Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μάθε πού βρίσκεται το αληθινό χριστουγεννιάτικο χωριό στην Κύπρο

Με πραγματικό χιόνι και φυσικό παγοδρόμιο!

Δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2016

Φέτος, ακούσαμε για πολλά χριστουγεννιάτικα χωριά, πήγαμε στην Παραμυθούπολη, σε πολλές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και άλλες πολλές που ετοιμάζονται να πραγματοποιηθούν.

Κάθε χρόνο στην Κύπρο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τόσο στα μεγάλα όσο και σε μικρές κοινότητες να φτιάχνονται χριστουγεννιάτικες αγορές και χωριά στα πρότυπα του εξωτερικού. Έλα όμως που χωρίς χιόνι δεν γίνεται τίποτα.

Μάθε λοιπόν ότι το πραγματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό, με αληθινό χιόνι και φυσικό παγοδρόμιο υπάρχει στην Κύπρο και βρίσκεται στην Κυπερούντα. Ναι, καλά διάβασες στην Κυπερούντα.

Το χιονισμένο τοπίο και οι παγωμένοι δρόμοι της κοινότητας οδήγησαν τους κατοίκους να βρουν διάφορους πρωτότυπους τρόπους να το διασκεδάσουν κάνοντας τσουλήθρα στον πάγο και να σκέφτονται διάφορα παιχνίδια στο χιόνι.

Μάλιστα, στο χωριό έχει στηθεί ένα μικρό χριστουγεννιάτικο χωριό που το πραγματικό χιόνι το μεταμόρφωσε σε ένα πραγματικό χωριό των Χριστουγέννων όπου εκεί οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Κυπερούντας θα γιορτάσουν αυτές τις μέρες που έρχονται.

 night, tree and outdoor

 night, tree and outdoor

 night, tree, christmas tree and outdoor

 tree, plant, sky and outdoor
Εικόνες από το Adventure Mountain Park στην Κυπερούντα

 tree, snow, plant, outdoor and nature

 

Τα παιδιά και οι νέοι του χωριού βγήκαν στο δρόμο, παρά την παγωνιά και εκτονώθηκαν κάνοντας τσουλήθρα με τα πολύχρωμα, χριστουγεννιάτικα έλκηθρά τους στον κατηφορικό δρόμο του χωριού. Μπορεί οι εικόνες να θυμίζουν αμερικάνικη ταινία ή καρτ ποστάλ από χώρες του βορρά, όμως είναι πέρα για πέρα κυπριακό το τοπίο και μόλις 43 χλμ μακριά από τη Λεμεσό.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close