Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Τα Δώματα του Ζένιου

‘Τα δώματα του Ζένιου’ είναι ένα τυπικό μεσαορίτικο σπίτι, με ανώι, κατώι, στάβλο, ‘σιελονάρι’ και εσωτερική αυλή.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2013

Κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και στη συνέχεια αγοράστηκε από το ζεύγος Ζένιου και Μαρίας Μιχαήλ, η οποίοι οικοδόμησαν ένα μέρος του τη δεκαετία του 1940, για να στεγάσουν την οικογένειά τους. Εκεί έζησαν με πολλή αγάπη και μεγάλωσαν και σπούδασαν 10 παιδιά. Το ένα τους παιδί είναι ο ήρωας Μιχαήλ Ζένιου που πέθανε το 1974. Το 1997 μέχρι το 2006 ο Λοΐζος Ποταμιαλής και η Μόνικα Ζένιου Ποταμιαλή το αναπαλαίωσαν με αγάπη και πολύ μεράκι. Χρησιμοποίησαν, όσο μπορούσαν, παραδοσιακά υλικά και μεθόδους αναστήλωσης με την καθοδήγηση των αρχιτεκτόνων Χριστόδουλου και Ρόης Μακρή. Τα περισσότερα έπιπλα είναι παλιά και αναπαλαιώθηκαν με παραδοσιακό τρόπο από τον ίδιο τον Λοΐζο Ποταμιαλή με ιδιαίτερη φροντίδα. Το 2007 εντάχθηκε στον αγροτουρισμό.

Πού
Από τον κύριο δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας στο ύψος της Ορόκλινης. Η πόλη της Λάρνακας και η παραλία της Βορόκλινης απέχουν μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο, ενώ το αεροδρόμιο 15 λεπτά οδικώς.
Διαμονή
‘Τα Δώματα του Ζένιου’ συνδυάζουν την πατροπαράδοτη αρχοντιά και την παραδοσιακή φιλοξενία του χωριού που είναι ξακουστή, με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, παρέχοντας στους πελάτες του άνετη και ευχάριστη διαμονή. Η εσωτερική αυλή με το καταπράσινο κιόσκι προσφέρουν στον επισκέπτη ηρεμία, ενώ η μεγάλη (15 μέτρων) κολυμβητική πισίνα, στο πίσω μέρος του συγκροτήματος καθώς και το κιόσκι δίπλα της, δίνουν χαρά και χαλάρωση σε όσους θα ήθελαν μία ξεκούραστη διαμονή.
Διαθέτει
Κάθε διαμέρισμα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 άτομα. Διαθέτει υπνοδωμάτιο, καθιστικό μαζί με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μπάνιο. Επίσης, σε όλους τους χώρους υπάρχουν ανεμιστήρες οροφής και κλιματισμός. Όλες οι μονάδες παρέχουν, επίσης, τραπεζαρία, σαλόνι και δορυφορική τηλεόραση, ενώ έχουν θέα στο πλακόστρωτο αίθριο. Σε ορισμένες θα βρεις επίσης τζάκι. Η εσωτερική αυλή διαθέτει παραδοσιακούς φούρνους και ψησταριά κατάλληλα για χρήση.
Bonus
‘Τα Δώματα του Ζένιου’ είναι ένα συγκρότημα της παρέας, γιατί διατηρεί τη φιλοξενία ενός συγκροτημένου παραδοσιακού σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα τα τέσσερα διαμερισματάκια προσφέρουν στον κάθε φιλοξενούμενο τον προσωπικό του χώρο.

Τιμές
Σπιτάκι (Τιμή για 2 άτομα)
Κατώι  Μέχρι 5  €80
Ανώι  Μέχρι 4  €70
Σιελονάρι  Μέχρι 4  €70
Στάβλος  Μέχρι 4  €70

Ανακάλυψε
Πολύ κοντά βρίσκονται τα χωριά Βορόκλινη, Κελιά, Λιβάδια, Αβδελλερό και Αθηαίνου. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια, θα βρεις ταβέρνες και παραδοσιακά καφενεία. Στο χωριό πρέπει να επισκεφθείς την εκκλησία του Αγίου Μάμα που προστατεύεται από την UNESCO και έξω από το χωριό να ανακαλύψεις το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Μαυροβουνίου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close