Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2013
Το International Space Apps Challenge είναι μια διήμερη εκδήλωση τεχνολογίας, όπου άτομα από όλο τον κόσμο θα συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις σχετικές με την εξερεύνηση του διαστήματος και κοινωνικά θέματα. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή προς όλους: προγραμματιστές, μηχανικούς, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, φοιτητές και όχι μόνο, και ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με τον δικό του τρόπο. Το όραμα του International Space Apps Challenge είναι μέσα από τη συνεργασία, να δώσει ευκαιρίες για τη δημιουργία πρωτοποριακών λύσεων σε σύγχρονα τεχνολογικά προβλήματα, στο διάστημα και στη γη. Για τη λύση των προβλημάτων θα χρησιμοποιηθούν δεδομένα ανοικτά στο κοινό, τα οποία δίνονται μέσα από αποστολές της NASA. Φέτος το διαγωνισμό θα φιλοξενήσουν 75 πόλεις σε όλον τον κόσμο, ανάμεσα τους και η Λεμεσός. Μέσα σε 36 ώρες, οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι είτε σε ομάδες, είτε ατομικά, θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις για τις προκλήσεις που έχουν δοθεί από τη NASA (http://2013.spaceappschallenge.org/challenges/). Οι δύο καλύτερες λύσεις του Space Apps Challenge Limassol, που θα προκύψουν από την επιλογή τριμελούς κριτικής επιτροπής αλλά και από τη ψηφοφορία του κοινού, θα δημοσιευθούν με ανοικτή άδεια στη σελίδα της NASA. Για να μπορεί κάποιος να συμμετάσχει στο διαγωνισμό αναγκαίο είναι να εγγραφεί μέσω της σελίδας τους.
-
Kτήριο Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας
20 Απριλίου - 21 Απριλίου 2013
Σχετικά
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες
Το πιο διάσημο food market επιστρέφει (για ένα ακόμα βράδυ) στη Λευκωσία
Μία ακόμα Παρασκευή με καλό φαγητό στον κήπο
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το Δάλι βγαίνει στο πάρκο για δωρεάν γυμναστική όλο το καλοκαίρι
Το Γραμμικό Πάρκο γίνεται σημείο άθλησης για όλους!
Κατακλυσμός στο Πισσούρι με Καραντώνη και Χατζήμιχαηλ
Ραντεβού στην παραλία Πισσουρίου για έναν Κατακλυσμό γεμάτο μουσική, χορό και όμορφες στιγμές δίπλα στη θάλασσα
The Corridor: Η νέα δουλειά του Φώτη Νικολάου στη Λευκωσία
Λίγο πριν την παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Αθηνών