News , Τέχνη

Οι 52 καλύτερες φωτογραφίες του 2016

To National Geographic επέλεξε τις κορυφαίες εικόνες της χρονιάς ανάμεσα από 2,290,225 φωτογραφίες, 91 φωτογράφους και 107 ιστορίες

Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2016

Λίγες μέρες πριν το τέλος κάθε χρονιάς το κορυφαίο National Geographic δημοσιεύει τις καλύτερες στιγμές που απαθανάτισαν οι φωτογράφοι του σε ολόκληρο τον κόσμο. Στιγμές από τη φύση, τον πόλεμο, την καθημερινότητα που πάγωσαν στον χρόνο για πάντα με ένα κλικ. 

Το 2016 το National Geographic συγκέντρωσε 2,290,225 φωτογραφίες, από 91 φωτογράφους και 107 ιστορίες. Μέσα από αυτό τον τεράστιο όγκο επέλεξε τις 52 καλύτερες του 2016. Οι εικόνες είναι υπέροχες, πανέμορφες και υψηλής αισθητικής ποιότητας. Οι ιστορίες τους όμως είναι ακόμα πιο ιδιαίτερες, και πολλές συγκλονιστικές. 

Η κεντρική φωτογραφία ανήκει στον Corey Arnold και απαθανάτισε τη στιγμή που ο Steven Donovan πηδά σε μία φυσική πισίνα που βρίσκεται στο Glacier National Park όπου εργάζεται. 
 


Φωτογραφία: STEPHEN WILKES. Ο φωτογράφος βρέθηκε σηνορεινή περιοχή Yosemite National Park όπου τράβηξε 1,036 φωτογραφίες σε 26 ώρες ώστε να δημιουργήσει αυτό το πέρασμα από τη μέρα στη νύχτα. 
 


Φωτογραφία: AMI VITALE. Ένας εκπαιδευτής panda στην Κίνα χρησιμοποιεί μία ψεύτικη λεοπάρδαλη για να εκπαιδεύσει τα μικρά panda να φοβούνται τον μεγαλύτερο άγριο εχθρό τους. Οι αντιδράσεις τους θα βοηθήσει να προσδιορίσει ο εκπαιδευτής αν έτοιμα να επιβιώσουν μόνα της.

 


Φωτογραφία: CHARLIE HAMILTON JAMES. Ένας νεαρός γύπας Rüppell τρώει ένα κομμάτι ζέβρας στο Serengeti.
 


Φωτογραφία: ROBIN HAMMOND. Η Isra Ali Saalad μετακόμισε μαζί με τη μητέρα της και τα δύο αδέλφια της από τη Σομαλία στη Σουηδία. "Ο λόγος που ήρθε σε αυτή τη χώρα είναι επειδή εδώ υπάρχει ασφάλεια".
 

 
Φωτογραφία: YURI KOZYREV. Ένα κοριτσάκι παρακολουθεί τρεις γυναίκες από το Κουρδιστάν οι οποίες φωτογραφήθηκαν με καλυμμένα πρόσωπα. Δύο από αυτές είχαν αναγκαστεί να παντρευτούν μαχητές του ISIS πριν δραπετεύσουν και βρουν καταφύγιο στον προσφυγικό συνοικισμό. 
 


Φωτογραφία: LUCAS FOGLIA. Μέσα στη θέα του κέντρου της πόλης της Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας και ένα κομβικό σημείο της σύγχρονης αγχωτικής ζωής, ο πωλητής Sungvin Χονγκ ξεκουράζεται μετά από πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Bukhansan.
 


Φωτογραφία: MOISES SAMAN. Μια οικογένεια προσφύγων ζει μέσα στα ερείπια στο Ραμάντι, μια ιρακινή πόλη που ισοπεδώθηκε από την καταστροφή και την αιματοχυσία του ISIS.



Φωτογραφία: GERD LUDWIG. Ο Kirill Vselensky 
σκαρφαλωμένος σε ένα γείσο στη Μόσχα καθώς ο Dima Balashov τον φωτογραφίζει. Οι 24 ετών, Ρώσοι είναι ιδιαίτερα γνωστοί για τις ριψοκίνδυνες πόζες τους στο Instagram.
 


Φωτογραφίες: MAX AGUILERA-HELLWEG. Ο Kirk Odom καταδικάστηκε για μετά που ένας ειδικός απέδειξε πως μία τρίχα στο νυχτικό του θύματος του ανήκε. Πέρασε πολλά χρόνια στη φυλακή μέχρι που ένα test DNA απέδειξε την αθωότητά του. 


Φωτογραφία: CHARLIE HAMILTON JAMES. Ένας γύπας Rüppell ματωμένος μετά από επίθεση για εξασφάλιση τροφής. 
 


Φωτογραφία: BRENT STIRTON. Λαθροκυνηγοί σκότωσαν αυτό το μαύρο ρινόκερο για το κέρας του με σφαίρες υψηλού επιπέδου στο Hluhluwe-Imfolozi πάρκο της Νότιας Αφρικής. Ο αριθμός των μαύρων ρινόκερων σήμερα δεν ξεπερνά τις 5.000.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες αλλά και τις κορυφαίες φωτογραφίες ανά κατηγορία από το National Geographic εδώ

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close