18 January 2017
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Η Εστία Ελλάδος Κύπρου στηρίζει το κυπριακό κρασί

Διάλεξη και δωρεάν γευσιγνωσία με τη συμμετοχή 18 οινοποιείων

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιανουαρίου 2017

Ο κυπριακός αμπελώνας και το κυπριακό κρασί έχουν ρίζες και παράδοση πολλών χιλιετηρίδων. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας. Από τον μικρό αμπελώνα που διαθέτει σήμερα η Κύπρος, παράγεται μια πλειάδα κρασιών από πενήντα περίπου οινοποιούς, εγκατεστημένους κυρίως στη Λεμεσό και στην Πάφο, ενώ σε μικρότερο βαθμό συναντούμε οινοποιούς που δραστηριοποιούνται στις ορεινές περιοχές της Λευκωσίας και της Λάρνακας.

Η περίοδος μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ουσιαστικά τη σύγχρονη εποχή του κυπριακού κρασιού. Καταγράφει σημαντικά βήματα προόδου και εξέλιξης, και σηματοδοτεί τη νέα πραγματικότητα της κυπριακής οινοπαραγωγής. Η πολιτεία προχώρησε το 2004 σε οινική χαρτογράφηση των περιοχών παραγωγής κρασιών με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη και Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΓΕ και ΠΟΠ).

Η Κουμανδαρία παραμένει η παλαιότερη κατοχυρωμένη ΠΟΠ, για κρασί στην Κύπρο, ενώ δεκάδες άλλες ετικέτες κρασιών φέρουν την ένδειξη της προστατευόμενης γεωγραφικής περιοχής προέλευσης τους.

Από τον κυπριακό αμπελώνα προέρχονται όλα τα κρασιά που συναντούμε στην αγορά, και καλύπτουν όλο το φάσμα ποικιλιών, κατηγοριών, χρωμάτων, αρωμάτων και τιμών. Η ντόπια οινοπαραγωγή προτείνει σήμερα μια πλήρη γκάμα κρασιών στην υψηλότερη ποιοτική στάθμη που πρόσφερε ποτέ η κυπριακή οινοποιία.

Η Εστία Ελλάδος Κύπρου, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτισμού μας, θέλει να προβάλει, να ενημερώσει και να δώσει την ευκαιρία τους πολίτες να μάθουν και να γευτούν ποιοτικά κυπριακά κρασιά.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στις 18 Ιανουαρίου 2017, στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία, στις 19.00, πρώτον, θα γίνει ολιγόλεπτη ομιλία για τον κυπριακό αμπελώνα και το κυπριακό κρασί, από τον δρα Γιαννάκη Γεωργιάδη, πρώην Διευθυντή του Συμβουλίου Αμπελουργικών Προϊόντων. Δεύτερον, αμέσως μετά θα ακολουθήσει γευσιγνωσία με κρασιά που θα προσφέρουν, δωρεάν, 18 κυπριακά οινοποιεία.

Είσοδος: 5 ευρώ με ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

-Χορηγός επικοινωνίας: TIME OUT
-Μέγας χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου
-Χορηγοί: ΚΕΟ, Τυροκομεία Πίττας, Τυροκομεία Σουρουλλάς, ξηροί καρποί Λειβαδιώτης, μεταλλικό νερό ΑΓΡΟΣ και Φελλός wine bar.

*Πληροφορίες, τηλ.: 99449242 και 99350811.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close