Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Παρουσίαση βιβλίου "Ηχώ, ιστορίες ζωής" του Χρίστου Λαζανιά

Στις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνονται 22 πραγματικές ιστορίες ανθρώπων μέσα από εξομολογητικές συνεντεύξεις στον συγγραφέα

Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2016

Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «ΗΧΩ», εκδόσεις «Ηλία Επιφανίου» παρουσιάζει ο φιλόλογος Χρίστος Λαζανιάς στις 7 Δεκεμβρίου στις 18.30. Η παρουσίαση θα γίνει στο αμφιθέατρο «Ουνέσκο» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Στις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνονται 22 πραγματικές ιστορίες ανθρώπων μέσα από εξομολογητικές συνεντεύξεις στον συγγραφέα. Άνθρωποι που μπορεί να περνούν από δίπλα μας, αλλά να αγνοούμε τον χαλικόδρομο στον οποίο βαδίζουν, γιατί ο καθένας μας κλεισμένος μέσα του δυσκολεύεται να δει πέρα από τη μύτη του, πέρα από το συρρικνωμένο απ' τις δυσκολίες της ζωής είναι του.

Όμως εάν μοιραστούμε τις ιστορίες μας, εάν ακούσουμε τις δύσκολες στιγμές του συνανθρώπου μας, θα δώσουμε σε αυτόν το θάρρος και την τόλμη να βγάλει από μέσα του το βάρος και σε μας την ευκαιρία να διδαχθούμε την υπομονή, το κουράγιο, εν ολίγοις να πάρουμε δύναμη κι αντοχή ο ένας από τον άλλο. Το σίγουρο είναι πως κάθε αναγνώστης διαβάζοντας την «ΗΧΩ» θα συναντήσει στιγμές από το δικό του διάβα στη ζωή.

Γιατί μόνο ιστορίες πόνου; Η ηχώ της ψυχής δεν μπορεί να είναι ηχώ χαράς;
«Ασφαλώς και μπορεί να είναι», απαντά ο συγγραφέας σε αυτό το ερώτημα. «Ωστόσο, σε αυτό το βιβλίο έχω επιμείνει στη θεματική του πόνου γιατί θεωρώ ότι ο πόνος στη ζωή μας, μάς δίνει την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε την κατεύθυνσή μας. Είναι μια σύγκρουση με το εγώ μας και όλες τις παρηγορητικές δικαιολογίες που προτάσσαμε μέχρις εκείνη τη στιγμή. Εννοείται βέβαια πως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να αναδειχθούμε μανιώδεις κυνηγοί του πόνου», επισημαίνει.

«Είναι όμως σημαντικό, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον πόνο να μπορούμε να τον ακούσουμε και να τον νιώσουμε. Αν και ο πόνος έχει πολλές μορφές, πάντα μεταφέρει το ίδιο μήνυμα: 'κάνε βύθιση μέσα σου και άλλαξε ό,τι σε φυλακίζει'», αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου του.

Ο πόνος της ζωής δίνει την ευκαιρία στην ηχώ της ψυχής να γίνει ηχώ αναθεώρησης και χαράς. Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές των ιστοριών έχουν καταφέρει να κάνουν το επόμενο βήμα, μετά τη δύσκολη στιγμή. Κάποιοι, όμως, έχουν μείνει παραδομένοι στο περιθώριο, αγνοώντας το θεμελιώδες αξίωμα της ελπίδας, ότι μετά από κάθε δύση του ήλιου, πάντοτε μας περιμένει μια νέα ανατολή...

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν για το βιβλίο ο Δημήτρης Δημητρίου, βουλευτής ΔΗΣΥ, η δρ Ελένη Καραγιάννη, κλινική ψυχολόγος και συντονίστρια της Κλινικής Εκπαίδευσης του Τμήματος Ψυχολογίας του Παν. Κύπρου, καθώς επίσης ο δρ Αντώνης Στυλιανού, διευθυντής της μονάδας Νομικής Κλινικής του Παν. Λευκωσίας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Βαρβάρα Χριστοφή και Χρήστος Τουμάζου.

Την παρουσίαση θα συντονίζει η δημοσιογράφος, Μαρίνα Χρυσοστόμου

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close