Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πήγαμε στο νέο μαγαζί του Περικλή Ρουσουνίδη

Με παριζιάνικο αέρα στο κέντρο της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2016

Ο γνωστός Κύπριος σεφ Περικλής Ρουσουνίδης επέστρεψε στον τομέα της εστίασης με ένα ολοκαίνουργιο μαγαζί που ξεφεύγει αρκετά από τα προηγούμενα επιχειρηματικά του εγχειρήματα. Το Options - Sweets and Savouries Art by Pericles Roussounides βρίσκεται σε μία πάροδο της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και είναι ένα all day café restaurant με παριζιάνικο αέρα. Μία καγκελόπορτα σε βάζει στην μπροστινή βεράντα του μαγαζιού όπου αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για ένα συνδυασμό γαλλικού μπιστρό και λονδρέζικου café-bar. Μικρά τραπεζάκια σε σειρές στη βεράντα, σιδερένιες, φουτουριστικές καρέκλες με μαξιλάρια και στο εσωτερικό στα αριστερά ένα ξύλινο, ντιζαινάτο μπαρ με ατμοσφαιρικό φωτισμό και στα αριστερά ο χώρος των γλυκών με ρομαντικά έπιπλα και η βιτρίνα των γλυκών.

Ο χώρος είναι ζεστός και ιδανικός για χαλαρό καφεδάκι, γλυκό, σνακ αλλά και φαγητό. Καθίσαμε στην εξωτερική βεράντα που είναι πιο άνετα αλλά και ζεστά αφού ο εσωτερικός χώρος ναι μεν είναι όμορφος αλλά μικρός. Το μενού είναι αυτό ακριβώς που χαρακτηρίζει ένα μπιστρό. Μικρό, με λίγες επιλογές χωρίς να σε μπερδεύει με εξειδικευμένα πιάτα για το φαγητό. Μερικά ορεκτικά, δύο επιλογές για σαλάτες, platters για το κρασί και έντεκα κυρίως πιάτα με τη λογική to share με επιρροές από τη γαλλική και την ευρύτερη μεσογειακή κουζίνα.

Επιλέξαμε τη Savarin Salad (€6.50) με καρδιά μαρουλιού, τυρί ricotta, καβουρδισμένα φουντούκια και ντρέσινγκ μελιού με ξηρά σύκα. Κοιτάζοντας τις επιλογές από τα κυρίως το μάτι μας κέρδισε το βοδινό Tagliata (€12.00) συνοδευμένο με κρεμώδη πολέντα και αρνί κότσι με βελούδινο πουρέ μελιντζάνας (€11.50). Μαζί πήραμε και το πιάτο της ελληνικής επιρροής στο μενού φέτα σαγανάκι με πιπεριές και σάλτσα ντομάτας (€7.50). Μας άρεσαν ιδιαίτερα οι λίγες και καλές επιλογές των κρασιών με ετικέτες από Κύπρο και εξωτερικό ενώ υπάρχουν και τα αλκοολούχα ποτά.

Για το τέλος επιλέξαμε από την βιτρίνα των γλυκών ένα κλασικό μιλφέιγ και ένα με κρέμα πιστάτσιο και παντεσπάνι χωρίς ιδιαοτερότητες. Η τιμή των γλυκών είναι σταθερή στα €4.75. Ένας χαλαρός χώρος, για casual έξοδο από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close