Μη χάσετε , Μουσική

Τα 16+1 "δυνατά" μουσικά ραντεβού του Μάρτη στην Κύπρο

Γεμάτος και αυτός ο μήνας από συναυλίες καθώς οδεύουμε ολοταχώς προς την άνοιξη

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2017

Ο μήνας που μόλις υποδεχθήκαμε έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις, να δεις και να ακούσεις!

Γι' αυτό λοιπόν κι εμείς εδώ στο Check In αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τις σημαντικότερες συναυλίες, ώστε να φτιάξετε το συναυλιακό σας καλεντάρι στον πρώτο μήνα της άνοιξης, τον Μάρτιο.

 

Λευκωσία Loop Festival 2017
Το Λευκωσία Loop Festival γιορτάζει φέτος τα έκτα του γενέθλια και διεξάγεται για πρώτη φορά την άνοιξη, σε δύο διαφορετικούς χώρους για τέσσερεις μέρες, φιλοξενώντας καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα, και Αγγλία. Το Πρόζακ Καφενείο θα φιλοξενήσει τα πρώτα τρία σχήματα του φεστιβάλ στις 1, 2 και 3 Μαρτίου, με δωρεάν είσοδο, ενώ ο Κάτω Χώρος του Σατιρικού Θεάτρου, θα φιλοξενήσει την κύρια μέρα των συναυλιών όπου θα παρουσιαστούν πέντε καλλιτέχνες και σχήματα στις 4 Μαρτίου.
Στυλιστικά, οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες κινούνται σε είδη ηλεκτρονικής μουσικής, hip hop, post-rock, και beatbox με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό. Τους δύο χώρους του φεστιβάλ θα καταλάβουν: ο έξαλλος και παραμορφωμένος κόσμος του Larry Gus (που άφησε τα στόματα ανοικτά στο Φέγγαρο του 2016), η καινούρια δουλειά της πολύχρωμης ηχητικής μηχανής Βunty, οι σινεματικές ατμόσφαιρες και απλωμένες μελωδίες των Sugar Factory, oι γλυκιές ψυχεδέλειες των ELY, η πρωτοποριακός και μοναδικός ήχος του Φώτη Σιώτα (Sancho 003), το αυτοσχεδιαστικό live-set του Emiddio Vasquez χρησιμοποιώντας reel-to-reel, τα synthezisers και drum machines της Spivak, και η ζωντανή ηχογράφηση και επεξεργασία των ήχων του Κάλβαρη από τον ΤROMPKTN!
Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το δίωρο εργαστήρι "Looping & FX" απο τον δεξιοτέχνη Φώτη Σιώτα, το οποίο απευθύνεται σε μουσικούς, λάτρεις αυτής της τεχνικής, αλλά και σε οργανοπαίκτες που θέλουν να διευρύνει τις γνώσεις τους. Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στην αίθουσα συναυλιών Εθνικού Ωδείου Κύπρου στον Άγιο Δομέτιο την Πέμπτη, 2 Μαρτίου στις 17.00 με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να παρακολουθήσει έναν απο τους πιο έμπειρους και εντυπωσιακούς χρήστες της τεχνικής του live-looping!
Τετάρτη 1-Σάββατο 4 Μαρτίου.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.

 

Παντελής Θαλασσινός
Ο Παντελής Θαλασσινός με τη δική του ερμηνευτική εκφραστικότητα και ευαισθησία, που τον καθιέρωσαν σαν ένα από τους σπουδαιότερους μουσικούς καλλιτέχνες της γενιάς του, έρχεται να μας θυμίσει μερικά σπουδαία τραγούδια.
Τραγούδια που ταυτίστηκαν με τη σημαντική πορεία του και έγιναν προσωπικές επιτυχίες αλλά και άλλα τόσα που αγάπησε και που τόσο θέλει να μας πει.
Πέμπτη 2 Μαρτίου, DownTown Live, Λευκωσία, 21.00, είσοδος €10 (προπώληση) & €15 (στην είσοδο). Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο 99810011.
Παρασκευή 3 Μαρτίου, Κτήμα Μακένζυ, Λάρνακα, 21.00. Πληροφορίες & προπώληση εισιτηρίων στο 24652821.

 

Δημήτρης Μυστακίδης - Τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας
O Δημήτ ρης Μυστακίδης αυτές τις μέρες ολοκληρώνει την τελική επεξεργασία του νέου του δίσκου, 'Εσπεράντο'. Πρόκειται για ρεμπέτικα τραγούδια που κυκλοφόρησαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική, στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Πρωταγωνιστές αυτού του δίσκου είναι Έλληνες μουσικοί, όπως ο Γιώργος Κατσαρός και ο Κώστας Δούσας (ή Γκούσιας), που κατάφεραν να περάσουν και να δοκιμάσουν την τύχη τους, σαν μετανάστες, στη νέα γη, την Αμερική, και με τις κιθάρες τους απέδειξαν για ακόμη μια φορά τη φοβερή ικανότητα προσαρμογής των λαϊκών μουσικών. Μαζί με τους συνεργάτες του, μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Τραγούδια των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσων άλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, παρανομούν, ερωτεύονται, ταξιδεύουν και μας ταξιδεύουν.
Σάββατο 4 Μαρτίου, Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης, παλιά Λευκωσία, 21.30, €12. Πληρ. 22664697.
Κυριακή 5 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή Κύκλος, Λεμεσός, 21.30. Πληρ. 25107230.

 

Μαρίζα Ρίζου
Με αφετηρία και βάση τη Μεσόγειο, η 'Μεγάλη Γιορτή' χαρακτηρίζεται από την πηγαία, θεατρική ερμηνεία της Μαρίζας, αλλά και από τα χρώματα, την ένταση και το χορό, ακριβώς όπως στις ζωντανές της εμφανίσεις. Φυσικά, από το επερχόμενο live δεν θα λείπουν και κάποιες πιο εσωστρεφείς, ευαίσθητες στιγμές, ούτε και τα τραγούδια εκείνα με τα οποία τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε. Η 'Μεγάλη Γιορτή' τόσο ως δίσκος όσο και ως live παράσταση στο τέλος συνδέεται πάντα με το φως, την αισιοδοξία, την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό, στοιχεία που έτσι κι αλλιώς περιγράφουν το χαρακτήρα της Μαρίζας Ρίζου, αποτυπώνοντας όλο το ταλέντο της ως τραγουδοποιού αλλά και ως ερμηνεύτριας και performer. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Big Band Theory.
Σάββατο 4 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή RED, παλιά Λευκωσία, 22.00, €15. Πληρ. 22767711 & 99059257.
Κυριακή 5 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή Στο Πέραμα, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 25373763.

 

Mατούλα Ζαμάνη
Η Mατούλα Ζαμάνη και οι πιστοί της σωματοφύλακες συνεχίζουν τις χειμερινές περιπέτειες τους, κάνοντας απόβαση στην Κύπρο, το Σάββατο 4 Μαρτίου. Με τραγούδια για «5 χειμώνες 6 καλοκαίρια», μουσικές της θάλασσας και του βουνού, της ζωής και των παραμυθιών, της χαράς και του πόνου, ιστορίες που ντύθηκαν με μουσική για τον επερχόμενό της δίσκο, παρανοϊκές διασκευές με 80s ηχόχρωμα, ιππότες της ασφάλτου, τσιγγάνες με κρυφά χαρτιά, γρίφους από τη Βάλια Κάλντα, η Ματούλα ανοίγει ένα παράθυρο στον δικό της κόσμο και σας καλεί σε ένα δυνατό και ευαίσθητο μουσικό ταξίδι, με άγνωστο προορισμό αλλά με πυξίδα πάντα την καρδιά.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Σπύρος Μουσχούτης: τύμπανα, pads, Γιάννης Κονταράτος: βιολί, Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν, πλήκτρα, Σταύρος Ρουμελιώτης: ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα, Κωνσταντίνος Ζουγανέλης: μπάσο, Δημήτρης Δημητριάδης: sound design. Έναρξη, οι ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ.
Σάββατο 4 Μαρτίου, Downtown Live, Λευκωσία, 22.30. Πληροφορίες και κρατήσεις 99810011.

 

Παναγιώτης Μάργαρης - Nuevo Guitar
Από τους Rolling Stones στον Ennio Morricone. Μουσική από τον κινηματογράφο, τραγούδια Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, κ.α. "Nuevo guitar" είναι ο τίτλος της νέας μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το κοινό, ο διεθνούς φήμης Έλληνας βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης, Παναγιώτης Μάργαρης. Η νέα αυτή μουσική πρόταση, παρουσιάζει όλες τις τεχνικές δυνατότητες και τα μαγικά ηχοχρώματα του πιο αγαπημένου παγκοσμίως μουσικού οργάνου, μέσα από την δεξιοτεχνία, την φαντασία, το πάθος, τις αυτοσχεδιαστικές δυνατότητες και το ταπεραμέντο του κορυφαίου Έλληνα κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη. Ο Παναγιώτης Μάργαρης έχοντας την βαθειά εσωτερική ανάγκη να οδηγήσει την κλασική κιθάρα σε φρέσκα καινούργια μονοπάτια και να της δώσει νέες σημερινές κατευθύνσεις, την ενώνει μέσα από τις διασκευές του με όλα τα μουσικά είδη. Ένα μαγικό ρεσιτάλ κιθάρας στο οποίο θα ακουστούν κομμάτια από τις δισκογραφικές του δουλειές "Duende", "Rock Of My Soul", "Με τη μαγεία της κιθάρας", δικές του συνθέσεις, υπέροχα soundtracks από ιστορικές κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Μαζί του θα βρεθεί επί σκηνής, η εξαιρετική και πολύ ιδιαίτερη ερμηνεύτρια Ανδριάνα Λυκούρεση. Συμμετέχει το Γυναικείο Φωνητικό Συνόλο INTONATION υπό την διεύθυνση του Νικόλα Θεράποντος.Η παράσταση "Nuevo guitar", θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 2017 και του 2018. Επίσης, θα ηχογραφηθεί και θα είναι ο τίτλος του επόμενου άλμπουμ του Παναγιώτη Μάργαρη. Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2017.
Δευτέρα, 6 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30. Πληρ. 99430654.
Τρίτη 7 Μαρτίου, Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99430654.

 

Κωστής Μαραβέγιας
Μετά τις sold out βραδιές στο Passport Κεραμεικός στην Αθήνα και με νέο άλμπουμ με τίτλο "ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ", επισκέπτεται τη Κύπρο και μας προσκαλεί όλους σε δύο συναυλίες σε Λευκωσία και Λεμεσό. Δύο συναυλίες-γιορτή με πανηγυρικό χαρακτήρα, οπλισμένη με μουσική και ελπίδα και με μια διάχυτη διάθεση αντίστασης στον αρνητισμό, την αγωνία και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας.
Άλλωστε, ο Κωστής Μαραβέγιας έχει γίνει συνώνυμο με τις ξέφρενες, γεμάτες ενέργεια, εμφανίσεις του, που διασκεδάζουν και τους πιο απαιτητικούς. Βραδιές γεμάτες ξεγνοιασιά, χαρούμενη διάθεση, μουσική, τραγούδι, χορό, και πολλή γοητεία.
Δευτέρα, 6 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή RED, παλιά Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 22767711 και 99059257.
Τρίτη 7 Μαρτίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 25377277.

 

Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη
Στη συναυλία αυτή η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου μας παρουσιάζει την πιο λόγια ή κλασική πτυχή του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από δύο δικά του έργα και ένα του μαέστρου Άλκη Μπαλτά βασισμένο σε μελωδίες του κορυφαίου αυτού Έλληνα συνθέτη. Η ιστορία του Οιδίποδα Τυράννου απασχόλησε όχι μία αλλά δύο φορές τον συνθέτη, ο οποίος υπογράφει δύο παρτιτούρες που αντλούν το θέμα και τον τίτλο τους από τη φερώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή. Το πρώτο έργο, το οποίο παρουσιάζεται σ' αυτή τη συναυλία, ο Θεοδωράκης το είχε αρχικά επεξεργαστεί το 1948, αξιοποιώντας υλικό από άλλα δύο έργα του: το Σεξτέτο και το τρίτο μέρος της Συμφωνίας σε τρία μέρη. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1958, αναθεώρησε το μουσικό αυτό κείμενο με αποτέλεσμα το έργο όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Την ίδια εκείνη περίοδο (1957-58) ήταν που ο Θεοδωράκης έγραψε και το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1, ενώ η Σουίτα του μαέστρου Μπαλτά κλείνει τη συναυλία με γνωστές μελωδίες του συνθέτη.
Μ. ΘΕΟΔΩΡAΚΗΣ: Οιδίπους Τύραννος
Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1
Α. ΜΠΑΛΤΑΣ: «Που να βρω τη ψυχή μου..» - Σουίτα πάνω σε μελωδίες του Μ. Θεοδωράκη
Σολίστ: Έλενα Μουζάλα (πιάνο)
Μαέστρος: Νίκος Τσούχλος
Τετάρτη 8 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.
Πέμπτη 9 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30. 22463144.
Παρασκευή 10 Μαρτίου, Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22463144.
Τιμές εισιτηρίων: €12, €7 (νέοι 18-26 ετών και συνταξιούχοι), €5 (νέοι 12-18 ετών), €3 (παιδιά κάτω των 12 ετών).

 

Ελένη Τσαλιγοπούλου & Boğaz Musique
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique επιστρέφουν και πάλι στην Κύπρο τον προσεχή Μάρτιο για μια μουσική γιορτή. Μια παράσταση γεμάτη τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, παρουσιασμένα με αριστοτεχνικά ανανεωμένο ήχο, αλλά και ξεχωριστές ερμηνείες. Τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σύγχρονα και κλασσικά, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από το νέο album της Ελένης Τσαλιγοπούλου και των Boğaz.
Μουσική Σκηνή "Άνω Πόλις", Πάφος, 22.30. Τιμή Εισιτηρίου : €20. Πληροφορίες και κρατήσεις 77 77 20 55.
Σάββατο 11 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 22.00. Πληρ. 22767711 & 99059257.

 

Ioannou / Vafeas Jazz Quartet: Bridge of Locks
Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος παρουσιάζει το Ioannou / Vafeas Jazz Quartet σε ένα μοναδικό ταξίδι με τις τζαζ μελωδίες του πολυβραβευμένου σαξοφωνίστα και συνθέτη Chris Byars. Η συναυλία αποτελεί μια προεπισκόπηση του επερχόμενου CD του Ioannou / Vafeas Jazz Quartet, Bridge of Locks, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στο The Shoe Factory, Λευκωσία, 20.30.

 

Νίκος Πορτοκάλογλου & οι Ευγενείς αλήτες
Οι 'Ευγενεί ς αλήτες' είναι η νέα μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου. Όλοι οι μουσικοί είναι κατά βάθος περιπλανώμενοι, αλήτες. Στο δρόμο κάποιοι σκληραίνουν από τις κακουχίες και γίνονται κυνικοί. Κάποιοι άλλοι, όμως, παραμένουν πεισματικά ευαίσθητοι και ονειροπόλοι σαν παιδιά. Αυτοί είναι οι νέοι συνοδοιπόροι του. Πιάνο, τρομπέτα, βιολί, γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν, γκάιντα είναι τα νέα χρώματα στην παλέτα. Μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούργιων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά.
Κυριακή 12 Μαρτίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 20.30, €25 & €20. Πληρ. 25377277.
Δευτέρα 13 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30, €25 & €20. Πληρ. 22313010.

 

Μαρινέλλα... 60 χρόνια τραγούδια
Η Χορωδία των Ονείρων και η Ελένα Σολέα μετά από την μεγάλη επιτυχία της Λεμεσού, παρουσιάζουν στη Λευκωσία την παράσταση αφιέρωμα «Μαρινέλλα... 60 χρόνια τραγούδια».
Μια παράσταση με τα σπουδαιότερα τραγούδια όλων των εποχών που τραγούδησε η μεγάλη ερμηνεύτρια.
Στην παράσταση θα λάβουν μέρος η Χορωδία των Ονείρων, η Ελένα Σολέα, η Παιδική Χορωδία των Ονείρων, δωδεκαμελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ζορπά, η ομάδα χορού Ιλάρια και Βαλέρια, ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού και ομάδα κρουστών του Λευτέρη Μοσχοβία.
Τα επιβλητικά σκηνικά είναι του Γιώργου Παπαδόπουλου - Σκηνοτεχνική, και τα κοστούμια της Βάγιας Σολέα.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της κυρίας Άντρης Αναστασιάδη συζύγου του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης .
Τετάρτη, 15 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30, €20. Εισιτήρια: www.Tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS Courier. Πληροφορίες: Τηλ. 99059257 / 99493263.

 

Κώστας Χατζής
Ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός και Ερμηνευτής Κώστας Χατζής , σφράγισε μια ολόκληρη εποχή , υπηρετώντας πιστά και με διεισδυτικό λόγο το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Με ένα τρόπο ξεχωριστό - μ' εκείνη την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του - όταν βρίσκεται απέναντι στο κοινό επικοινωνεί μ' έναν μοναδικό τρόπο μαζί του.
Με το άκουσμα των στίχων "Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά, η μοναξιά τους παγώνει, …" λίγοι - έως ελάχιστοι- είναι εκείνοι που δεν αναγνωρίζουν τον ιδανικό ερμηνευτή τους!
Ο Κώστας Χατζής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο. Πολλά τραγούδια του έχουν μείνει κλασικά: «Απ' τ' αεροπλάνο», «Σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά…»,«Ο Στρατής», «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδερφέ», «Κι ύστερα» , «Η αγάπη όλα τα υπομένει» και τόσα άλλα!
Μετά την μεγάλη επιτυχία και τη θερμή υποδοχή του κοινού που εισέπραξε στη σκηνή του Half Note Jazz Club, συνεχίζει στη υπόλοιπη Ελλάδα για να παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι, μέσα από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής των τραγουδιών, που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή.
Μαζί του τραγουδούν η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη.
Την ορχήστρα διευθύνει ο Μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.
Παρασκευή, 17 Μαρτίου, Downtown Live, Λευκωσία. Πληροφορίες και κρατήσεις 99810011.
Σάββατο 18 Μαρτίου, Ravens Music Hall, Λεμεσός, 22.00. Τηλέφωνο πληροφοριών 99614100.

 

Μπάμπης Τσέρτος - Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά
Τον τίτλο αυτό αποφάσισε να χρησιμοποιήσει η «Διάσταση» για να υποδεχθεί τον σπουδαίο Έλληνα τραγουδιστή Μπάμπη Τσέρτο με τον οποίο θα ταξιδέψουν παρέα μέσα από τα τραγούδια των Ατικ, Σουγιούλ, Τσιτσάνη και άλλων σπουδαίων δημιουργών.
Ένα ταξίδι που θα μας πάρει στα τραγούδια του χθές με τον μοναδικό τρόπο που η «Διάσταση» ξέρει και υπηρετεί τόσα χρόνια την ελληνική μουσική.
Εκτός από τον Μπάμπη Τσέρτο στη παράσταση θα συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία, το Φωνητικό Σύνολο της «Διάστασης» και ομάδα μουσικών υπό την διεύθυνση του Άδμητου Πιτσιλλίδη.
Σάββατο 18 Μαρτίου - Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy
Δευτέρα 20 Μαρτίου - Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

 

Δήμητρα Γαλάνη
Για 2 ώρες θα απολαύσουμε ένα πρόγραμμα γεμάτο από τα τραγούδια που την ανέδειξαν είτε τραγουδώντας τα, είτε γράφοντας τη μουσική τους και που συνθέτουν το soundtrack μιας ξεχωριστής ζωής και πορείας. Με τη μαγική φωνή της να χρωματίζει κάθε στίχο και να αφηγείται τις πιο μεγάλες μας επιθυμίες, τα πιο μεγάλα μας όνειρα.
Καλεσμένος της στις παραστάσεις αυτές ο νεαρός συνθέτης και ερμηνευτής Ευστάθιος Δράκος που γνωρίσαμε μέσα από τους Minor Project και με τον οποίο παρουσίασαν πρόσφατα το άλμπουμ "Το Βαλς των χαμένων μετά" σε στίχους Νίκου Μωραίτη. Δύο διαφορετικές φωνές "παντρεύονται" ιδανικά, ανεξάρτητα από τις χροιές τους, καθώς τις συνδέουν κοινά σημεία αναφοράς και μουσική παιδεία. Οι δυο τους ακούγονται σα να είναι "ένα" και κάπως έτσι ενώνονται αυτή τη χρονιά, για πρώτη φορά και στην σκηνή παρουσιάζοντας ορισμένα από τα πιο ωραία τραγούδια τους αλλά και άλλα αγαπημένα και των δύο.. Ανάμεσα σ'αυτά, η «Εκδρομή» και το «Νερό», που έχουν ήδη αγαπηθεί και φιλοξενηθεί στα ραδιόφωνα της Ελλάδας.
Στη συναυλία συμμετέχουν οι μουσικοί με τους οποίους συνεργάζεται η Δήμητρα Γαλάνη τα τελευταία χρόνια. Ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (τύμπανα), ο Μηνάς Λιάκος (ηλεκτρική κιθάρα), ο Θωμάς Κωνσταντίνου (λαούτο, μαντολίνο, λάφτα, κιθάρα), ο Σπύρος Μάνεσης (πιάνο), ο Στέλιος Προβής (μπάσο).
Παρασκευή 24 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.
Σάββατο 25 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή Red, Λευκωσία. Τηλ. 22767711 & 99059257.

 

Μαντώ
Η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαντώ επιστρέφει για μια ακόμα παράσταση στο Vinylio wine etc στις 26 Μαρτίου. Μια παράσταση μοναδική που θα μας οδηγήσει σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι, περνώντας από τις μεγάλες τις επιτυχίες ελληνικές και ξένες μελωδίες που έχουν αφήσει εποχή, χαρίζοντας μας μια βραδιά ατμοσφαιρική με την τόσο σπουδαία ερμηνεύτρια! Στο πιάνο ο Γιώργος Μπραχόπουλος.
Kυριακή 26 Μαρτίου, Vinylio wine etc, Λεμεσός, 21.30. Τηλ. Κρατήσεων 99300430.

 

ΜΠΛΕ & Θεοδοσία Τσάτσου
Οι ΜΠΛΕ (ο Γιώργος Παπαποστόλου - μουσική, ο Γιώργος Παρώδης - στίχοι, η Τζώρτζια Κεφαλά - φωνή και η Νατάσα Αλεξίου - βιολί), συναντούν τη Θεοδοσία Τσάτσου σε συναυλίες γιορτή. Mία από αυτές θα δοθεί στην Κύπρο! Η ιστορία θα ζωντανέψει μπροστά στα μάτια μας. Οι Μπλε και η Θεοδοσία συναντιούνται ξανά για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια των Μπλε.
Τους Μπλε αποτελούν οι Γιώργος Παπαποστόλου (μουσική), Γιώργος Παρώδης (στίχοι), Τζώρτζια Κεφαλά (φωνή) και Νατάσα Αλεξίου (βιολί), ενώ μαζί τους θα παίξουν και οι μουσικοί Πάνος Παπάζογλου (κιθάρα), Χρήστος Κουτσούρης (τύμπανα), Διαμαντής Καραγιαννακίδης (πλήκτρα) και Χρήστος Κλάρος (μπάσο).
Χορηγοί Επικοινωνίας το Ράδιο Πρώτο και το Check In Cyprus.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
Παρασκευή 31 Μαρτίου, DownTown Live, Λευκωσία, 22.30. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 99810011.

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close