Top Stories , Arts & Culture

"In the Studio" - Μαρίζα Παρτζίλη

Η Μαρίζα Παρτζίλη μας υποδέχεται στο εργαστήριο της και μας μιλά για τη νέα της δουλειά που θα παρουσιάσει στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος, στη Λευκωσία απο τις 10 Απριλίου μέχρι την 1η Μαϊου.

Δημοσιεύτηκε στις 09 Απριλίου 2013

"Είναι για μένα ιδιαίτερες οι στιγμές που περνώ στο εργαστήριο μου. Είναι ο προσωπικός μου χώρος όπου εμπνέομαι, πειραματίζομαι και δημιουργώ. Έχοντας απεριόριστες δυνατότητες στα μέσα και στη θεματολογία, ξεκίνησα να εργάζομαι βάζοντας όρια ώστε να μπορέσω να βρω μια πορεία για την καινούργια μου εικαστική πρόταση. Στη νέα μου δουλειά με τίτλο "Walkthrough", χρησιμοποίησα διάφορα είδη χαρτιών, τα οποία δημιουργούν, με τις επιφάνειές τους, διαφορετικά επίπεδα. Το μολύβι, ως υλικό, αποδίδει με ευαισθησία στους τόνους και τις γραμμές. Δημιούργησα χώρους οικείους προς εμένα, αναδομημένους και ανασυντιθέμενους, όμως απαλλαγμένους από την ανθρώπινη παρουσία. Οι χώροι αυτοί, αν και οικείοι, δίνουν  την αίσθηση της εγκατάλειψης, της μοναξιάς και της απόλυτης σιγής. Τι συμβαίνει σε αυτούς τους χώρους όταν απουσιάζουμε; Είμαστε κάποιες φορές απόντες, αόρατοι θεατές, ακόμα κι αν είμαστε εκεί; Κι όμως είναι οι χώροι όπου ζούμε καθημερινά, τα σκηνικά της προσωπικής μας "παράστασης"; Λόγω της ενασχόλησής μου και με τη σκηνογραφία, με απασχολεί πάντοτε το θέμα του χώρου και του τρισδιάστατου. Έτσι θέλησα επίσης να εξετάσω το πώς θα μπορούσαν αυτά τα σχέδια να μετατραπούν σε κάτι τρισδιάστατο, χωρίς όμως να είναι θεατρικές μακέτες. Για αυτό και η εγκατάσταση στο χώρο λειτουργεί για μένα συμβολικά, προβάλλοντας το στοιχείο της ανάμνησης".
I.D. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και το εργαστήρι του Ιωάννη Ψυχοπαίδη με άριστα. Ειδικεύτηκε στη σκηνογραφία Θεάτρου στο εργαστήρι του Γιώργου Ζιάκα. Έχει στο ενεργητικό της τρεις ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Συνεργάστηκε, ως σκηνογράφος ενδυματολόγος, με όλα σχεδόν τα θέατρα του νησιού. Εκπροσώπησε το 2007, μαζί με άλλους σκηνογράφους, την Κύπρο στην Κουατριενάλε Πράγας, ενώ το 2009 συμμετείχε στην παγκόσμια έκθεση σκηνογραφίας στη Σεούλ. Τα κοστούμια που σχεδίασε για την ταινία του Γιώργου Κουκουμά "Helmets" διακρίθηκαν στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close