Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2016
Η "Σκοτεινή Πέτρα", το βραβευμένο έργο του Αλμπέρτο Κονεχέρο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016, στο Θέατρο Δέντρο για δύο μόνο παραστάσεις.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο εμπνευσμένο από τη ζωή του Ραφαέλ Ροντρίγκεθ Ραπούν, συντρόφου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα τα τελευταία χρόνια της ζωής και των δύο.
Λίγα λόγια για το έργο
Ισπανια 1937. Εμφυλιος πόλεμος. Ο τραυματισμένος Ραφαέλ, έχει συλληφθεί από τους φασιστες Φαλαγγίτες του Φράνκο. Περνάει τις τελευταίες του ωρες, αντιμέτωπος με τον νεαρό φρουρό του, Σεμπαστιάν. Πολυτιμα θεατρικα έργα που του είχε εμπιστευτει ένας φίλος του ποιητης πρέπει να σωθούν και ο Σεμπαστιαν είναι ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει. Έργα σημαντικα που «οι επομενες γενιες πρόκειται να τα καταλαβουν». Ο ποιητής είχε εκτελεστεί ένα χρόνο πριν. Ονομαζοταν Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.
Η σκοτεινη πέτρα του Αλμπέρτο Κονεχέρο, είναι ένα σύγχρονο έργο εμπνευσμένο από τη ζωή του Ραφαέλ Ροντρίγκεθ Ραπούν , φοιτητή - μηχανικου ορυκτών πόρων, γραμματέα του θιάσου La Βarraca και συντρόφου του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα τα τελευταία χρόνια της ζωής και των δύο. Ένα ζωντανό έργο για την μνήμη ως χώρο δικαιοσύνης αλλά και για την ανάγκη της λύτρωσης. Ένα κείμενο, στο οποίο ενώνονται η δραματική ένταση και ο ποιητικός παλμός. Πρόκειται για μια ωδή στην ανθρώπινη επικοινωνία και στην ουσία της ελευθερίας.
Το θεατρικό έργο "Η σκοτεινή πέτρα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 13 Νοεμβρίου 2015 στο θέατρο Κιβωτός.
-
Θέατρο Δέντρο
24 Σεπτεμβρίου 2016
Σχετικά

«Το Γατάνιν» κάνει στάση σε 6 χωριά για δωρεάν παραστάσεις
Η παράσταση του ΘΟΚ περιοδεύει στις ορεινές κοινότητες

Δωρεάν παραστάσεις για το θεατρικό έργο «Αγάπη Νικητής» σε όλη την Κύπρο
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας

Εικόνες από τις πρόβες της παράστασης «ζ – η – θ, ο Ξένος» που έρχεται στην Κύπρο
Μια επιστροφή στις ραψωδίες της Οδύσσειας μέσα από το βλέμμα του Μιχαήλ Μαρμαρινού, σε συμπαραγωγή ΚΘΒΕ-ΘΟΚ

Μάρκος Σεφερλής: Επιστρέφει στην Κύπρο για οκτώ ξεκαρδιστικές παραστάσεις
Η περιοδεία του στην Κύπρο περιλαμβάνει στάσεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό


Η παράσταση «STILL!» ταξιδεύει στο Μαυροβούνιο
Η παραγωγή θα συμμετάσχει στην 33η έκδοση του ιστορικού φεστιβάλ θεάτρου για παιδιά και νεαρά άτομα του Δήμου του Κοτόρ

"Φουκού": Επιπλέον παράσταση για το θεατρικό έργο του Φώτη Γεωργίδη
Ένα έργο βασισμένο σε μία αλήθεια που καίει

7 θεατρικές παραστάσεις που φέρνουν την Ευρώπη (και την Αθήνα) στην Κύπρο το επόμενο διάστημα
Από μεγάλες παραγωγές της Αθήνας μέχρι διεθνείς αφίξεις, η θεατρική σκηνή της Κύπρου υποδέχεται 7 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Ακυρώθηκε η παράσταση "Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης" με τους Πέτρο Γαϊτάνο και Προκόπη Αγαθοκλέου
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

10+2 θεατρικές παραστάσεις που θα απολαύσουμε τον Ιουλίο στην Κύπρο
Μοναδικές βραδιές με τέχνη, γέλιο και συγκίνηση

Οι Underdogs της κυπριακής stand‑up comedy σκηνής επιστρέφουν στη Λάρνακα
Μετά από 6 sold-out παραστάσεις στην Λευκωσία

Βλέπουμε τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, στο Κούριο
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος