Εκδρομές να πας , Guide

Φύγαμε για Ζύγι!

Επίσκεψη στο δημοφιλέστερο ψαροχώρι της Κύπρου για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2016

Ήλιος, θάλασσα, καλοκαίρι! Το τρίπτυχο της εποχής ειδικά για εμάς εδώ στην Κύπρο. Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, που αλλού, στο απόλυτο ψαροχώρι της Κύπρου, το Ζύγι. 

Φωτογραφίες: Γιώργος Μιχαήλ 

Το Check In αυτό το σαββατοκύριακο σου προτείνει μια εκδρομή στο δημοφιλές παραθαλάσσιο χωριό, καθότι είναι ξακουστό ιδιαίτερα για τα φρέσκα του ψάρια και θαλασσινά, όπως και τις γνωστές παραθαλάσσιες ταβέρνες και εστιατόρια, που προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών ντόπιων και ξένων καθημερινά.

Παίρνοντας την έξοδο Ζυγίου από τον αυτοκινητόδρομο πρέπει να ακολουθήσεις τις πινακίδες που σε καθοδηγούν στο γραφικό χωριό και όταν δεις το κοινοτικό συμβούλιο το οποίο βρίσκεται στην είσοδό του ξέρεις ότι έφτασες στον προορισμό σου. 

Στο Ζύγι υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης και δεν θα ταλαιπωρηθείς καθόλου, ενώ, έχεις εύκολη πρόσβαση προς το λιμάνι της και τις ψαροταβέρνες της κατά μήκος της παραλίας.

Ψάρι του Ζυγίου
Η θαλάσσια περιοχή του Ζυγίου αποτελεί έναν από τους πλουσιότερους βιότοπους της Κύπρου από άποψης αναπαραγωγής διαφόρων ειδών ψαριών. Αναμφισβήτητα, το ψάρι του Ζυγίου είναι από τα πιο γνωστά και εύγευστα ψάρια της Κύπρου, και έχει γίνει πασίγνωστο και δημοφιλές όχι μόνο στους ντόπιους, αλλά και στους ξένους επισκέπτες. 

Εκατοντάδες λάτρεις του φρέσκου ψαριού κατακλύζουν την κοινότητα, ειδικότερα κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, για να το απολαύσουν στις πολυάριθμες ψαροταβέρνες της περιοχής.

Ένα διαμάντι κρυμμένο στο κέντρο του Ζυγίου είναι η ψαραγορά «Κυνηγός» όπου μπορείς να αγοράσεις ολόφρεσκο ψάρι καθημερινά και θα γνωρίσετε τον ιδιοκτήτη της ψαραγοράς, ο οποίος είναι ειδικός στο ψάρι και μπορεί να σου λύσει οποιεσδήποτε απορίες έχεις.

Ψαρολίμανο Ζυγίου
Δεν μπορείς να επισκεφτείς το Ζύγι και να μην κάνεις τη βόλτα σου στο ψαρολίμανο το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγα χρόνια. Στο λιμάνι υπάρχουν πολλά ψαροκάικα και μικρές βάρκες, και είναι ένας όμορφος τόπος για περπάτημα πρωί και βράδυ. 

Επιπλέον, στόχος του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι να κάνουν μια οργανωμένη παραλία δίπλα στο λιμανάκι, για να μπορεί ο κόσμος να απολαύσει τη μέρα του στην παραλία. Στο λιμάνι υπάρχει επίσης και μια καφετερία, η «Μαρινοπαρέα», όπου μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου ή ένα κρύο ρόφημα με θέα τη θάλασσα και τις βάρκες. Το βράδυ επίσης μπορείς να απολαύσεις και ένα ποτό κάτω από το φως του φεγγαριού.

Εστιατόρια και καφετερίες
Το Ζύγι είναι σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο τουριστικό χωριό και το πλέον γνωστό και φημισμένο ψαροχώρι της Κύπρου. Στην κοινότητα υπάρχουν πολλές ψαροταβέρνες που προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα θαλασσινά. Το Check In σου προτείνει κάποιες από αυτές, για να ολοκληρώσουν την εκδρομή σου στο Ζύγι.

Captain’s Τable: Δημοφιλής κι αγαπημένη, η βραβευμένη με Check In Eating Awards στην κατηγορία Ψάρι, ταβέρνα, σε περιμένει για ολόφρεσκο καλαμάρι, συναγρίδα, σαργούς (σοργούς) στη σχάρα και άλλα καλούδια της θάλασσας, με την καλύτερη θέα του ψαρολίμανου. (24333737)

Santa Elena: Σταθερή αξία. Κλασικοί ψαρομεζέδες, που μυρίζουν θάλασσα. Ξεχωριστή σπεσιαλιτέ του εστιατορίου είναι η ψαρόσουπα, οι σουπιές στην κατσαρόλα και όλα τα καλομαγειρεμένα ψάρια και μαλάκια τηγανητά ή στα κάρβουνα. Όλα σε τιμές «χαλαρές», που ταιριάζουν στο ύφος του μαγαζιού. (24332203)

Ψαροταβέρνα Μάριος: Σε ένα πολύ προσεγμένο περιβάλλον, απολαμβάνεις φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, μαζί με τα καλύτερα συνοδευτικά και φυσικά άψογη εξυπηρέτηση. Δοκίμασε την προσφορά, το Marios platter το οποίο είναι για ένα άτομο στην τιμή των €10. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό καθημερινά, μεσημέρι και βράδυ εκτός Τρίτη.  (24332424)

Διαμονή
Δυστυχώς στο Ζύγι δεν υπάρχουν ξενοδοχεία ή ξενώνες για διανυκτέρευση, όμως υπάρχουν κάποια ιδιόκτητα σπίτια και διαμερίσματα, τα οποία ενοικιάζονται για τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πιο κοντινή επιλογή για διαμονή είναι στα διπλανά χωριά Τόχνη και Μαρώνι. Επιπλέον μπορείς να μείνεις στην Καλαβασό, που είναι μόνο 10 λεπτά μακριά από το Ζύγι.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close