Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα highlights του Πάφος 2017

10 special αναφορές και σπουδαίες εκδηλώσεις της ΠολιτιστικήςΠρωτεύουσας 2017 που ξεχωρίζουν

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2017

Κεντρική φωτογραφία: fotolarko.com.cy

Με δεκάδες πρεμιέρες, πρωτότυπες διεθνείς πολυπολιτισμικές παραγωγές, ανοικτές προσκλήσεις, προγράμματα residencies, συνέργειες Κυπρίων και ξένων καλλιτεχνών, μεγάλα ονόματα και θεάματα, πολιτειακές, θεσμικές και άλλες διοργανώσεις, καθώς και με ανταλλαγές με πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης (με προεξάρχουσα την άλλη φετινή πρωτεύουσα και "αδελφή" πόλη του Aar- hus), το πρόγραμμα της Πάφου για το 2017 ενισχύθηκε και εμπλουτίστηκε σε βαθμό που να περικλείει, σήμερα, περισσότερα από 150 έργα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημιουργών, καλλιτεχνών και διανοουμένων από την Πάφο, την Κύπρο, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Πάρε μια γεύση από τα events.

 


Φωτογραφία: Κώστας Κουτσοφτίδης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Φαντασμαγορική έναρξη

Με τη συμμετοχή ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών και με την παρουσία ανθρώπων απ' όλη την Κύπρο θα απολαύσουμε ένα πολύ-θέαμα από μουσική, χορό, προβολές, αφηγήσεις, ήχο και φως, όπου η τελετή συνδέει παρελθόν και μέλλον.
Σ 28 & Κ 29 Ιαν
Ολόκληρο το πρόγραμμα της τελετής έναρξης έδω

Image result for Berlin Philharmonic

ΜΟΥΣΙΚΗ
Φιλαρμονική του Βερολίνου

O σπουδαίος αρχιμουσικός Mariss Jansons, ο οποίος διετέλεσε για χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής της Βιέννης, διευθύνει τη Φιλαρμονική του Βερολίνου στο Κονσέρτο της Ευρώπης στην Πάφο.
1 Μαΐου, Πλατεία Κάστρου, 12.00.

ΘΕΑΤΡΟ
Λυσιστράτη

Μια διαφορετική εκδοχή της αριστοφανικής κωμωδίας, σε διεθνή παραγωγή, με ηθοποιούς οι οποίοι προέρχονται από χώρες που δοκιμάζονται από κάθε είδους συγκρούσεις. Η παράσταση πραγματοποιείται στο χώρο (ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες του έργου), δίπλα στην Οικία του Αιώνα, στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Πάφου, επιλογή που αποκτά μια περαιτέρω σημασία καθώς το συγκεκριμένο τοπίο φωτίζεται για πρώτη φορά.
12-13 Μαΐου, Αρχαιολογικός Χώρος-Οικία του Αιώνα, 20.30.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Vladimir & Vovka Ashkenazy

Με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde. Ένα ρεσιτάλ για 2 πιάνα με τον Vladimir Ashkenazy και το γιο του, Vovka. Πρόκειται για τον πιο σημαντικό, ίσως, μαέστρο και πιανίστα στον κόσμο, ένα ζωντανό θρύλο.
10 Ιουν, Αρχαίο Ωδείο Πάφου, 20.30

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Μεγάλη Καλοκαιρινή Εκδήλωση

Με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό, αλλά και εκατοντάδων εθελοντών, κοινωνικών φορέων, νεολαίας και παιδιών, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρελάσεις ανθρώπων και πλοίων οι οποίες θα συνοδεύονται από μουσική, ειδικές προβολές και φωτισμούς τόσο ιδιαίτερους ώστε το θέαμα να είναι ορατό από κάθε σημείο της πόλης.
Σ 1 Ιουλ

ΘΕΑΤΡΟ
Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Κύπρου! Τα θεατρικά σχήματα που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα του αρχαίου δράματος μέσα, ακριβώς, από τις διαφορετικές προσεγγίσεις (κλασικότροπες ή πιο σύγχρονες) που διαμορφώνουν και την ιδιαίτερη ταυτότητα κάθε σχήματος.
9-30 Ιουλ, Αρχαίο Ωδείο Πάφου, 21.00.

ΧΟΡΟΣ
Μύθοι της Γαλάτειας

Η Dance Cyprus Company εμπνέεται από το μύθο και παρουσιάζει ένα νεοκλασικό μπαλέτο, σε χορογραφία του Davide Bombana. Το έργο είναι μια παραγωγή με χορευτές από την Κύπρο και την Ιταλία, με τη συμμετοχή και της Ορχήστρας Νέων Κύπρου, την οποία διευθύνει ο Γιώργος Κουντούρης.
14-15 Ιουλ, Πλατεία Κάστρου, 20.30.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Δεύτερη Ζωή

Στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη δίνει μια μοναδική παράσταση μελοποιημένης ποίησης στο χώρο της ομορφιάς και του έρωτα, αποδεικνύοντας για μιαν ακόμα φορά πώς η τέχνη της ερμηνείας της μπορεί να αναδείξει την άκρα ευαισθησία, την εκφραστική δυναμική και τις νοηματικές εντάσεις κάθε ενός ξεχωριστού στίχου.
4 Αυγ, Πέτρα του Ρωμιού, 22.00.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Γάμοι και Κηδείες - Goran Bregovic

Σε ένα χώρο όπου οι πολιτισμοί συναντώνται, και όπου η Αφροδίτη κυριαρχεί και ως θεά του έρωτα αλλά και των νεκρών, ο Goran Bregovic οικοδομεί ένα σύμπαν από ξεχωριστούς ήχους και συναρπαστικές μουσικές εκτελέσεις, επιβεβαιώνοντας την έφεσή του στη σύνδεση ετερόκλιτων στοιχείων και στη δημιουργική σχοινοβασία ανάμεσα σε όσα φαίνονται αταίριαστα.
5 Αυγ, Πέτρα του Ρωμιού, 22.00.

PERFORMANCE
Marguerite Yourcenar - Κ. Π. Καβάφης

Η Βρετανίδα ηθοποιός Charlotte Rampling, ο Ελληνογάλλος ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής και η κιθαρίστας Βαρβάρα Γύρα παρουσιάζουν επί σκηνής τη λογοτεχνική συνάντηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και της Marguerite Yourcenar, σε επιμέλεια του Jean-Claude Feugnet. Τα κείμενα της Yourcenar, χάρη και στη γυναικεία ευφυΐα και την υψηλή ευαισθησία της, αναδεικνύουν γνωστές και μυστικές πτυχές του καβαφικού έργου.
11 Αυγ, Αρχαίο Ωδείο Πάφου, 20.30.

Image result for Cassandra Ardant d'avignon

ΘΕΑΤΡΟ-ΜΟΥΣΙΚΗ
Κασσάνδρα

Βασισμένη στο έργο της Christa Wolf, η όπερα παρουσιάζει την έσχατη ώρα, πριν η Κασσάνδρα, νικημένη από θεούς και ανθρώπους, πέσει στα χέρια των Αχαιών. Ο σκηνοθέτης Hervé Loichemol αναδεικνύει τη δύναμη της ηρωίδας του, ενώ ο συνθέτης Michael Jarrell επενδύει την παράσταση με μουσική από συμφωνική ορχήστρα καθώς και άλλους, απρόσμενους ήχους. Η Fanny Ardant, έχοντας συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες της Ευρώπης, ερμηνεύει συγκλονιστικά την τραγική μορφή της Κασσάνδρας.
16 Σεπ, Πλατεία Κάστρου, 20.30.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Αλκίνοος ιωαννίδης - karine polwart

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μοιράζεται τη σκηνή με την Karine Polwart από τη Σκωτία γεφυρώνοντας κυπριακούς, ελληνικούς και κελτικούς ήχους σε αυτά που μοιραζόμαστε και αγαπάμε. Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου συμμετέχει και συνεργάζεται σε αυτή τη συνάντηση των πολιτισμών στο πνεύμα του συνθήματός της.
22 Σεπ, Πλατεία Κάστρου, 20.30.

Πάφος2017 Κεντρικά Γραφεία: Λεωφόρος Γρίβα Διγενή 55, 8047 Πάφος, τηλ. 26932017, φαξ: 26600816 & www.pafos2017.eu.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close