Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

10+1 πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο

Όλα όσα θα σε κάνουν να περάσεις όμορφα τις μέρες που έρχονται

Δημοσιεύτηκε στις 08 Αυγούστου 2016

Φεστιβάλ, θερινό σινεμά, χορός, μουσική, clubbing μας επιφυλάσσει η εβδομάδα αυτή από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή. 

Κεντρική φωτογραφία: Το γραφικό χωριό Κατύδατα υποδέχεται το Windcraft Music Fest 3.

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού
Ολοκληρώνεται σήμερα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού με την προβολή δύο ντοκιμαντέρ και ένα μεγάλο πάρτι στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη στην περιοχή του μεσαιωνικού κάστρου Λεμεσού. 

Where to invade next
Στις 18.30 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του Michael Moore ‘Where to invade next’ παραγωγής 2015. Ο Michael Moore επιστρέφει με μια προβοκατόρικη και σπαρακτική κωμωδία, στην οποία συνεχίζει ακάθεκτος να εξερευνά το πώς να κάνουμε και πάλι την Αμερική μεγάλη, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Η ταινία, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτές φεστιβάλ, φέρνει στο προσκήνιο τα πιο καυτά θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Αμερική και βρίσκει τη λύση τους στα πιο απίθανα μέρη. Ο δημιουργός των Fahrenheit 9/11 και Bowling for Columbine επιστρέφει με μια επική ταινία, πολύ διαφορετική από ότι έχει φτιάξει μέχρι τώρα, ένα αποκαλυπτικό κάλεσμα για δράση για τον επαναπροσδιορισμό του Αμερικανικού Ονείρου και την αναβίωση του εκεί που του αξίζει, στην Αμερική.

Sonita
Στις 20.30 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Sonita του Rokhsareh Ghaem Maghami. Η 18χρονη Αφγανή πρόσφυγας Σονίτα ζει παράνομα σε ένα φτωχό προάστειο της Τεχεράνης. Είναι μια δυναμική, έξυπνη κοπέλα που αγωνίζεται να ζήσει όπως αυτή θέλει, ως καλλιτέχνης, τραγουδίστρια και μουσικός, παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζει στον Ιράν και στη συντηρητική, πατριαρχική της οικογένεια. Σε αντίθεση με τα δικά της όνειρα, η οικογένεια της, με πρωτεργάτη τη μητέρα της, ετοιμάζεται να την πουλήσει ως νύφη σε μια άλλη οικογένεια, για 9.000 δολάρια. Στο Ιράν απαγορεύεται να τραγουδούν οι γυναίκες. Πώς λοιπόν θα καταφέρει η Σονίτα να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα; Η ταινία ξετυλίγεται γύρω από ένα δραματικό μουσικό κλιπ, την καλλιτεχνική διαμαρτυρία της Sonita ενάντια στα έθιμα των συμφωνημένων γάμων που καταπιέζουν την ελευθερία των γυναικών.
Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με ένα μεγάλο πάρτι που θα αρχίζει στις 22.30 με τους Irieneos Koulouras Trio Plus One. 

Προβολή ταινίας Βικτόρια 
Απόψε στις 20.30 προβάλλεται στο Σπίτι του Εθελοντή στη Λάρνακα η γερμανική ταινία Βικτόρια παραγωγής 2015 σε σκηνοθεσία του Sebastian Schipper. 
Περιγραφή της ταινίας: Μια νεαρή Ισπανίδα, η Βικτόρια, βρίσκεται στο Βερολίνο και συναντάει τέσσερις φίλους έξω από ένα κλαμπ, που της συστήνονται ως Σόνε, Μπόξερ, Μπλίνκερ και Φους. Η κοπέλα έρχεται πιο κοντά με τον Σόνε και οι δυο τους αποτραβιόνται με την πρώτη ευκαιρία. Αλλά η παρέα έχει άλλα σχέδια για τη νύχτα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν έναν επικίνδυνο λογαριασμό κι επειδή είναι όλοι τους μεθυσμένοι, θέλουν από τη Βικτόρια να αναλάβει το οδήγημα. Αυτό που αρχικά μοιάζει με παιχνίδι για τη νεαρή, θα καταλήξει κάτι το θανατηφόρα επικίνδυνο. Η ταινία απέσπασε το βραβείο φωτογραφίας στο φεστιβάλ Βερολίνου. Η ταινία γυρίστηκε με την τεχνική του μονοπλάνου 3 φορές. Σκηνοθέτης και συντελεστές επέλεξαν την καλύτερη λήψη.

Example & DJ Wire
Οι Βρετανοί Example & DJ Wire σε ένα μοναδικό beach party που θα γίνει στην παραλία Μακρόνησος της Αγίας Νάπας στις 8 Αυγούστου 2016. Ο ήχος του Example συνδυάζει πολλά από τα στοιχεία που κυριαρχούν στους πίνακες επιτυχιών του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την τελευταία δεκαετία: ραπάρισμα, mainstream dance στοιχεία, αλλά και κάποια dubstep περάσματα. Δεν είναι κατάλληλο για άτομα κάτω των 18 ετών. Άτομα κάτω των 18 πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα. Δωρεάν μεταφορά είναι διαθέσιμη από τα πιο κάτω σημεία: Square Bar, Rave Garden, Napa Project, Pambos Napa Rocks Hotel,  Senator Hotel. Δευτέρα 8 Αυγούστου, Makronissos Beach Club Αγία Νάπα στις 19.00. 

Θερινό σινεμά στον κήπο
Ο Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20 στα πλαίσια του καλλιτεχνικού του προγράμματος διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τις καλοκαιρινές βραδιές κινηματογράφου στον υπαίθριό του χώρο, κάθε Τρίτη στις 20.30 για τον Αύγουστο. Αυτή την Τρίτη 9 Αυγούστου θα προβληθούν δύο ταινίες μικρού μήκους και ένα ντοκιμαντέρ: Ο Κύπριος Βιολάρης της Νικολέττας Δημητρίου,  Άννα και Δε θα γεράσουμε ποτέ του Σπύρου Χαραλάμπους. 
Προβολή ταινίας: Στην Ρώμη με Αγάπη (To Rome with Love)
Συνεχίζονται οι δωρεάν θερινές προβολές που διοργανώνει το Πάφος 2017 στην παραλία ΣΟΔΑΠ στη Γεροσκήπου με την ταινία του Γούντι Άλεν ‘To Rome with Love’. 
Περιγραφή της ταινίας: Μια αμερικανίδα τουρίστρια ερωτεύεται έναν Ιταλό δικηγόρο και, λίγο πριν το γάμο, οι οικογένειές τους θα συναντηθούν στη Ρώμη σε ένα οικογενειακό τραπέζι με εντάσεις, συγκινήσεις και... αναπάντεχες μουσικές αναζητήσεις. Η σεμνή Milly και ο αγχώδης Antonio, ένα νιόπαντρο ερωτευμένο ζευγάρι, αφήνουν το χωριό τους για να κυνηγήσουν την τύχη τους στην "αιώνια πόλη", αλλά μια σειρά ατυχών παρεξηγήσεων θα τους κάνουν να το ξανασκεφτούν.
Τετάρτη 10 Αυγούστου Παραλία ΣΟΔΑΠ Γεροσκήπου στις 20.30. 

Μαρινέλλα - Ρέμος – Νικολόπουλος
To Round Table 7 Πάφου, συνεχίζοντας για έβδομη συνεχή χρονιά την πολιτιστική προσφορά στον κόσμο της Πάφου, παρουσιάζει σε «Συνάντηση Κορυφής» τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Μαρινέλλα, Αντώνη Ρέμο και Χρήστο Νικολόπουλο.
Τετάρτη 10 Αυγούστου Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου στις 21.00. 
Εισιτήρια προ πωλούνται από: τα μέλη του Round Table 7 (Τηλ. 99483516, 99513822, 96555044), το περίπτερο Time-Out στην Πάφο (Τηλ. 26949522), τα ACS Courier σε όλες τις πόλεις, το Tickethour ηλεκτρονικά. 

LimasSoul Festival
Το πρώτο ετήσιο LimasSoul Festival είναι πλέον γεγονός. Το Ravens Music Hall παρουσιάζει μια πλειάδα Κυπρίων και Ελλαδιτών μουσικών σε ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός. Εμφανίζονται οι Βύρωνας Πότσος, Ισοβίτες και Στέλιος Στυλιανού, Λωποδύτες και από Ελλάδα τα συγκροτήματα Imam Baildi και Γυμνά Καλώδια! Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00. Στον χώρο του Festival θα πωλούνται μπύρες και διάφορα άλλα ποτά σε λογικές τιμές (pint beer €3, νερό €1, αναψυκτικά €2, σάντουιτς €3 κλπ). Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Ράδιομαραθώνιο. Παιδιά κάτω των 12 ετών που θα συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους έχοντας μαζί τους την πολιτική τους ταυτότητα θα εισέρχονται στη συναυλία δωρεάν!
Πέμπτη 11 Αυγούστου, Ποταμός Γερμασόγειας (χώρος στάθμευσης) Γερμασόγεια, Λεμεσός. Πληροφορίες: 99614100.

Προβολή και συζήτηση 
Την Πέμπτη, 11 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στο Social Space Kaymakkin, στο Καϊμακλί, από τις 19.30, μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση η οποία θα αρχίσει με προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Άννα», με την παρουσία του σκηνοθέτη Σπύρου Χαραλάμπους, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τις οικιακές εργάτριες στην Κύπρο. Περιγραφή της ταινίας: Η Μαίρη, μια 30χρονη Φιλιππινέζα, δουλεύει σε ένα χωριό στην Κύπρο. Προσέχει και περιποιείται τον κύριο Μιχάλη, έναν 85χρονο με αρτηριοσκλήρωση. Ο κύριος Μιχάλης περνά την μέρα του μπροστά στην τηλεόραση, βλέποντας και ξαναβλέποντας μια σαπουνόπερα με ηρωΐδα την Άννα. Φαίνεται να έχει πάθει ψύχωση με την ηρωΐδα, αποκαλώντας τη Μαίρη «Άννα», παρά τις παρατηρήσεις την κόρης του Μέλπως. Όταν όμως η Μαίρη βρίσκει έναν παλιό κουτί, κάνει μια σημαντική ανακάλυψη -το όνομα Άννα έχει μεγάλη σημασία για τον κύριο Μιχάλη... Η ταινία είναι στα ελληνικά με αγγλικούς υποτίτλους. Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά, ενώ αν χρειαστεί θα γίνεται μετάφραση.
Πέμπτη, 11 Αυγούστου, στο Social Space Kaymakkin, στο Καϊμακλί, στις 19.30.

Stavento - Protaras Beach Fest
Το Βrugal παρουσιάζει μια άκρως καλοκαιρινή συναυλία παρέα με τους Stavento! Παρασκευή 12 Αυγούστου και ώρα 20:00 στον συναυλιακό χώρο της παραλίας του Fig Tree Bay στον Πρωταρά! Εισιτήρια προπωλούνται στην τιμή των 10 ευρώ. 
Χορηγός Επικοινωνίας: Super FM
Πληροφορίες: 96373037 ή στο www.tickethour.com.cy

Προβολή ταινίας "Ακαδημία Πλάτωνος" 
Συνεχίζονται οι δωρεάν θερινές προβολές που διοργανώνει το Πάφος 2017 στην παραλία ΣΟΔΑΠ στη Γεροσκήπου με την ταινία "Ακαδημία Πλάτωνος". 
Περιγραφή ταινίας: O Σταύρος, είναι ένας ξενοφοβικός ψιλικατζής. Η αγαπημένη ασχολία του Σταύρου και των τριών φίλων του, που επίσης διατηρούν ψιλικατζίδικο στη γειτονιά, είναι ο καθημερινός σχολιασμός των Κινέζων που στήνουν μαγαζιά στη γειτονιά. Το μέτρημα διακόπτεται μόνο αν περάσει κανένας Αλβανός, Τότε πέφτουν στοιχήματα αν ο σκύλος θα γαβγίσει τον Αλβανό ή όχι. Αυτή είναι η δεύτερη αγαπημένη ασχολία τους. Έτσι περνούν την ώρα τους, χαλαρά και διασκεδαστικά. Μέχρι που μια μέρα όλα αλλάζουν όταν ένας περαστικός Αλβανός (αφού τον γαβγίσει ο σκύλος) αναγνωρίζει στη μητέρα του Σταύρου την δικιά του χαμένη μητέρα…
Παρασκευή 11 Αυγούστου Παραλία ΣΟΔΑΠ Γεροσκήπου Πάφος στις 20.30. 

Ελένη Φουρέιρα
Η μοναδική τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα έρχεται να μας απογειώσει με μια μοναδική ζωντανή εμφάνιση στο Re.Buke Beach Bar την Παρασκευή 12 Αυγούστου! Για κρατήσεις και πληροφορίες: 24626212.

Windcraft Music Fest 3
Σχήματα και συνεργασίες από Κύπρο, Ελλάδα και Καναδά, με κύριο συστατικό τους τα πνευστά, παρουσιάζουν την προσωπική τους μουσική άποψη σμίγοντας διαφορετικές παραδόσεις και δημιουργούντας καινούργιους fusion ήχους. Οι κόσμοι της έθνικ, της τζαζ, της soul, της αφρικάνικης, της κλασικής, της παραδοσιακής μουσικής θα ενωθούν για να επιβεβαιώσουν ότι διαφορετικοί πολιτισμοί μπορούν να συνυπάρξουν σε ένα μοναδικό φεστιβάλ στην ύπαιθρο. Παρασκευή 12-Σάββατο 13 Αυγούστου Κατύδατα Σολέας, Λευκωσία. Περισσότερα…

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close