Cine News , Κινηματογράφος

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF)

Πρόσκληση για συμμετοχή σε Κύπριους σκηνοθέτες ή σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2016

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάφου (PIFF) διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, στις 16 - 18 Ιουνίου 2017 στον πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο. Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στην μνήμη του μεγάλου Κύπριου καλλιτέχνη Κώστα Οικονόμου (1925 - 2016).
 

Το PIFF είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει αυθεντικά ανεξάρτητες ταινίες και έχει ως στόχο την έρευνα, την προώθηση και την ανάπτυξη της τέχνης του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Ενθαρρύνουμε ταινίες με χαμηλό (ή καθόλου) προϋπολογισμό γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αξίζουν μια ευκαιρία. Το PIFF είναι μια πλατφόρμα που δίνει φωνή στους σκηνοθέτες, οι οποίοι εργάζονται με πολύ λίγα αλλά έχουν πολλά να προσφέρουν.

Το PIFF προσκαλεί Κύπριους σκηνοθέτες ή σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών ταινιών μικρού μήκους. Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ θα δωθούν βραβεία κοινoύ σε κάθε κατηγορία. Οι κατηγορίες είναι τέσσερις: Κυπριακές παραγωγές, Διεθνείς παραγωγές, Φοιτητικές παραγωγές και μια Ειδική Κατηγορία η οποία κάθε χρόνο έχει άλλο θέμα. Φέτος η Ειδική Κατηγορία είναι αφιερωμένη στις παραγωγές που αφορούν τις τέχνες, καλλιτέχνες, κ.α.

Κάθε ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από τον Ιανουάριο του 2015 και δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά, μπορεί να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ.
Η προθεσμία υποβολής των ταινιών μικρού μήκους λήγει στις 21 Απριλίου 2017.

Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην κοινότητα, τη συμμετοχικότητα και φυσικά στην καλή παρέα. Στόχος του είναι να ταξιδέψει πέρα από τα σύνορα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πνεύμα φιλίας και συνεργασίας με σκηνοθέτες από Κύπρο και από όλο τον κόσμο.

Οργανωτές: Νικόλας Ιορδάνου και Σύλβια Νικολαϊδου
Paphos International Film Festival (PIFF)
www.piffcyprus.com
info@piffcyprus.com

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close