Δημοσιεύτηκε στις 05 Δεκεμβρίου 2016
Η λεπτή αλεπού, που τρύπωσε στα λημέρια της Λευκωσίας, από ό,τι φαίνεται ήρθε για να μείνει, επιδιώκοντας να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους all-day χώρους της πρωτεύουσας! Το ‘Skinny Fox’ έχει κάτι νέο να σου δώσει, κι αυτό το αισθάνεσαι με το που μπαίνεις στον υπέροχό του χώρο.

Η επένδυση στους τοίχους -με τη λουλουδάτη, μπορντό ταπετσαρία- σε προϊδεάζει για τη χαλαρή διάθεση και φιλοσοφία του, ενώ η άνετη διαρρύθμισή του, σου δίνει το δικαίωμα να καθίσεις αραχτά με την παρέα σου για να απολαύσεις τη μουσική και το φαγητό που σου προσφέρει από το πρωί μέχρι αργά. Εκείνο το βραδάκι, μόλις λίγες ημέρες αφότου άνοιξε, πήραμε θέση σε ένα από τα τραπέζια πλησίον του γωνιακού του μπαρ. Ο φωτισμός ήταν όπως πρέπει να είναι σε έναν τέτοιο χώρο, οι μουσικές επιλογές ιδιαίτερες και μας έφτιαχναν τη διάθεση και αρκετοί θαμώνες απλά απολάμβαναν τα signature cocktails του, στα ψηλά stools του μπαρ. Εμείς, όμως, ήρθαμε για τη γαστρονομία του Skinny Fox, αφού μάθαμε ότι τα πιάτα του τα υπογράφει ο σεφ Ανδρέας Ανδρέου, με εμπειρία σε εστιατόρια της Γαλλίας, της Αγγλίας και του Βελγίου.

Παραγγείλαμε το κρασάκι μας και ανοίξαμε το περιεκτικό του μενού που διαθέτει τρεις επιλογές σε σαλάτες (€10) -μου άρεσε αυτή με τις φακές και την κολοκύθα-, ενώ από starters παραγγείλαμε και τη φρέσκια ψίχα καβουριού με κινόα (€15), και το Ceviche λαβράκι με ήπια καυτερή σος (€13) και το Ιρανικό Dolmeh με βοδινό κιμά σε αμπελόφυλλο (€8).

Για κυρίως, φοβερή πρόταση αποτελούν τα Duck steam buns (€12), ενώ δοκίμασα μια μπουκιά του διπλανού μου από τις πλουσιότατες σε γεύση και άρωμα Ταλιατέλες του με γαρίδες (€13). Εγώ, προτίμησα το μαλακότατο Χοιρινό φιλέτο με baby carrots, τρούφα και σος παρμεζάνας (€14) και ήταν ομολογουμένως γευστικότατο και μαλακότατο.

Όσο για το γλυκό, ήμουν ανάμεσα στο Chocolate Noix με φιστικοβούτυρο και μαλακό παντεσπάνι σοκολάτας (€5) και το Mille Feuille Elderflower (€5). Νίκησε το σοκολατένιο! Την επόμενη φορά, θα είμαι εκεί το πρωί, για ζεστό ρόφημα και γλυκάκι, αλλά δεν με χαλά κι ένα απόγευμα με φίλους για να δοκιμάσουμε ένα από τα deli selections του, με αλλαντικό/κρεατικό ή μόνο τυριά!


Σχετικά
Το απόλυτο dinner guide: 10 κομψές επιλογές σε όλο το νησί
Επιλογές που συνδυάζουν ατμόσφαιρα, ποιότητα και εμπειρία, που σίγουρα αξίζει να ζήσεις
Το 1ο οινοποιείο στην Ελλάδα με Πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας
Οι πρακτικές του οινοποιείου συμβάλλουν δημιουργία ενός πιο υπεύθυνου και βιώσιμου μέλλοντος για το ελληνικό κρασί.
Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια για φαγητό στις όμορφες Πλάτρες, ετοιμάζεται να επιστρέψει
Πάμε ξανά για πέστροφα και σούβλα, κάτω από το ψηλό δέντρο των Πλατρών
Τα 10 πιο αυθεντικά απάχικα της Λευκωσίας
Εκεί που το παλιό στέκι συναντά το καλό μεζέ, την αυθεντική παρέα, μπίρα και κρασί
Πήγαμε στο Spin, το νέο pizza spot της Λευκωσίας
Πήγαμε μια βόλτα μέχρι το κέντρο και μπήκαμε στο νέο pizza & vinyl spot, για το οποίο θα ακούσεις να μιλάνε όλοι στην πόλη
Lunch, Βrunch και Swings: Μια διαφορετική έξοδος στη Λεμεσό
Το νέο all-day σημείο συνάντησης της πόλης, βρίσκεται σε ένα ήρεμο περιβάλλον με θέα το πράσινο
Μοναδικές παραδοσιακές πασχαλινές νοστιμιές από τα χέρια της κυρία Κίκας
Με αφορμή το Πάσχα ο παραδοσιακός ξυλόφουρος της γεμίζει τσουρέκια, ψωμιά κολοκύθας και άλλες νομστιμιές
Έρχονται αλλαγές στη λειτουργία των κέντρων εστίασης και διασκέδασης
Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπονται αλλαγές στην κατηγοριοποίηση των χώρων εστίασης και αναψυχής, στη λειτουργία και αδειοδότησή τους, καθώς και στα ωράρια λειτουργίας τους
Το πάσχα φέτος, το Legouter σας ψήνει την γουρουνιά!
Επιλέξτε από τον κατάλογό του Legouter τα πιάτα που επιθυμείτε και θα σας τα παραδώσουν στο σπίτι σας, παρουσιασμένα σε εκλεπτυσμένες. πιατέλες, ώστε να τα απολαύσετε με άνεση και στυλ.
7 κυπριακά εστιατόρια που φτιάχνουν τον περίφημο μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου
Πού θα φας τον μπακαλιάρο-σκορδαλιά την 25η Μαρτίου
Το Matilda cake είναι το γλυκό που θα θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά
Ιδανικό για κάθε γιορτή!