5-6 November 2016
Things to Do , Προσεχώς

Όλες οι λεπτομέρειες για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού

Τον Νοέμβριο στην Κύπρο θα ταξιδέψουμεγευστικά σε όλες τις ηπείρους

Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2016

O Όμιλος Διεθνών Διασυνδέσεων Απόλλων, ανακοινώνει τη διοργάνωση του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Φαγητού της Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου, 2016 στην αίθουσα ΣΤΟΑ, στη Λευκωσία. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργου Λακκοτρύπη και στηρίζεται από τους Δήμους της Λευκωσίας.

 

 

Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει γνωστούς σεφ και τις ευφάνταστες δημιουργίες τους, από την κουζίνα της χώρας από την οποία προέρχονται, ενώ το κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει τα πιάτα αυτά. Ο Hillar Hunt, Σομελιέ και Διευθυντής του Ομίλου Τροφίμων και Κρασιού της Κύπρου, θα προετοιμάσει έναν εκτεταμένο χώρο γευσιγνωσίας κρασιού με τοπικά και διεθνή κρασιά.

Παράλληλα, θα υπάρχει χώρος για καφέ και γλυκά, όπου θα παρουσιαστεί και έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής που σχετίζεται με τρόφιμα. Ακόμη, προμηθευτές και εκθέτες από την Κύπρο θα δώσουν το παρόν τους με μια ποικιλία προϊόντων, τροφίμων και δειγμάτων που θα μπορεί κανείς να δοκιμάσει αλλά και να αγοράσει.

 

 

Οι οικογένειες με παιδιά αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ. Έτσι, στην αίθουσα θα υπάρχει ειδικός χώρος για παιδιά κάτω των 12 ετών, τα οποία θα συμμετάσχουν ενεργά σε διάφορες δραστηριότητες δημιουργικής μαγειρικής, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη αρμοδίων.

 

 

Η Σάσκια Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος των Διεθνών Διασυνδέσεων Απόλλων σημειώνει: «Θελήσαμε να βρούμε ένα τρόπο για να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο της Κύπρου και να δείξουμε ότι έχουμε να προσφέρουμε πολύ περισσότερα πέρα από τον ήλιο και τις παραλίες. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε και να καλλιεργήσουμε μια πληθυσμιακή ομάδα ανθρώπων από τον τόπο μας αλλά και από το διεθνές κοινό, που είναι γνώστες και λάτρεις του φαγητού και του κρασιού, με γνώμονα την πολιτιστική ποικιλομορφία, ενώ ταυτόχρονα τηρώντας τη δέσμευσή μας να χρησιμοποιήσουμε τις τοπικές υπηρεσίες και προϊόντα για τη διεκπεραίωση του φεστιβάλ."

 

 

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ ως εκθέτες παρουσιάζοντας τα προϊόντα, τις επιχειρήσεις και τις μαγειρικές τους δεξιότητες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ εδώ.

Συνδεθείτε με το Φεστιβάλ μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook εδώ.

11.00-19.00 και τις δύο ημέρες. Εισητήρια: €8 ενήλικες, €5 παιδιά 5-12 ετών. Προπώληση εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy και ACS Couriers Πληροφορίες: 77 77 7040

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close