Eating News , Εστιατόρια

Κυπριακό χαβιάρι από την Τριμίκλινη!

Στο Land of Dreams θα βρεις ένα από τα πιο ακριβά και περιζήτητα χαβιάρια του κόσμου

Δημοσιεύτηκε στις 09 Νοεμβρίου 2016

Στο χωριό Τριμίκλινη θα συναντήσεις το… Land of Dreams, ένα μοναδικό στο είδος του πολυχώρο, όπου ζεις και γεύεσαι μοναδικά είδη ψαριών που παράγονται εκεί. Εμπνευστής του όλου έργου είναι ο Ανδρέας Χριστοφή, που δημιούργησε τη γη των ονείρων του -ανάμεσα σε πεύκα και βουνά-, όπου μπορείς να ψαρέψεις στην τεχνητή του λίμνη πέστροφες και κυπρίνους, και να τα φας την ίδια ώρα, όπως εσύ επιθυμείς, στο εστιατόριό του. 

Φωτογραφίες: Γιώργος Μιχαήλ

 

Στο Land of Dreams, όμως, θα βρεις και ένα από τα πιο ακριβά και περιζήτητα χαβιάρια του κόσμου, από το ψάρι οξύρρυγχο, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται εκεί. Ο ρωσικός οξύρρυγχος ή αλλιώς οξύρρυγχος διαμάντι, μπορεί να φτάσει μέχρι τα 235cm σε μήκος και τα 115 κιλά σε βάρος και αυτό μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια. 

 


 

Ο μίνιμουμ χρόνος που πρέπει να ωριμάσει για να έχεις ποιοτικό χαβιάρι είναι 6 χρόνια! Αυτή τη στιγμή στη λίμνη εκτρέφονται περίπου 20 τόνοι οξύρρυγχου, που μετά τα 3 χρόνια, χωρίζονται σε αρσενικά και θηλυκά με τη μέθοδο του ultra sound, για να μπορούν να παίρνουν πιο εύκολα τα αβγοτάραχο από τα θηλυκά. Μόλις ωριμάσει παίρνουν το αβγοτάραχο, το οποίο επεξεργάζονται στο δικό τους εργαστήριο και το συσκευάζουν. 
 

Αυτή τη στιγμή προμηθεύει κυρίως χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, γιατί αγαπούν πολύ αυτό το είδος τροφής. Στην πορεία ενδέχεται να κυκλοφορήσει κάποια από τα προϊόντα του και στη λιανική αγορά. 

(99515497) Τριμίκλινη, επ. Λεμεσού.

Διάβασε εδώ τη συνέντευξη του ιδιοκτήτη του Land of Dreams Αντρέα Χριστοφή που παραχώρησε στη City Free Press 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close