News , Guide

Γιατί οι αεροπορικές χαμηλού κόστους είναι τόσο φθηνές;

Μάθε πως τα καταφέρνουν οικονομικά και με ασφάλεια όλες αυτές οι εταιρείες

Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2017

Τα ταξίδια αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες και κάθε χρόνο προσπαθούμε να βρίσκουμε χρόνο αλλά και χρήματα για κανένα ταξιδάκι. 

Τα τελευταία όμως χρόνια έγιναν γνωστές και στην Κύπρο οι εταιρείες χαμηλού κόστους, με αρκετά φθηνά εισιτήρια για οικονομικά ταξίδια σε διάφορους προορισμούς κυρίως στην Ευρώπη. 

Πως, όμως, τα καταφέρνουν οικονομικά όλες αυτές οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες; Η απάντηση έρχεται μέσα από ένα βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι Wendover Productions στο Youtube και εξηγεί όλες τις λεπτομέρειες. 

Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, ένας από τους λόγους είναι ο τύπος των αεροσκαφών που χρησιμοποιούν. Κι αν νομίζεις ότι τα αεροπλάνα τους είναι παλιά, το βίντεο έχει άλλη άποψη. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι εταιρείες χαμηλού κόστους χρησιμοποιούν νεότερα αεροπλάνα γιατί έχουν μικρότερη κατανάλωση καυσίμων και άρα χαμηλότερο κόστος. Επίσης έχουν συνήθως μόνο έναν τύπο αεροπλάνου, που κάνουν συνεχώς πτήσεις μέσα στην ημέρα σε πολλούς και διαφορετικούς προορισμούς, βγάζοντας περισσότερα χρήματα.

Όπως γνωρίζουμε, κατά την διάρκεια της πτήσης, οι εταιρείες χαμηλού κόστους δεν προσφέρουν φαγητό ή ποτό δωρεάν, κάτι που μειώνει ακόμα περισσότερο το κόστος. Υπάρχουν, όμως, και άλλα μικρά μυστικά, όπως ότι σε ορισμένες εταιρείες, τα καθίσματα δεν πηγαίνουν πίσω, κάτι που μειώνει την αγοραστική τιμή της κάθε καρέκλας και τους γλιτώνει χρήματα από την συντήρηση.

Οι αεροσυνοδοί είναι συνήθως στην αρχή της καριέρας τους και εκτός από τον ρόλο τους ως αεροσυνοδοί, μοιράζονται και εργασίες, όπως είναι η καθαριότητα του αεροσκάφους.

Επιπλέον, οι εταιρείες χαμηλού κόστους δεν πετάνε από τα μεγάλα κεντρικά αεροδρόμια των πόλεων, αλλά από μικρότερα πιο φτηνά αεροδρόμια.

Θα έχετε παρατηρήσει, επίσης, ότι όταν κατεβαίνετε από πτήση χαμηλού κόστους, σπάνια θα βγείτε από την φυσούνα, αλλά από σκάλες.

Δείτε όλους τους λόγους που καταφέρνουν ορισμένες αεροπορικές εταιρείες να διατηρήσουν χαμηλό το κόστος, σε αυτό το βίντεο.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close