Δημοσιεύτηκε στις 06 Σεπτεμβρίου 2016
Tην ολοκλήρωση μέσα στο χειμώνα που έρχεται ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος σχεδιάζει ο όμιλος ξενοδοχείων Σάνη, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου 5άστερου ξενοδοχείου, καθώς και εκτεταμένες επεκτάσεις και εκσυγχρονισμό στις υφιστάμενες μονάδες στο Sani Resort στη Χαλκιδική, οι οποίες αναπτύσσονται σε έκταση 2000 στρεμμάτων και περιλαμβάνουν τα συγκροτήματα Sani Beach, Sani Asterias, Porto Sani, Sani Club και τη μαρίνα Sani Marina.

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων που προγραμματίζει να κατασκευάσει ο όμιλος, αξιοποιώντας έκταση 41 στρεμμάτων, με την επωνυμία Sani Dunes θα έχει δυναμικότητα 136 δωματίων και σουιτών (80 junior suites & panorama junior suites, 56 δίκλινα & family rooms), τρία εστιατόρια, κτήριο με σκεπαστή πισίνα και spa. Ο όμιλος έχει λάβει τις απαραίτητες άδειες και σχεδιάζει να ξεκινήσει τις εργασίες την 1η Οκτωβρίου, ώστε να λειτουργήσει το ξενοδοχείο στα μέσα Ιουνίου του 2017.

Σύμφωνα με τον όμιλο, η ταχύτητα υλοποίησης και λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας, σε διάστημα μόλις 8,5 μηνών, θα αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της επιχειρησιακής λειτουργίας του ξενοδοχείου είναι ότι θα προσφέρεται για οικογένειες με παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών. Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 24,2 εκατ. ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να υπολογίζεται η αξία της γης.

Παράλληλα, την προσεχή χειμερινή περίοδο θα υλοποιηθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 13,3 εκατ. ευρώ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Sani Club. H επένδυση περιλαμβάνει την ανακατασκευή και επέκταση 46 τζούνιορ σουιτών και την προσθήκη 16 νέων με ατομικές πισίνες. Επίσης, θα δημιουργηθούν νέο εστιατόριο, μπαρ και πισίνα για ενηλίκους, καθώς και κτήριο με σκεπαστή θερμαινόμενη πισίνα. Σημειώνεται ότι η Σάνη και η Ikos Resorts έχουν ενταχθεί σε νέο όμιλο, διατηρώντας, όμως, την αυτόνομη παρουσία τους. Η Ikos ελέγχει δύο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική, το Ikos Oceania και το Ikos Olivia. Η Ikos με τη σειρά της έχει προγραμματίσει και αυτή νέες επενδύσεις. Ειδικότερα, κατά την προσεχή χειμερινή περίοδο έχει αποφασισθεί η υλοποίηση προγράμματος το οποίο θα περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή του συνόλου των 298 δωματίων του ξενοδοχείου Ikos Oceania.

O προϋπολογισμός του επενδυτικού προγράμματος θα ανέλθει σε 11,2 εκατ. ευρώ. Βασικοί μέτοχοι του νέου ομίλου είναι οι Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η αμερικανική Oaktree Capital Management, ενώ στο νέο σχήμα συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζονται η Goldμan Sachs Asset Management και η Hermes GPE, καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ikos θα προχωρήσει άμεσα σε σημαντικές νέες επενδύσεις, με στόχο την ένταξη στον όμιλο νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.
www.sani-dunes.com
Σχετικά
Με τη νέα εφαρμογή, θα ελέγχεις τον καιρό, τη θάλασσα και την κίνηση στις παραλίες πριν φύγεις από το σπίτι
Live εικόνα και καιρικές συνθήκες από τις παραλίες του Πρωταρά
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να είσαι εδώ, κάθε μέρα.
AMARA: 7 Χρόνια Αριστείας και Διαχρονικής Φιλοξενίας
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το AMARA καθιερώθηκε ως ένας ξεχωριστός προορισμός πολυτελούς φιλοξενίας
Η Coral Cyprus και τα πρατήρια Shell παρουσιάζουν τη νέα καμπάνια των Shell V-Power & Shell GO+ με μεγάλο έπαθλο 3 Jeep® Avenger
Η νέα καμπάνια συνδέει τα καύσιμα τελευταίας γενιάς Shell V-Power με την εφαρμογή Shell GO+ και ολοκληρώνεται με διαγωνιστικές δοκιμασίες δεξιότητας για την ανάδειξη τριών νικητών
Η Lidl Κύπρου θωρακίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με τη νέα εταιρική δέσμευση «Full εγγύηση Lidl»
Η εταιρεία εισάγει πολιτική επιστροφής χρημάτων στα φρέσκα προϊόντα, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της τοπικής εφοδιαστικής της αλυσίδας
Δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels στα Best of the Best της Ευρώπης
Μία σημαντική διάκριση πέτυχαν δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels, καθώς βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, με βάση τα Travelers’ Choice Awards του Tripadvisor
Το Aphrodite Hills Resort παρουσιάζει το ανανεωμένο The Racket Club
Ένα νέο κεφάλαιο για το κορυφαίο θέρετρο της Κύπρου.
Στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία με βροχές και καταιγίδες
Πώς θα είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean εγκαινιάζει το NALU Latchi by Leonardo Limited Edition-Πρώτες εικόνες
Το θέρετρο προσφέρει άμεση πρόσβαση στην παραλία, κεντρική πισίνα και πλωτό υδάτινο πάρκο στη θάλασσα
Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Έρχονται βροχές από την Παρασκευή
Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται από αύριο Παρασκευή.
Η Κύπρος έχει τις καθαρότερες θάλασσες για κολύμπι στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Πρωτιά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά
Διεθνής αποθέωση για κυκλαδίτικο νησί μέσα από αφιερώματα των Times
Περιγράφεται ως ένα «χαρακτηριστικό και γοητευτικό σύμπλεγμα» Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, ιδανικό για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα, τη γαστρονομία και τη ζωντανή ατμόσφαιρα του νησιού