Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Φάγαμε στο νέο λιβανέζικο της Λευκωσίας

Αυθεντικές έθνικ γεύσεις από τον γειτονικό Λίβανο σε ένα πανέμορφο χώρο στην Έγκωμη

Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2016

Μου αρέσει η ανατολίτικη κουζίνα, γι’ αυτό και στο άκουσμα της λειτουργίας ενός νέου λιβανέζικου εστιατορίου, δεν δίστασα να κλείσω αμέσως τραπέζι. Περνώ άλλωστε συχνά από την περιοχή του, έτσι η εξωτερική φωτεινή του πρόσοψη ήταν ακόμα κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Όντως, είναι ένα λευκό, πολύ φωτεινό μαγαζί που δεν παραπέμπει ωστόσο διακοσμητικά σε λιβανέζικο εστιατόριο. 

 

 

Καθίσαμε έξω. Φιλόξενη βεράντα με δροσερό αεράκι και θετική, φωτεινή ενέργεια. Έχει κι ένα τεράστιο projector με χαμηλή ένταση στον ήχο για να παρακολουθείς σημαντικούς αγώνες. Εμείς έτυχε να βλέπουμε το δελτίο ειδήσεων εκείνη την ώρα. Με το που καθίσαμε ήρθε η γκαρσόνα χαμογελαστή και μας έφερε το μενού. Τα ονόματα για κάθε πιάτο, μας ήταν σχεδόν άγνωστα, χωρίς επεξηγήσεις. Έτσι αναγκαστήκαμε να τη ζορίσουμε λιγάκι ρωτώντας τη συνέχεια για τη σύστασή τους. 

 

 

Ομολογώ όμως ότι ήταν πλήρως ενημερωμένη και πολύ κατατοπιστική. Σε λίγο, κατέφθασαν free from the house διάφορα ξιδάτα –καυτερό πιπέρι, αγγουράκι και κάτι άλλο σαν ροζ ‘κουλούμπρα’. Δεν είμαι σίγουρη αν ήταν μια καλή αρχή. Η συνέχεια μάς βρήκε με μια απλή beet salad (€4) ενισχυμένη με δυόσμο και μαϊντανό και με τραγανή σαλάτα fattoush (€7). Η τραγανιστή πιτούλα της fattoush ήταν στο πλάι αντί μέσα στην ίδια τη σαλάτα. Μου φάνηκε λίγο άστοχο μιας και αρκετές τραγανιστές πιτούλες έρχονται μαζί με τις ζεστές για συνοδευτικό. Τα makdous-παραγεμιστές μελιτζάνες με κιμά (€5) σίγουρα αρέσουν σε όσους αγαπούν τους αντιθετικούς, ανατολίτικους συνδυασμούς μπαχαρικών. 

 

 

Το Dick Libnani-κοτόπουλο με ταχίνι (€5) ήταν για μένα αρκετά αλμυρό, όμως το χούμους τους (€4) ήταν πλούσιο και γευστικό. Το labneh-γιαούρτι (€4) με δυόσμο ήταν πολύ σωστά δεμένο, η moutabal-μελιτζανοσαλάτα (€4) εξαιρετική, με έντονη καπνιστή γεύση, τα cheese rolls (€5) αχνιστά, τραγανά, με λαχταριστή και αρωματισμένη ρευστή γέμιση, ενώ το shish taouk-μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι (€12) θα το προτιμούσα πιο μαριναρισμένο… 

Στο τέλος παραγγείλαμε το επιδόρπιο της μέρας. Κατέφθασε δωρεάν από το κατάστημα μία τεράστια πιατέλα με διάφορα φρεσκοπλυμένα φρούτα και δύο scoops από καλοχτυπημένη σαν πάστα μυζήθρα, εμπλουτισμένη με ποτό, αρωματικά, σταφίδες, μέλι και χαλεπιανά. Είχε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό γεύσεων που μου άρεσε πολύ. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close