Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Μουστάκια εν δράσει!

Τρεις Κύπριοι μάς καλούν να μπούμε στον αγώνα του Μovember!

Δημοσιεύτηκε στις 09 Νοεμβρίου 2016

Το Movember δεν είναι κάτι καινούργιο. Κι αυτό είναι που το κάνει ακόμη πιο σημαντικό! Γιατί κατάφερε να γίνει από trend, θεσμός, ενώνοντας κάθε φορά ακόμα περισσότερους άνδρες κατά του καρκίνου του προστάτη, και να μας ανοίγει, κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, μάτια και μυαλά! Με μόνο όπλο του, τα μουστάκια! 

Απόστολος Παρέλλης (Ολυμπιονίκης Δισκοβολίας)
‘Τα τελευταία χρόνια το “Μovember” ως ανεξάρτητο φιλανθρωπικό ίδρυμα έχει δημιουργηθεί για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους. Με τη σειρά μου κι εγώ θέλω να στηρίξω αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσω να μαζευτούν χρήματα για την ενημέρωση, πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Η άγνοια οδηγεί πολλές φορές στο φόβο αλλά και σε λάθος συμπεράσματα. Θεωρώ ότι τέτοιες εκστρατείες βοηθούν το κοινό να ενημερωθεί και ελπίζω ότι όλο και περισσότεροι άντρες θα αφιερώσουν λίγο χρόνο για ένα προληπτικό έλεγχο, γιατί η ζωή μας είναι πολύτιμη’.

Γεώργιος Γεωργίου (Brand Manager KEO)
‘Έχουμε ήδη πετύχει ένα στόχο που είναι η αναγνωρισιμότητα του σκοπού. Καταφέραμε τα τελευταία 3 χρόνια να κάνουμε γνωστό το Movember στην Κύπρο και να ξεκινήσει η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα. Ο καρκίνος του προστάτη και των όρχεων είναι σε μεγάλο βαθμό ιάσιμος αλλά το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι το γεγονός ότι οι άντρες δεν μιλούν εύκολα για θέματα υγείας και δεν ζητούν βοήθεια όταν επιβάλλεται. Γι’ αυτό, αν θέλω να πετύχει κάτι το Movember, είναι να παρακινήσει τους άντρες να ενδιαφερθούν τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική τους υγεία. Εγώ μεγαλώνω το μουστάκι μου κάθε Νοέμβριο τα τελευταία 3 χρόνια στη μνήμη του παππού μου και συμμετέχω στο Movember με δυο ιδιότητες. Η μια ως μέλος της ομάδας του Movember Κύπρου και η άλλη ως Brand Manager της Μπίρας ΚΕΟ που μαζί με το Round Table διοργανώνουν την εκστρατεία, γιατί πιστεύω ότι τα μουστάκια μπορούν να βοηθήσουν να αλλάξουμε  το πρόσωπο του αντρικού καρκίνου.

Xριστόδουλος Χριστοδούλου (Manager Zebra Consultants)
‘Mου έχουν πει ότι μου πάει το μουστάκι. Δεν το κάνω γι’ αυτό όμως! Σαν Round Table 1 Λευκωσίας, εδώ και 4 χρόνια, έχουμε βάλει στόχο να ενημερώνουμε τον κόσμο για το Movember ως μέρος της κοινωνικής μας ευθύνης. Η έγκαιρη πρόβλεψη μπορεί να σώσει ζωές και ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Όλο και περισσότερος κόσμος γνωρίζει για το Movember και άρχισε να μιλά πιο ελεύθερα για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη χωρίς ταμπού και χωρίς ενδοιασμούς. Αυτό από μόνο του είναι μεγάλο επίτευγμα και αξίζει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό’.

Το Movember στέλνει όμως ένα ακόμη μήνυμα.
Αυτό της μάχης, της συμπαράστασης όλων μας σε όσους καθημερινά κοιτάζουν το θεριό στα μάτια, σχεδόν με θράσος. ‘Να μη σταματήσουν να παλεύουν. Με υπομονή, σωστή καθοδήγηση και την κατάλληλη θεραπεία να βγουν νικητές’ τους παροτρύνει ο Απόστολος, ενώ με τη σειρά του ο Χριστόδουλος διαπιστώνει πως ‘πολλοί από εμάς έχουμε ένα φίλο ή συγγενή που περνά ή πέρασε δύσκολες στιγμές με κάποιου είδους καρκίνο. Είναι αυτοί που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και να ευαισθητοποιούμε τον κόσμο λέγοντας ότι η πρόληψη είναι το καλύτερο όπλο για την αντιμετώπισή του’. Άλλωστε ‘η ζωή είναι μια σειρά από τυχαία γεγονότα. Το πώς αντιμετωπίζουμε το τι μας φέρνει είναι δική μας απόφαση και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Για τον καθένα διαφορετικοί, μα για όλους σημαντικοί’ σύμφωνα με τον Γιώργο και θα συμφωνήσουμε!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close