Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο Μάριος φτιάχνει μαρμελάδες από goji berries!

Διατηρεί τη δική του βιολογική καλλιέργεια των γνωστών superfoods στον Αγρό

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2016

Ο Μάριος Χαψής είναι νέος, ευρηματικός, με ανήσυχο πνεύμα που αγαπά τη φύση και την κυπριακή γη. Στο χωράφι του στον Αγρό, ήδη παράγει δύο ποικιλίες goji berries που γίνονται ανάρπαστες!

Παραγωγός με πάθος!
Το χωράφι του βρίσκεται στο χωριό Αγρός (περιοχή Αντρουκλιερό), σε υψόμετρο περίπου 1100μ. Τα πρώτα δεντρύλλια, τα φύτεψε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Εκεί, διατηρεί δύο ποικιλίες Goji Berries και Αρώνια. Τα Goji Berries, του έδωσαν ένα δείγμα καρπού από τον πρώτο χρόνο, ενώ οι Αρώνιες από το δεύτερο χρόνο. Ο ίδιος, ακολουθεί πιστά τη βιολογική καλλιέργεια, για την οποία απαιτούνται πολλές ώρες στο χωράφι για τη φροντίδα των φυτών αυτών. Όμως, ο Μάριος αγαπά αυτό που κάνει και θέλει να το κάνει σωστά!

Μαγικό φρούτο
Τι ξεχωριστό έχουν τα goji; Ο καρπός των Goji Berries και της Αρώνιας καθώς και τα φύλλα τους έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες, γι' αυτό και συγκαταλέγονται στην κατηγορία των υπερτροφών. Τα Goji Berries έχουν μεγάλο δείκτη σε αντιοξειδωτικά που χαρίζουν ευεξία και υγεία και συστήνεται η κατανάλωση του καρπού σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν είναι τυχαίο που έχει χαρακτηριστεί ως το φρούτο της Ευτυχίας! Ο νωπός καρπός διατηρείται στο ψυγείο περίπου μια βδομάδα με δέκα μέρες. Η Αρώνια, από την άλλη, γνωστή και ως Black chock berry, βοηθά στη διάσπαση της ακτινοβολίας. Ο νωπός καρπός διατηρείται στο ψυγείο για αρκετούς μήνες.

Σπέσιαλ μαρμελάδες
Ο Συνεταιρισμός, στον οποίο ανήκει ο Μάριος, ως νέος παραγωγός, διαθέτει όλη την ποικιλία από μαρμελάδες goji, που είναι τέσσερα είδη: Goji - φράουλα, Goji- φραγκοστάφυλο, Goji - πορτοκάλι και Αρώνια με χυμό σταφύλι. Οι μαρμελάδες Goji - φράουλα και Αρώνια με χυμό σταφύλι γίνονται με μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη, ενώ όλες είναι αγνές μαρμελάδες χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.

Πού θα τις βρεις
Όλα τα προϊόντα του Συνεταιρισμού μπορείς να τα βρεις στο 'Μπακάλικο του Χαψή' στον Αγρό και σε επιλεγμένα καταστήματα πώλησης βιολογικών προϊόντων σε Λευκωσία και Λεμεσό. Το επίσημο όνομα του Συνεταιρισμού είναι Κίνηση Βιοκαλιεργητών Υπερτροφών Κύπρου ο οποίος απαρτίζεται από ένα μικρό αριθμό νέων βιοκαλλιεργητών. Ο Συνεταιρισμός προσφέρει ακόμα μια ποικιλία από τσάγια -σε διάφορους συνδυασμούς- όπως Goji - τριαντάφυλλο, Goji - ιβίσκος, Φύλλα με καρπό Αρώνιας κ.ά.

Έχει πλάνα…
Από το Σεπτέμβριο ο Συνεταιρισμός θα πειραματιστεί και σε νέες γεύσεις έχοντας πλέον και επίσημα τη σφραγίδα που θα πιστοποιεί ότι τα προϊόντα προέρχονται από βιολογική καλλιέργεια (με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία τα πρώτα τρία χρόνια θεωρείται μεταβατικό στάδια και τον τέταρτο δίνεται η πιστοποίηση). Ο Μάριος, θα είναι εκεί, και στο χωράφι του και στο Μπακάλικό του για να μας τα τροφοδοτήσει!

(99409108 & fcbk: To Mpakaliko Tou Hapsi / 99692768 & fcbk: Cyprus Superfoods www.cyprussuperfoods.com.cy).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close