12-19 April 2013
Live Music , Nightlife & Music

Σήμερα οι Jo's Caravan στο Blue Bar

Ακουστικές διασκευές soul, country, alternative rock και blues τραγουδιών

Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2013

Οι live εμφανίσεις τους στο ‘Blue Bar’ πάνε περίφημα και το κοινό τους αυξάνεται ραγδαία, πολύ απλά γιατί στο ίδιο πρόγραμμα συνδυάζουν άψογα τραγούδια των Fleetwood Mac και της Lady Gaga.

Πότε και από ποια ανάγκη συστάθηκε η μπάντα;

Οι Jo’s Caravan δημιουργήθηκαν το 2006. Άρχισαν ως ένα τρίο με φωνές και δύο κιθάρες που έπαιζαν ακουστικές διασκευές γνωστών και άγνωστων soul, country, alternative rock και blues τραγουδιών και ένα μείγμα ποικίλων μουσικών επιρροών. Το κύριο μέλος των Jo’s Caravan, ο οποίος μέχρι και σήμερα οδηγεί την μπάντα είναι ο Αντρέας Βασιλειάδης (ακουστικές κιθάρες, φωνή, φυσαρμόνικες), ενώ μαζί του παίζουν και οι Αργυρώ Χριστοδουλίδου (πιάνο, φωνητικά), Μαριάννα Μουμτζή (ντραμς, φωνητικά) και Μάικ Ζαχαριάδης (ηλεκτρικό μπάσο).

Που στηρίζεται το όνομα της μπάντας, Jo’s Caravan;

Η ονομασία της μπάντας αναφέρεται στον κοινό άνθρωπο, γνωστός και ως Jo, ο οποίος ταξιδεύει με το καραβάνι του μέσα στο χρόνο και συναντά τραγούδια τα οποία σημαδεύουν τη ζωή του.

 

Πώς συνδυάζονται οι Fleetwood Mac με τη Lady Gaga;

Οι Fleetwood Mac είναι ίσως το στυλ με το οποίο ταυτιζόμαστε πιο πολύ και μας εκφράζει περισσότερο. Η Lady Gaga είναι παράδειγμα μουσικής την οποία παίρνουμε και διασκευάζουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να τη φέρουμε στα δικά μας μέτρα. Γενικά, επιλέγουμε τραγούδια που να έχουν έκφραση και μελωδία έτσι ώστε να μπορούμε να τα νιώσουμε και να τα δουλέψουμε.

Σε τι διαφέρετε από άλλες μπάντες που παίζουν covers;

Δουλεύουμε πολύ με τις φωνές. Μέσα από πολλή δουλειά καταφέραμε να παίζουμε μουσικά όργανα, στηρίζοντας όμως πολύ και τα φωνητικά τα οποία είναι πολύ σημαντικά στο είδος μουσικής που παίζουμε.

Παίζετε και δικές σας συνθέσεις ή μόνο διασκευές;

Έχουμε και δικά μας κομμάτια τα οποία δουλεύουμε και θα αρχίσουμε σύντομα να τα παρουσιάζουμε μέσα στο πρόγραμμά μας!

Ποιο ήταν το πιο άκυρο τραγούδι που σας ζήτησαν να παίξετε;

Μια φορά, αμέσως μετά από το ‘Candy’ του Paolo Nutini, κάποιος ζήτησε το ‘Παραπονεμένα λόγια’ του Νταλάρα… Ήμαρτον!

Ποια εμφάνισή σας δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Σε μια εμφάνισή μας θυμόμαστε και οι τέσσερις συγκεκριμένα μια στιγμή όπου παίζαμε το τραγούδι ‘The Chain’ των Fleetwood Mac και νιώσαμε τόσο δεμένοι μεταξύ μας, με ένα ολοκληρωμένο συναίσθημα, όπου και το ακροατήριο σταμάτησε κάθε κίνηση και συζήτηση και προσηλώθηκε στη στιγμή αυτή.

Εμφανίζεστε κάπου τακτικά;

Προς το παρόν εξακολουθούμε να παίζουμε κάθε δύο Παρασκευές στο ‘Blue Bar’ (του ξενοδοχείου The Classic), όπου έχουμε ‘κτίσει’ σταθερό κοινό και έχουμε βρει μια βάση. Μια στάση όπου παρκάρει το καραβάνι του Jo για να παίξει μουσική! Για Απρίλιο και Μάιο θα κάνουμε σίγουρα κάποιες εμφανίσεις τις οποίες διαφημίζουμε και στο Facebook. Κάντε ‘like’ για να ενημερώνεστε.

Ώρα 21.30. Πληροφορίες 22664006.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close