Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πού να φας τις καλύτερες ταλιατέλες μπολονέζ

Λαχταριστά pasta από τον καλύτερο σεφ στο είδος του

Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2016

Στον υπέροχο εσωτερικό του χώρο, αλλά και στον κήπο ή στο patio, παίρνεις θέση για να απολαύσεις τις πολυσυλλεκτικές συνταγές που σου ετοιμάζουν με φοβερή ακρίβεια οι σεφ του, πάντοτε τηρώντας τα αυστηρά πρότυπα υγιεινής και ελέγχου πρώτων υλών που έχει θέσει ο ίδιος ο Jamie Oliver.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που το εστιατόριο Jamie's Italian αποτελεί την επιτομή της upmarket, casual ιταλικής εστίασης, η οποία έχει μαγέψει το παγκόσμιο! Ξεκίνα το ταξίδι σου στην ιταλική κουζίνα με ένα Plank με ποιοτικά αλλαντικά και τυριά, προχώρησε με μια σαλάτα υπερτροφών, ανακάλυψε τα ζυμαρικά, τα κρεατικά του και τα burger του -όλα σε value for money τιμές) και κλείσε τη μοναδική αυτή εμπειρία εστίασης με ένα από τα καλοφτιαγμένα γλυκά του.

 

 

Tagliatelle Bolognese
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 σέλινο
Ελαιόλαδο
125 γρ. ντομάτα πουρέ
60 ml ερυθρό κρασί
30 γρ. ποιοτική πανσέτα
250 γρ. κιμά βοδινού
250 γρ. κιμά χοιρινού, από πλάτη και κοιλιά
30 γρ. μορταδέλα (χωρίς ξηρούς καρπούς)
2 των 400 γρ. κονσέρβες με ντοματούλες
380 γρ. ταλιατέλες
4 κοτσάνια φρέσκου μαϊντανού
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση
Αποφλοιώνεις το κρεμμύδι και το καρότο και τα ψιλοκόβεις μαζί με το σέλινο. Ρίχνεις 2 κ. ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, κι αφού ζεσταθεί τα ρίχνεις μέσα και τα σοτάρεις για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτεις τον πουρέ ντομάτας και συνεχίζεις το ψήσιμο για 5 λεπτά. Έπειτα ρίχνεις το κρασί και αφήνεις το μείγμα να 'πιει' τα υγρά του και να μείνει το μισό. Ψιλοκόβεις την πανσέτα και τη τσιγαρίζεις σε ένα άλλο τηγάνι μαζί με τον κιμά. Τα ψήνεις για 5 λεπτά, ανακατεύοντάς τα με ξύλινο κουτάλι και μέχρι να αποκτήσουν βαθύ καφέ χρώμα. Προσθέτεις το μείγμα μέσα στα ήδη ψημένα λαχανικά και μαζί τη μορταδέλα σε μικρά κομμάτια. Μπαίνουν και οι ντομάτες και αφήνεις όλο το μείγμα να ψηθεί, για 2-3 ώρες, σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος, ρίχνεις και τα αρωματικά. Εν τω μεταξύ, έχεις ψήσει τις ταλιατέλες σε ένα μεγάλο σκεύος με κοχλαστό, αλατισμένο νερό για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία τους. Αφού ψηθούν τις ρίχνεις μέσα στο μείγμα, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις πάνω στη φωτιά για 2 λεπτά. Σερβίρεις το πιάτο ζεστό, με λίγη γαρνιτούρα από μαϊντανό ψιλοκομμένο και τριμμένη παρμεζάνα.

Μοιράσου το μυστικό!
Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στη σος -όσο ακόμα είναι στο τηγάνι- και ψήσε τα όλα μαζί για μισό λεπτό. Έτσι απορροφούν καλύτερα τη σος και τα ζυμαρικά γίνονται πολύ πιο νόστιμα.

TIP
Εξαίρετη προσθήκη είναι και λίγη ρίγανη, για πιο μεσογειακό άρωμα και γεύση.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close