν απολαύσεις τη διαδικασία σύνθεσης της μουσικής, τότε πιθανότατα να απολαύσει και ο κόσμος το αποτέλεσμα, ή τουλάχιστον να το εκτιμήσει. Μ' αρέσει γενικά να έχω ανοικτό μυαλό.
Πού θα βρούμε το single σου;
Στο iTunes αλλά και στο site μου www.sertari.com.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close