17-19 February 2017
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

H "Julieta" του Almodóvar στο Cine Studio

Ένας ύμνος στη γυναικεία φύση από τον καταξιωμένο Ισπανό σκηνοθέτη

Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2017

Τρία χρόνια μετά την ξεκαρδιστική κωμωδία 'I'm So Excited', ο Pedro Almodóvar επιστρέφει στο είδος που ξέρει να κάνει πιο καλά από τον καθένα, το γυναικείο δράμα, κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη, διασκευάζει -σε ενιαία πλοκή- μία σειρά διηγημάτων της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας καναδικής καταγωγής συγγραφέα Alice Munro και παρουσιάζει το νέο του κινηματογραφικό project 'Julieta' (προηγουμένως έφερε τον τίτλο 'Silencio').

Πρόκειται για την εικοστή κατά σειρά ταινία του διάσημου Ισπανού σκηνοθέτη, η οποία διεκδίκησε φέτος το Χρυσό Φοίνικα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, αλλά και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας.

Η ηρωίδα της νέας ταινίας του Almodovar είναι η Julieta (Adriana Ugarte), μία καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας, η οποία έχει περάσει τα 50 και θεωρητικά περνά μια ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή. Μία τυχαία συνάντηση, με μία παλιά της γνώριμη, θα συμβάλλει καταλυτικά, ώστε να ξυπνήσουν τα -για χρόνια- κρυμμένα φαντάσματα του παρελθόντος της.

Όταν η Antía κλείνει τα 18, εγκαταλείπει τη μητέρα της χωρίς καμία εξήγηση και η Julieta θα ξεκινήσει να την αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο. Η Julieta, θα έρθει αντιμέτωπη με αξεδιάλυτα μυστήρια, ανοιχτά τραύματα και εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τον άντρα που αγάπησε, την κόρη που έφερε στη ζωή, τους δικούς της γονείς και τον ίδιο της τον εαυτό.

Το 'Julieta' είναι ένας οικείος και απολύτως αφοσιωμένος ύμνος στη γυναικεία φύση, από έναν σκηνοθέτη που έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της φιλμογραφίας του αποθεώνοντας τις θηλυκές υπάρξεις της ζωής και του μυαλού του. Η ταινία θα προβληθεί στο Cine Studio στη Λευκωσία, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

 

Ώρα έναρξης: 20.00

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close