Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2016
Μου αρέσει η ανατολίτικη κουζίνα, γι’ αυτό και στο άκουσμα της λειτουργίας ενός νέου λιβανέζικου εστιατορίου, δεν δίστασα να κλείσω αμέσως τραπέζι. Περνώ άλλωστε συχνά από την περιοχή του, έτσι η εξωτερική φωτεινή του πρόσοψη ήταν ακόμα κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Όντως, είναι ένα λευκό, πολύ φωτεινό μαγαζί που δεν παραπέμπει ωστόσο διακοσμητικά σε λιβανέζικο εστιατόριο.

Καθίσαμε έξω. Φιλόξενη βεράντα με δροσερό αεράκι και θετική, φωτεινή ενέργεια. Έχει κι ένα τεράστιο projector με χαμηλή ένταση στον ήχο για να παρακολουθείς σημαντικούς αγώνες. Εμείς έτυχε να βλέπουμε το δελτίο ειδήσεων εκείνη την ώρα. Με το που καθίσαμε ήρθε η γκαρσόνα χαμογελαστή και μας έφερε το μενού. Τα ονόματα για κάθε πιάτο, μας ήταν σχεδόν άγνωστα, χωρίς επεξηγήσεις. Έτσι αναγκαστήκαμε να τη ζορίσουμε λιγάκι ρωτώντας τη συνέχεια για τη σύστασή τους.

Ομολογώ όμως ότι ήταν πλήρως ενημερωμένη και πολύ κατατοπιστική. Σε λίγο, κατέφθασαν free from the house διάφορα ξιδάτα –καυτερό πιπέρι, αγγουράκι και κάτι άλλο σαν ροζ ‘κουλούμπρα’. Δεν είμαι σίγουρη αν ήταν μια καλή αρχή. Η συνέχεια μάς βρήκε με μια απλή beet salad (€4) ενισχυμένη με δυόσμο και μαϊντανό και με τραγανή σαλάτα fattoush (€7). Η τραγανιστή πιτούλα της fattoush ήταν στο πλάι αντί μέσα στην ίδια τη σαλάτα. Μου φάνηκε λίγο άστοχο μιας και αρκετές τραγανιστές πιτούλες έρχονται μαζί με τις ζεστές για συνοδευτικό. Τα makdous-παραγεμιστές μελιτζάνες με κιμά (€5) σίγουρα αρέσουν σε όσους αγαπούν τους αντιθετικούς, ανατολίτικους συνδυασμούς μπαχαρικών.

Το Dick Libnani-κοτόπουλο με ταχίνι (€5) ήταν για μένα αρκετά αλμυρό, όμως το χούμους τους (€4) ήταν πλούσιο και γευστικό. Το labneh-γιαούρτι (€4) με δυόσμο ήταν πολύ σωστά δεμένο, η moutabal-μελιτζανοσαλάτα (€4) εξαιρετική, με έντονη καπνιστή γεύση, τα cheese rolls (€5) αχνιστά, τραγανά, με λαχταριστή και αρωματισμένη ρευστή γέμιση, ενώ το shish taouk-μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι (€12) θα το προτιμούσα πιο μαριναρισμένο…
Στο τέλος παραγγείλαμε το επιδόρπιο της μέρας. Κατέφθασε δωρεάν από το κατάστημα μία τεράστια πιατέλα με διάφορα φρεσκοπλυμένα φρούτα και δύο scoops από καλοχτυπημένη σαν πάστα μυζήθρα, εμπλουτισμένη με ποτό, αρωματικά, σταφίδες, μέλι και χαλεπιανά. Είχε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό γεύσεων που μου άρεσε πολύ.
Σχετικά
Ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά στέκια του Πρωταρά ανακοίνωσε την επιστροφή του
Το κοσμοπολίτικο beach bar του νησιού ανοίξει ξανά τις πόρτες του για τη νέα σεζόν
Το μενού διά χειρός Μαυρομμάτη που απόλαυσαν οι ηγέτες της ΕΕ στην Κύπρο
Μια γεύση Κύπρου μέσα από τη ματιά ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της
Η νέα άφιξη που παντρεύει την κυπριακή και την ελληνική κουζίνα μέσα από δημιουργικά πιατάκια
Ένα νεοαφιχθέν μεζεδοπωλείο που φέρνει άλλο αέρα και μας ανοίγει ξανά την όρεξη για μεζέ
H Λευκωσία πίνει κρασί στην πλατεία Ελευθερίας
Δοκιμάζουμε κυπριακό κρασί από 25+ οινοποιεία, στo πλαίσιο της φιλανθρωπικής εκδήλωσης με τίτλο "Η Λευκωσία στηρίζει το κυπριακό κρασί"
Ραντεβού σε 14 αγαπημένα στέκια για το πρώτο οφτό κλέφτικο της σεζόν
Τα πρώτα εστιατόρια που ανακοίνωσαν ότι άναψαν ξανά τους φούρνους για το πιο δημοφιλές καλοκαιρινό πιάτο της κυπριακής γαστρονομίας
Το Reserva 52 Lounge αποκάλυψε το νέο dinner menu, διά χειρός Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος
Μια γαστρονομική προσέγγιση που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη μεσογειακή κομψότητα.
Οίνος Άρωμα Κύπρου: H έκθεση κρασιού του Ομίλου Οινοφίλων Κύπρου θα στηθεί δίπλα στη θάλασσα
Πνω από 25 οινοποιεία από όλη την Κύπρο συναντιούνται σε μια μοναδική έκθεση γεμάτη αρώματα, γεύσεις και οινικές ιστορίες!
Πάμε για βόλτα και φαγητό στον (ομορφότερο) Κήπο
Η περιοχή της Χρυσαλινιώτισσας, μια από τις πιο ιστορικές συνοικίες της πρωτεύουσας έχει και φέτος πολλά να προσφέρει
Τετάρτ’ Οιν στα 7 Κλειδιά: Μια βραδιά με 12 κρασιά σε πρώτο πλάνο
Τι θα δοκιμάσουμε αυτήν την εβδομάδα;
The Burger: Tο νέο fine street food της πόλης, που πρέπει να δοκιμάσεις
Το νέο concept του PUNIN που ανεβάζει επίπεδο το burger
International Whisky Day: Από single malts μέχρι blended, με εκπτώσεις μέχρι και 30% (για λίγες μέρες)
Μια γευστική «γιορτή» του ουίσκι που φέρνει ποιότητα και ποικιλία... σε δελεαστικές τιμές
Τα θρυλικά σάντουιτς της κυρίας Κούλλας επιστρέφουν στον Πωμό και το καλοκαίρι ξεκινά από εδώ!
Η αγαπημένη καντίνα με τη μαγευτική θέα ανοίγει ξανά, φέρνοντας μαζί της αυθεντικές γεύσεις και νοσταλγία κυπριακού καλοκαιριού