Εστιατόρια

Μεζές κάτω από τα passion fruits

Μία αυθεντική κυπριακή ταβέρνα σε περιμένει στη γραφική αυλή της

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2016

Σήμα κατατεθέν του, ο εντυπωσιακός, πανύψηλος ανεμόμυλος, στο κέντρο της πλακόστρωτής του αυλής. Σήμα κατατεθέν όμως και το, με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό προς την παράδοση, αναπαλαιωμένο σιερωνάρι του 1934, που κλέβει τις ματιές και κερδίζει από την πρώτη ματιά, τα εύσημα των φανατικών, ντόπιων και επισκεπτών στο νησί μας, υποστηρικτών του.

Εκεί, στην αυλή του Μουσικού δεν θα καθίσεις κάτω κληματαριά αλλά κάτω από τα passion fruits που φύτεψαν με αγάπη εκεί οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας.

Όπου κι αν βρεις ένα τραπέζι, στην πνιγμένη, στο πράσινο, μεγάλων διαστάσεων, αυλή του ή στον παραδοσιακό, διακοσμημένο με φωτογραφίες και εργαλεία του κάματου και της εργατιάς, ενδοχώρο, να ξέρεις ότι πρώτα θα τύχεις θερμής υποδοχής από την τριανδρία των ιδιοκτητών, των αδελφών Μουσικού και του σεφ Γιώργου Παπαμιχαήλ.

Τα αρώματα από τον φορτωμένο με παραδοσιακό κλέφτικο αρνάκι, ξυλόφουρνο, το ουμάμι από τα σχαροψημένα σουβλάκια, σιεφταλιές ή αιγινά παϊδάκια, θα σου δώσουν άφθονες ιδέες κυπριακής, με βούλα και υπογραφή, κατάνυξης. Πηγή γαστριμαργικής έμπνευσης φυσικά και η πλούσια κάρτα με κρύα και ζεστά ορεκτικά, αλλά και με εποχιακά καλούδια ή μαγειρευτές συνταγές, από τις οποίες στόχευσε τα άγρια μανιτάρια, το τοπικό κολοκάσι καπαμά ή το θρυλικό κουνέλι στιφάδο.

Για ένα ολοκληρωμένο Βig Fat Cypriot τσιμπούσι, μην ταλαιπωρήσεις διόλου τη φαιά σου ουσία, δίνοντας έτσι τη συγκατάθεσή σου για τον full meze του Μουσικού, που θα σου ανοίξει την όρεξη με σαλάτα του χωραφιού, σπιτικές αλοιφές και ένα κεσεδάκι γιαούρτι από τη φάρμα των ιδιοκτητών. Ένα καρβέλι ζεστό ψωμί για το τραπέζι σου, χαλούμι σπιτικό για βράβευση, βρασμένο στην άλμη του και κεφτεδάκια ή κολοκάσι τηγανιτό, οι γευστικές προτάσεις που ακολουθούν.

Βάλε άφθονα κολοκυθάκια με αυγά στο πιάτο σου, δοκίμασε τα λαδοξιδάτα σαλιγκάρια, μα μην παρακάμψεις προς θεού τα χωριάτικα μακαρόνια, το υπέροχο λουκάνικο και σιεφταλιές, μα ούτε τα αρνίσια γλυκάδια και την χοιρινή και από κοτόπουλο σούβλα. Καλά έπραξες που άφησες λίγο χώρο, γιατί την παράσταση θα κλέψει στο τέλος το ξυλοφουρνιστό κλέφτικο και λίγο πιο μετά τα φρεσκοτηγανισμένα μπουρέκια αναρής και τα τραγανά φρούτα της περιοχής, που να εύχεσαι να είναι το ολόδροσο καρπούζι και πεπόνι από τα μποστάνια του χωριού.

2+1 λόγοι για να πας
Μα φυσικά γιατί συνεχίζει ακάθεκτο να προωθεί την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, τιμώντας με σεβασμό τις αυθεντικές συνταγές και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής Κοκκινοχωρίων.

Γιατί τόσο το αναπαλαιωμένο σιερωνάρι, όσο και η μεγάλη, πλακόστρωτη αυλή με τον ανεμόμυλο, τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο και την περιμετρική βλάστηση, αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για μια καθαρά αυθεντική κυπριακή εστίαση.

Είναι σίγουρα μια αυθεντική ταβέρνα που προάγει την κυπριακή φιλοξενία, αλλά και που σέβεται την τσέπη των πιστών του θαμώνων, είτε αυτοί επιλέξουν το μικρό ή μεγάλο μεζέ, είτε μερίδα.

Τι να δοκιμάσεις
Ο mini, μα κυρίως ο κανονικός μεζές του Μουσικού θα σου προσφέρει μια ολοκληρωμένη γαστριμαργική πρόταση με πρωταγωνιστές τα παραδοσιακά μαγειρευτά, σχαροψημένα και ξυλοφουρνιστά πιάτα του τόπου μας.

Αν θες να επιλέξεις συγκεκριμένες γεύσεις, δοκίμασε το γιαούρτι και το φρέσκο χαλούμι που φτιάχνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, ενώ από της σχάρας τα καλούδια, επέλεξε την αρνίσια, την χοιρινή και από κοτόπουλο σούβλα. Το κολοκάσι καπαμάς και το στιφάδο είναι must, ενώ το ξυλοφουρνιστό κλέφτικο με πατάτες, θεωρείται η επιτομή της όλης σου εστίασης.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close