Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2017
Τις προάλλες, σκεφτόμουν ότι είχα πεθυμήσει απλές γεύσεις. Κλασικές, σταθερες αξίες. Με λίγα λόγια, ένα καλό σουβλάκι, σαλάτα και περιποιημένα τσιμπήματα.
"Να πας στον ΣΥΚΑ", μου είπε ένας φίλος όταν του εξήγησα ότι δεν θέλω νεο-ταβέρνα και τάχα μου "πειραγμένο" σουβλάκι.
Έτσι ένα βράδι καθημερινής, πήραμε δρόμο για τον σύλλογο ΣΥΚΑ στην Ανθούπολη, στέκι των κατοίκων της περιοχής. Μπαίνοντας μέσα, περνώντας από τη στεγασμένη αυλή, που ήταν γεμάτη κόσμο - κάτοικοι της περιοχής κυρίως - , εντοπίσαμε τον κ. Νίκο, ιδιοκτήτη του συλλόγου. Μας ετοίμασαν ένα τραπέζι, και ο κ. Νίκος μας ενημέρωσε ότι ειδικά εκείνη τη μέρα, είχαν ψήσει και σούβλα, αρνίσια και κοτόπουλου. Το σημειώσαμε για την επόμενη φορά και για αρχή πήγαμε τα κλασικά: Μιξ, χοιρινό και σεφταλιές. "Να σας βάλω και μια περιποιημένη σαλάτα;", είπε ο κ. Νίκος. "Βεβαίως!" του απάντησα με μια χαρά στο άκουσμα της λέξης "περιποιημένη". Μαζί πήραμε, σπανάκι με αυγά και χαλούμι.
Αφού ήρθαν οι μπύρες - εννοείται αυτό θα πάρεις με σουβλάκι, χειμώνα, καλοκαίρι - κατέφθασε η σαλάτα που μοσχομύριζε ξηρό δυόσμο (υπέροχη), ζεστές πίτες και δεν άργησαν να σερβιριστούν το χαλούμι και το σπανάκι με αυγά. Αχ, το σπανάκι - μύριζε φύση! Τόσο φρέσκο ήταν.

Μετά ήρθαν οι μιξ. Σε ατομικά πιάτα, σιεφταλιές και σουβλάκι σερβιρισμένα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μπόλικο φρέσκο μαϊντανό πασπαλισμένο από πάνω. Η γεύση; Όλα σωστά ψημένα και πολύ γευστικά. Και μην νομίζεις, δεν είναι εύκολο να πετύχεις πραγματικά καλό σουβλάκι, όσο αυτονόητο και να είναι στην Κύπρο.
Για το τέλος, μανταρίνια, πορτοκάλια και μπανάνες. Ήμουν -σχεδόν ανεξήγητα - πολύ χαρούμενη.
"Το καλοκαίρι έχουμε και κλεφτικο και είναι ωραία έξω στην αυλή", μας είπε ο κ. Νίκος καθώς τον αποχαιρετούσαμε.
"Θα σας δούμε και πιο πριν κ. Νίκο", του είπα καθώς φεύγαμε.
Ανοικτό καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 18.00-23.00. Για κρατήσεις 22372396.

Σχετικά
H Λευκωσία απολαμβάνει BBQ από τον Jeffrey Hoffens στο υπέροχο COOKNOOK
Το σκηνικό; Καπνός, φωτιά, λαχταριστές μυρωδιές και το πάθος για καλό ψήσιμο
Κυπριακό ξενοδοχείο στη λίστα με τα κορυφαία διεθνώς στην εμπειρία πρωινού
Διεθνής Διάκριση για το Hilton Nicosia, στην Έγκωμη!
Η νέα καφετέρια της Λευκωσίας, θα λειτουργεί από νεαρούς ενήλικες με αυτισμό
Η πρώτη κυπριακή επιχείρηση κοινωνικού έργου, η οποία έχει στο επίκεντρό της την κοινωνική ένταξη
Το Οινοποιείο Βλασίδη τολμά να πειραματιστεί με εμβληματικές ελληνικές ποικιλίες
Το αποτέλεσμα είναι η κυπριακή εκδοχή του Ασύρτικου της Σαντορίνης και του Αγιωργίτικου της Νεμέας
ARARAT- The Signature Collection: Εκεί όπου τα Χριστούγεννα αποκτούν γεύση, λάμψη και μαγεία
Εδώ γράφεται η χρυσή σελίδα των φετινών γιορτών: στο ARARAT.
25 στάσεις για χειμερινές αποδράσεις και αυθεντικό φαγητό στην κυπριακή ύπαιθρο
Ανακαλύψτε χωριά, ταβέρνες και κρυμμένες γωνιές που μεταμορφώνονται σε ιδανικούς χειμερινούς προορισμούς
Ένα δείπνο. Δύο κορυφαίοι σεφ. Τρία αστέρια Michelin
Ο βραβευμένος σεφ Χριστόδουλος Θεοφάνους υποδέχεται στην κουζίνα του τον αστεράτο σεφ Jacob Jan Boerma
Από το French Depot στο Wine & More: Η ιστορία πίσω από μία οινική επιτυχία
O ιδρυτής Christophe Chaillou και ο γιος του Raphael, μιλούν για την πορεία, τις προκλήσεις, την εξέλιξη του κυπριακού κοινού και το όραμά τους για το μέλλον.
Δοκιμάσαμε το νέο Amano Kitchen Bar: η Λευκωσία αποκτά τη δική της σύγχρονη μεσογειακή ταυτότητα
Το αγαπημένο city spot επιστρέφει με μεσογειακή κουζίνα, νέα φιλοσοφία και υπογραφή Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλου
O Tσιάκκας κατεβαίνει στον Κασκαντέρ στα Λύμπια
Για κουβέντα, κρασιά, παλαιωμένη ζιβανία και Κουμανταρία
Salt & Fire: Εκλεπτυσμένη γιορτινή εμπειρία με μοναδικά Festive Menus
Tο ιδανικό σκηνικό για ξεχωριστές στιγμές.
Το νέο street food που μόλις έκανε την εμφάνισή του, μας έρχεται από τρεις ηθοποιούς που αγαπούν το burger όσο εμείς
Ο Μιχάλης Αναγιωτός, ο Χάρης Αριστείδου και ο Νικόλας Κουρουζίδης μάς συστήνουν το μπεργκεράδικό τους!