Top Stories , Arts & Culture

Εξώστης: Εσύ τι λες;

Η Σάνυ Παπαδάκη μπλέκεται σε μια θεατρική Φιλονικία, "στήνει" στον τοίχο τον Μαριβώ και προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος έκανε πρώτος την απιστία… Υπάρχει αμφιβολία επί τούτου;

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2013

Μα είναι ερώτημα αυτό; Άκουσε εκεί ποιος έκανε πρώτος την απιστία. Η απάντηση δεν χωράει καμία αμφισβήτηση ή δεύτερη ανάγνωση. Οι πρώτοι διδάξαντες ήταν οι άντρες. Τώρα αν στην συνέχεια ακολουθήσαμε και εμείς… δεν φταίμε εμείς. Άλλωστε για να απατήσει μια γυναίκα τον σύντροφο της πάντα υπάρχει κάποιος λόγος. Ενώ με τους άντρες τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Σου λένε πως σ’ αγαπάνε, σε λατρεύουν και μπορεί και να το εννοούν. Άμα όμως τα δυο τους κεφάλια δεν συντονιστούν, στην έκαναν την ζημιά. Θα επιστρέψω όμως σε εμάς τις γυναίκες και στην απιστία.
Πότε κερατώνει μια γυναίκα τον σύντροφο της; Όταν δεν προσφέρει αυτά που έχει ανάγκη. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο σεξ (που εδώ που τα λέμε έχει και αυτό το ρόλο του).Μιλώ για την προσοχή, την αγάπη και τον θαυμασμό. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Όταν ο άντρας που βρίσκεται δίπλα σου, σε έχει εντελώς γραμμένη σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αγκαλιά κάποιου άλλου. Άρα για την απιστία σίγουρα δεν φταίμε εμείς, άσχετο εάν ο Πιέρ ντε Μαριβώ, μέσα από το έργο του Φιλονικία που ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ, μας την αποδίδει. Εγώ έχω να το λέω πως διαφωνώ μαζί του επί της ουσίας. Επί της διαδικασίας όμως, η Φιλονικία σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις που έχω παρακολουθήσει. Ο σκηνοθέτης κατάφερε να δημιουργήσει μια διαδραστική παράσταση χρησιμοποιώντας με πολύ έξυπνο τρόπο τα οπτικοαουστικά μέσα. Η ένταξη στην παράσταση και η προβολή στην οθόνη διαλόγων περί τις απιστίας και των σχέσεων με σπουδαίους ηθοποιούς όπως οι Αννίτα Σαντοριναίου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Εύης Γαβριηλίδης, Στέλιος Καυκαρίδης κ.ά έκαναν το έργο ακόμη πιο ενδιαφέρον. Όσο για τους ηθοποιούς που συμμετείχαν στο έργο, λάτρεψα την ερμηνεία του Ανδρέα Τσουρή. Κατάφερε να κερδίσει την παράσταση, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του κυπριακού θεάτρου. Με αυτά και με αυτά βέβαια, ξέχασα το αρχικό μας ερώτημα. Ποιος έκανε πρώτος την απιστία; Μήπως να το διαφοροποιήσουμε λίγο, έτσι για να είμαστε ρεαλιστές. Να ψάξουμε να βρούμε τους λόγους που οδηγούν κάποιον/α στην απιστία. Βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι… εδώ θα μας προκύψει μεγάλη φιλονικία…
Ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης: Άντρη Κυριάκου, Νεοκλής Νεοκλέους, Ανδρέας Τσουρής, Στέλα Φυρογένη, Νιόβη Χαραλάμπους, Προκόπης Αγαθοκλέους, Νίκη Δραγούμη, Ανδρέας Φυλακτού, Μάριος Κωνσταντίνου, Ανδριάνα Νεοκλέους.
Στο βίντεο συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Εύης Γαβριηλίδης, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Έλενα Δημητρίου, Κώστας Δημητρίου, Αντώνης Κατσαρής, Στέλιος Καυκαρίδης, Μάρα Κωνσταντίνου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Αννίτα Σαντοριναίου, Λένια Σορόκου, Σπύρος Σταυρινίδης και Έλενα Χριστοφή.
Info: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 16.00. Aπό 13 Απριλίου και κάθε Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 16.00. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 77772717 (Γρηγόρη Αυξεντίου 9, 1096 Λευκωσία, χώρος παλιού ΓΣΠ).

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close